Żywiec31 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam mam pytanie możecie podpowiedzieć lub sami podać na co najczęściej łowicie szczupaka jakie przynęt używacie jakich kolorów do jakiej pogody. Czy to gumy czy Woblery jakie marki są najbardziej skuteczne. Myślę że temat przyda się nie tylko mi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jak mawia KOMANCZ... kolor na szczupaka jest niewazny... Byle to tylko byl GT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 U mnie brały dzisiaj tylko na slaidery 10 w kolorze flagi na żaden inny kolor nie reagowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrzanek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 ja ostatnio polubiłem RenoKillery w kolorze płotki,taka ciemna perełka z pomarańczowym brzuszkiem,z tym ,że wybieram w sklepie te najmiększe,ewentualnie gotuję,albo ściskam w kilku miejscach ogonek peanem,te zabiegi przerowadzam w wielu gumkach,co często zwiększa skuteczność silikonów,a wogóle w tym sezonie sprawdzały się nam naturalne kolorki,perełki wszelkiego rodzaju i to małe 3-7cm,było kilka zębatków 50-65cm,tylko kolega wyłamałsię i szastał śledzie na dużą żółtą sandrę i bądź mądry a wiadomo,że najskuteczniejsze te przynęty na którełowimy,a słabe te co w pudle leżą.Lubię małe wachadła srebro/złoto,karbowane i lekkie,sporo brań w opadzie,aglia 3 srebrna w czerwone kropy i na płytkie łowy lusoxy,a wobki jak gumy-preferuje naturalsy.Zasadniczo wolę miećkilka przynęt o różnej pracy niż w stu kolorach a jeszcze co do gum to na majówce sprawdzało się wolne lizaniedna i wolny opad na stosunkowo lekkich główkach w płytkich partiach łowisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miras1983 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 słyszałem kilka opinii ostatnio, że szczupaki w tym sezonie na razie najlepiej biorą na BEPNBP.czy ktoś może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 słyszałem kilka opinii ostatnio, że szczupaki w tym sezonie na razie najlepiej biorą na BEPNBP.czy ktoś może to potwierdzić?BEPNBP?A co to takiego? Best Esox Przynęta Narodowego Banku Polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miras1983 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 BANKNOTY EMITOWANE PRZEZ NARODOWY BANK POLSKI ,a łowisko to sklep rybny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 samwieszkto Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Tak się złożyło żewszystkie szczupaki w tym sezonie złapałem na gumę w kolorze .... Śledzia (!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gawlin Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Jeśli chodzi o kolory przynęt na szczupaka, opisałem to na gumach w swoim artykule http://www.blog-wedkarski.pl/gumy-na-szczupaka. Nie są to wszystkie kolory, bo jest ich mnóstwo tak naprawdę. Każde łowisko jest inne i uważam, że na początku trzeba po prostu testować. Na ten kolor nie bierze, to zakładam inny. A druga sprawa to prowadzenie przynęty, to ma największe znaczenie na to czy drapieżnik zaatakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daron Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Moje sprawdzone kolory to :- biała przynęta z jakimś akcentem czerwonego-perła z niebieskim-seledyn z brokatem-fire tiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 U mnie podstawowy kolor kopyta to perłowy z czarnym grzbietem plus czerwony ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BreederGoulda Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 U mnie szczupaki jakieś głupie chyba bo na kolory nie patrzą ostatnio, walą w każdą gumę od Tomego, w jerki roach od niego też, niezależnie od malowania, w wahadła od russian80 za to całkiem przestały bić w łamańce jakie mam od Tomka1988, w te waliły jak porąbane latem a teraz chyba zbyt agresywna praca tych przynęt łamanych i wolą gumy, jerki i wahadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Najlepiej w kolorze oktaryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerrys Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 RGB , ilu użytkowników jerka + jeden ..i każdy ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartasL2 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam,co tu dużo mówić każda woda rządzi się swoimi prawami. Zależnie od pory roku, pory dnia trzeba testować. Tam gdzie łowie są dni że biją w naturalne kolory w książkowych miejscach a bywają dni że biorą ze środka na przynęty UV tam gdzie szukam zedów. Prawda jest taka że wędkarstwo jest bardziej nieprzewidywalne niż kobieta;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mój sprawdzony kolor jak nie biorą to Alga 3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Zrozumiałem, że 3 to numer katalogowy koloru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Nr 3 to jej wielkość. Kolor ma mniejsze znaczenie, ważna jest mocna fala akustyczna, która pobudza szczupaki do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ace Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Odnośnie obrotówek to zdecydowanie " leperki" nr 4 ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Haze01 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Mi 2 lata temu pajki biły w naturalne kolory typu perła, biały, szary, brązowy, niebieski a w tamtym tylko oczojeby dawały efekty Czysta, płytka woda a im bardziej kolor walił po oczach tym lepszy. Seledyny, wściekłe żółte, pomarańcze, czerwone, marchewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarnawoda68 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 No właśnie. też uważałem że najlepsze są kolory naturalne dopóki kolega na wodzie obrzuconej perłą w różnych rozmiarach nie zaciął szczubłego 83 cm na beszczelnego seledyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Haze01 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 U mnie to samo, machałem miesiąc bez efektu na różne naturale dopóki kumpel na seledyny nie zaczął mi lać chamsko dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Sezon 2017 jeszcze troszkę trzeba poczekać ale czas się zbroić .Targi Rybomanii 2017 coś nowego z kolorami przyniosą .Każda firma obecnie ma już nowości na tegoroczny sezon .Kto coś nowego kupi niech się pochwali.Panowie czekam di 1 maja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Seledyny są cool. Brdzo uniwersalna przynęta na różne szczupakowe wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Żywiec31
Witam mam pytanie możecie podpowiedzieć lub sami podać na co najczęściej łowicie szczupaka jakie przynęt używacie jakich kolorów do jakiej pogody. Czy to gumy czy Woblery jakie marki są najbardziej skuteczne. Myślę że temat przyda się nie tylko mi:)
48 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi