Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Sebastian - siła tej gumy może nie tkwić w jej konstrukcji a w kolorze.

Dokładnie chodzi o dwa wyraźnie kontrastujące ze sobą kolory tak jak pokazuje to eksperyment na tym filmiku.

Bardzo fajny filmik. Ale ta rybka to chyba ciernik (samiec) wybarwiony na czas godów i pilnujący gniazda z ikrą. Zachowanie normalne, przegania inne samce (podobnie wybarwione). Całość trochę naciągana (a może się mylę?), można by to też interpretować politycznie lub idąc dalej – guma z czerwonym brzuszkiem „ciernikowy killer”, a jeśli go nie złowisz to (jak na filmie) na pewno go wk…wisz.

• Like 2

Co by temat nie umarł to zaprezentuję gumki na które staram się coś złowić już drugi sezon, niestety z zerowym efektem. Uparty jestem bo jak się okazało, to na żadną gumę Storma jeszcze nic nie złowiłem. Nie wiem czy błąd tkwi po mojej stronie, czy gumy są po prostu mało łowne

Live Kickin' Minnow

post-50052-0-97967000-1367953157_thumb.jpg

Liive kickin' perch

post-50052-0-97646700-1367953807_thumb.jpg

Akurat z tych dwóch gum bardzo ciężko wydobyć jakąś ciekawą pracę

Mam gumę Storm Naturictic Roach bardzo dobra. Zamontowałem jedynie "swój" ogon ( ze starych "Relaxów" ). Lepiej pracuje z dostawionym ogonem. Mój faworyt na majowe wyprawy. Polecam.

Co by temat nie umarł to zaprezentuję gumki na które staram się coś złowić już drugi sezon, niestety z zerowym efektem. Uparty jestem bo jak się okazało, to na żadną gumę Storma jeszcze nic nie złowiłem. Nie wiem czy błąd tkwi po mojej stronie, czy gumy są po prostu mało łowne

Live Kickin' Minnow

attachicon.gifLKM_OLM_HERO.jpg

Liive kickin' perch

attachicon.gifLKPH_HERO.jpg

Akurat z tych dwóch gum bardzo ciężko wydobyć jakąś ciekawą pracę

Dziś oglądałem jakaś nowość Storma: R.I.P Shad.

Guma naprawdę ciężka 18cm/44gr.( ma wtopione obciążenie) wygląda na solidną. Niestety była w comdomie i organoleptycznie sprawdzić się nie dało. Tutaj koszt ok.10e. 

Tak to wygląda w wodzie.

post-49608-0-38881000-1368035193_thumb.jpg

Edytowane przez PLECIONA

Miras, te Twoje Californie bliźniaczo podobne do robionych z jakiejś tajemniczej gumy o nazwie TBR gum DLT Jelly Shad .

7i9cm.

Cena 10zł paczka 5 lub 4 sztuki w środku.

post-50881-0-00622800-1368035980_thumb.jpg

http://www.ravenfishing.pl/pl/products/drapiezniki/1816_przynety_miekkie/dlt/jelly_shad/

Miras, te Twoje Californie bliźniaczo podobne do robionych z jakiejś tajemniczej gumy o nazwie TBR gum DLT Jelly Shad .

7i9cm.

Cena 10zł paczka 5 lub 4 sztuki w środku.

attachicon.gifP1060263.JPG

http://www.ravenfishing.pl/pl/products/drapiezniki/1816_przynety_miekkie/dlt/jelly_shad/

po prostu podróbki, miałem kiedyś jaxony też łudząco podobne jednak praca bardzo słaba ,do tego posklejały się w pudełku.

Dla mnie, gdy myślę "sandacz", myślę również "kaloryfer".

Cobyście nie sądzili, że zmyślam:

post-52580-0-01145500-1368048693_thumb.jpg

post-52580-0-80190400-1368048714_thumb.jpg

Od wielu lat jest to dla mnie sandaczowa guma nr 1!

Głównie "Relax", ale na pierwszym zdjęciu jest widoczny wiśniowy amerykański wynalazek z przed jakiś 15 lat. Piekielnie skuteczny na szwedzkie szczupaki :D

• Like 2

Relax Turbo, bardzo niedoceniona przynęta u nas. Za to znajomy, będąc na rybach bodaj w Szwecji przed wyjazdem  do Polski dostał zamówienie na kilkaset sztuk od miejscowych wyjadaczy. Bardzo namieszała. Słyszałem pochlebne opinie tylko o dużych, sam na nie nie łowiłem  :)

Są wyznawcy tego dziwactwa i łowią bardzo regularnie.

Edytowane przez pawelHERP

:)

Gdy na Mistrzostwach Polski na Zegrzu wyjąłem pudło z tymi gumami, kolega na łodzi nie wytrzymał "Ty będziesz na TO łowił? :blink: "

Gdy wyjąłem sandacza (jednego z 2 sztuk przez całe zawody) zapytał - to jakaś nowość?

W tym czasie Relax chciał wycofać "Turbo" z oferty - niska sprzedaż... A nowość to była może ze 12 lat temu :D

• Like 1

Coś jeszcze z juesa, gumeczki a`la Lunker City D.O.A. C.A.L. Jerkbait shad 4''. 10 i 14cm- odpowiednio 9 i 12szt. w opakowaniu, a shad 8cm/13szt.  Koszt ok. 35zł.

DOA robią świetne gumki.

Ciekawe też mają kolorki.

Chyba nawet kiedyś z nimi korespondowałem albo wgłębiałem się w ofertę i o ile dobrze pamiętam można u nich zamówić handlowe ilości w atrakcyjnych cenach.

Miałem te Komodo zanim jeszcze Spro wprowadziło je do sklepów.

Mięciutka guma , pachnąca lekko anyżem .

Jakoś nic jeszcze na nie nie trafiłem z tego co pamiętam , ale wierzę w te Camo Perch i kilka w podręcznym pudełku zawsze mam.

Cenowo wychodzi około 2zł za mniejsze 9cm  i 3zł za te 11cm.

Jest nawet sklep gdzie te większe są dostępne po 50centów czyli w okolicy 2zł ale trzeba kupić w paczkach po 24sztuki.

Edytowane przez makamba