Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Japońskie Ecogear Power Shad'

Według producenta przynęta ta  unosi się na wodzie dzięki uwięzionych w gumie bąbelkach powietrza.

Wytwarza też specjalne wibro-hydro-dzwięki i dzięki odpowiednio umieszczonemu środkowi ciężkosci umozliwia dalsze rzuty.

Miękka.

Cena 1 euro.

attachicon.gifP1060340.JPG attachicon.gifP1060341.JPG attachicon.gifP1060342.JPG

http://samuraitackle.com/fishing/index.php?main_page=index&cPath=139_66_99_192_195

Mam takie ,tylko ze perlowe  :P

Piąty model to tuby ToobZ.

Salt Impregnated.

Osobiście jakoś nie mam do tub szczęścia.

Albo nie potrafię nimi łowić. :rolleyes:

Wiem ,że dawały radę na dorszach , ale to nie mój rewir. :)

Faktycznie jakieś solone gumy bo aż szeleszczą przy rozciąganiu.

10cm.

Cena w okolicach 2zł.

attachicon.gifDSCN2368.JPG   attachicon.gifDSCN2369.JPG

Tuby to jedne z najskuteczniejszych gum na Zanderki. To prawda że trzeba łowić w sposób bardzo specyficzny. Nie funkcjonują na mniejszych główkach i być może jest to przyczyną słabych rezultatów.18 g główka to minimum na płytką wodę a porządna praca zaczyna się przy 25 g + guma.Łowię do 28 g + guma i kij musi być dostosowany to znaczy nie może klękać .Wykonuje się dwa trzy małe pociągnięcia jednocześnie nawijając plećkę  i pozwalając na opad , guma wali w dno i ogon z frędzli się otwiera. To pobudza Zanderki i przy następnym podciąganiu często jest już zapięta ryba. Metoda to trochę kogut trochę DS ale poćwiczyć trzeba :) Mam w swym arsenale frędzle od Foxa ,CAMO Scatter Tails,Reinsa, oraz Gene Larew  oraz wspomniany już SALTY BITES Scatter Shad w rozmiarae 4" dodam że wszystkie są skuteczne .Zaczynałem łowić na tuby od legendarnej już Hairy Mary firmy Quantum ale to było już jakiś czas temu. Tuby z powodzeniem można założyć na montaż DropShotowy wtedy nie ma się żadnych kłopotów z prowadzeniem.

pozdrawiam

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

A jak po uzbrojeniu? Ta twardsza guma nie jest krucha? Nie pęka przy naciąganiu na ołowiane kołnierze?

Niczego takiego nie zauważyłem.

Łepek jest co prawda wyraźnie twardszy niż reszta , ale ciągle wystarczająco elastyczny.

Żadnego kruszenia czy pękania.

Widywałem chyba nawet przynęty całe wykonane z gumy o podobnej twardości.