makamba Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak mi wpadło z nudów do głowy , co by na naszym forum zrobić forumowy indeks/spis gum jigowych różnych firm i z różnych zakątków świata.Wiele osób mogłoby się zapoznać z ofertą przynęt , o których być może istnieniu wcześniej nie wiedzieli a i zapewne znajdzie się i wielu , którzy na ich temat mogliby podzielić się refleksjami z własnych z nimi doświadczeń.Nie chodzi mi tylko o wstawianie samych gum-nowości , ale też starych , sprawdzonych twisterków , ripperków i innych silikonowych robali i wymianę spostrzeżeń a i mile widziana sama fotka i podana firma i model.Nasze dumy , porażki i te , w które wierzymy. Zapewne sam co jakiś czas dam w tym temacie upust własnej kolekcji. Forumowa wyszukiwarka pomoże sprawdzić czy dana przynęta nie będzie się w tym temacie dublować. Zacznę od Daiwy.Daiwa Duck Fin Shad kolor Kibinago.9cm Pakowane po 7 sztuk w paczce.Cena paczki ok 7euro.Wpadła mi w łapy ostatnio jedna sztuka gratisem od Pana z Daiwy. W PL jeszcze ich nie widziałem. Inne dostępne (a jest więcej) wzory. Druga gumka to Berkley Flex.Mięciutka i elastyczna jak ucho Gandi'ego.Dostępna w 8 kolorach i wprzynajmniej 4 rozmiarach .Łączenie ogonka wyraźnie bardzo delikatne i chudziutkie.Sam ogonek też .Znany z gum Keitech Swing Impact "żeberkowy kaloryferek" przez cały korpus. http://www.youtube.com/watch?v=BeIr_C72M1U Edytowane 8 Czerwca 2013 przez makamba 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 z tego co wiem jedna i druga guma dostępna na a....pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Daiwa Duck Fin Shad kolor Kibinago - były dostępne w FM - zdążyłem kupic jedno opakowanie (20 zł), czekają na premierę, wyglądają na niezłe sandaczowe killery. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez slawek_2348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Flex'y Berkley'a są dostępne w sklepach w PL.Cena coś koło 2,50 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Daiwa Duck Fin Shad można nabyć za 3 pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Kiedyś z lamety, bodaj srebrnej i zielonej, na główce taką grzywę zawiązałem u nasady haczyka a potem nawlokłem jakiegoś twistera. Okonie nieźle na to brały. Pewnie akurat były głodne. W sklepach przynęta nie do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Daiwa Duck Fin Shad ostatnio widziałem paczka 25zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Paladin Trick-fish Shad. Guma 8cm świetnie sprawdziła mi się kilka lat temu na zimowe szczupaki i okonie.W tym dokładnie kolorze jaki jest na foto.Zauważyłem też ,że różne kolory tej samej przynęty różnią się twardością gumy.Te z fotki są tak delikatne ,że często główka jigowa(ołowiany kołnierz) rozrywa im pyszczki i kilka razy po nabiciu musiałem gumkę "podklejać" zapalniczką.Inne bywają twardsze.Pełna gama kolorków w katalogu na stronie 137.Kusząco też prezentują się podobne , lecz bogaciej malowane gumy ze strony 130.http://paladintackle.com/product-catalog/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Ciekawy ten paladin, jak się obgryzie koniuszek pyska, to może lepiej by się trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Możliwe.Pęka chyba dlatego ,że taki szpiczasty pysk.Najlepiej nabijać na główki bez tego ołowianego kołnierza.Przynajmniej te mniejsze Paladiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 bardzo fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 W ostatnim wędkowaniu na Turawie (grudzień) hitem okazała się SANDRA DELALANDE 9CM BIAŁA +CZERWONY ŁEB+CZARNY GRZBIETNa 8 łódek tylko na tą przynętę mieliśmy brania sandaczy w ten dzień.W wigilie na Prośnie 4 szczupaczki.Dla mnie ta guma zawsze ma swoje miejsce w pudełku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 W ostatnim wędkowaniu na Turawie (grudzień) hitem okazała sięSANDRA DELALANDE 9CM BIAŁA +CZERWONY ŁEB+CZARNY GRZBIETNa 8 łódek tylko na tą przynętę mieliśmy brania sandaczy w ten dzień.W wigilie na Prośnie 4 szczupaczki.Dla mnie ta guma zawsze ma swoje miejsce w pudełku.To żadne odkrycie Sandry zawsze były i są skuteczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Ma ktoś fotke takich gumek chętnie zobacze jak to wygląda. 1.shad grub ? 2.shad delande Edytowane 3 Maja 2013 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 W ostatnim wędkowaniu na Turawie (grudzień) hitem okazała sięSANDRA DELALANDE 9CM BIAŁA +CZERWONY ŁEB+CZARNY GRZBIETNa 8 łódek tylko na tą przynętę mieliśmy brania sandaczy w ten dzień.W wigilie na Prośnie 4 szczupaczki.Dla mnie ta guma zawsze ma swoje miejsce w pudełku.Sebastian - siła tej gumy może nie tkwić w jej konstrukcji a w kolorze.Dokładnie chodzi o dwa wyraźnie kontrastujące ze sobą kolory tak jak pokazuje to eksperyment na tym filmiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Savage Gear Cannibal Shad.Dobra gumka.Kolor Fire Tiger.9cm ale dostępne też w większym wydaniu.Cena około 1.80zł.Mam już kilka sztuk z urwanym ogonkiem w pudełku. Edytowane 3 Maja 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 To żadne odkrycie Sandry zawsze były i są skuteczne. Zdaje sobie z tego sprawę że to nie odkrycie.Ale temat ten nie jest o odkryciach a bazą gum i chciałem aby sandra tu trafiła bo uważam że jest warta tego miejsca. PozdrawiamSebo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Całkoicie zgadzam się z kolegą Sebo0707. Warto dodać, że guma wydaję się być w miarę wytrzymała na szczupacze zęby.Jeśli chodzi o kolory sandry to u mnie nr 1 to perła z brokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Kolejną dobrą gumą i zarazem alternatywą dla Bass Assasin jest Jenzi Shad Tail 4''/9cmWystępuje w wielu kolorach i kilu wielkościach.mam kilka sztuk i sprawdziły mi się przy połowach sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Savage Gear Cannibal Shad - zwłaszcza te największe dla mnie, jedne z lepszych gum na rynku. Jeszcze gdybyby materiał z którego są zrobione,był ciut wytrzymalszy, to już byłyby w pierwszej piątce moich ulubionych gum.Zaprezentuję taką dziwną pozycję; którą mam zamiar zakupić i przetestować na sandałach. Wydaje mi się bardzo ciekawa i podobna do gumki, której kiedyś poszukiwałem tu na forum.Może ktoś już miał przyjemność na to kusić drapieżcę; ?Mister Twister G-grub 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Musiałem dodać te gumki do jerkbaitowej bazy Gumka tania i już praktycznie dostępna wszędzie. Materiał o dziwo bardzo wytrzymały i nie śmierdzi jak przynęty Dragona. Zacząłem zwracać na to uwagę, kiedy pomieszałem dragony z innymi gumami a te z kolei przejmowały cały smród, którego ciężko się pozbyć.Konger Shad Grub - idealnie pracuje na lekkiej główce.No i łowna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 A co powiecie o relaxowych Cloneyach i Kaliforniach? Przyznam, że dotychczas omijałem je jako lekkie dziwactwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 california to u mnie nr 1 ,na sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Mirek, a na jakich obciążeniach się u Ciebie głównie buja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 5-25, uwielbiam nimi łowić szybko i ciężko(prowadząc podobnie jak koguta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi