Skocz do zawartości

Design tego kołowrotka przejdzie do historii flyfishingu

Krzysiek Dmyszewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Ja mam na sprzęt generalnie wydyndane i 90% sprzętu na rynku zwyczajnie mi się nie podoba... Tym razem jednak opadła mi szczena. Moim zdaniem ten oryginalny i przepiękny kołowrotek Wychwood, przejdzie do historii techniki wędkarstwa muchowego... po prostu cudeńko:

RSREEL.jpg

Wychwood River & Stream

To dla mnie najpiękniejszy kołowrotek muchowy od czasów klasycznych kołowrotków Medalist... a w ogóle najpiękniejszy kołowrotek jaki widziałem w życiu. Wiem, że to subiektywne, ale ode mnie 10/10 dla projektanta!!!

Ciekawe co powiedzą niektórzy koneserzy sprzętu z Jerkbaita...

Pozdrawiam serdecznie

Krzysiek

Bez urazy ale trochę wygląda jak zdezelowana stalowa felga :ph34r:

Jak felga to wygląda zdecydowanie, ale zdezelowana nie bo jest nowy :D .

Zasadniczo nic w nim ciekawego nie widzę.Tak jak napisałeś to subiektywne odczucie.

Dla mnie to jest zdecydowanie ciekawsze :) .

http://allegro.pl/kolowrotek-muchowy-i3194661943.html

Edytowane przez Jozi

Jozi, gdy będziesz w Sanoku podejdz do Adasia Skrechoty -chyba u niego widiząlem te młynki tylko że ze stajni Taimen -warto zobaczyc dla samego światopogladu.

Ale niestety szału nie ma. A ktos nawet sprzedawał je po 399 pln - jako "no name" - ale 100% od tego samego chińczyka. Zreszta jak poaptrzysz na ebay czy amerykańskich stronach to trochę tego jest.

Ja po latach eksperymentów i kilku straconych rybach jednak wole zaufać sprawdzonym, renomowanym konstrukcjom. Niby też Chiny - ale jednak kontrola jakości lepsza.

Widziałem u Adasia te młynki.Bardzo perzyzwoicie wyglądają.teraz to wszystko w chinach z aluminium robi, a nowe robinsony, jaxony to co?

http://allegro.pl/jaxon-fuga-fly-4-5-6-i3194590810.html

http://allegro.pl/kolowrotek-konger-paladin-fly-i3162581915.html

• 3 tygodnie później...

Na stronce Dryfly.pl  parę zdjęć i słów na temat tytułowego Wychwooda.

Wychwood zawsze kojazyl mi sie z z accesoriami dla karpiarzy.  Co do kolowrotka widac ze jest precyzyjnie i dobrze wykonany. Z jednej strony przypomina forme alufelgi ;)  a na drugiej stronie forma litery Y z regulacja hamulca, prawie jak w SAGE. Co mi sie nie podoba to jest tandetna plastykowa korbka.

@Robert

Super strona i fajne fotki. 

• 1 miesiąc temu...