makamba Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Blue Fox.Seria Fish Smart.Vibro Minnow.4cm,5cm i 6cm.Guma miekka.Na jiga i do DS.Pakowane po 5sztuk w paczce.Cena 2,50zł paczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Róznica jest przy normalnej przynęcie silikonowej ciąć muszę od razu a z dodatkiem soli łowię na luźnej lince i gdy odjeżdza w bok - tnę. Gdy pierwszy raz je używałem to zrobiłem test na małych bassach. Silikon od razu wypluwały a solą próbowały odpłynąć.Przynęty Grego Yamamoto są z dużą zawartością soli i przez to bardzo kruche.Zapewne. Te "solone" z uporem maniaka podaję na "Karolince" albo "Teksasie", ale... wyników na to nie mam żadnych. Taki już urok polskich ryb z moich łowisk. Gdy zaś łowię solonymi na główkach, to różnicę trudniej wychwycić, bo okonie walą tak samo, jak w te "dietetyczne". Albo wcale Coby nie było 100% OT: Ciekawe te wabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 A ja mam trochę inne zdanie.Nie zupełnie na temat gum w soli , ale z innym atraktorem smakowym.Testowane na polskich sandaczach , ale tylko przez jeden sezon.Napiszę o tym więcej później przy dodaniu adekwatnych gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Castaic.Jerky J Swim.Guma miękka.9cm,12,5cm i 17,5cm.Ceny nie znam. Castaic.Jerky J.Guma miekka.9cm,12,5cm i 17,5cm.ceny nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Tym razem gumy z domowych firm/fabryczek , które to dzięki coraz łatwiejszemu dostępowi do ciekłych silikonów (LSR) coraz częściej pojawiają się na rynku. HT Baits.Guma średnio miękka , o charakterystycznym,chemicznym zapachu znanym z dawniejszej produkcji gum Rozemeijera i amerykańskich AAS. Żabki z firmy HM Shad.Miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Sandacze inhalują gumę i składają ją na pół więc krótszy hak jest lepszy (jak zauważyłem) i jak hak spudłuje zostaje przywieszkaCo znaczy "inhalują" ? Edytowane 11 Września 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Co znaczy "inhalują" ?Inhalują wg Wiki znaczy wdychają, powinienem wziąć to w cudzysłów lub napisać że sandacze gumę starają się połknąć lub wręcz zassać w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Dokladnie jak kolega powyzej. Sandacz potrafi zassac przynete z predkoscia do 90km/h ale wypluwa ja ja ponizej sekundy. Otwierajac tak szybko paszcze powstaje podcisnienie i dziala to jak pompa Vakum przez co czesto wabik jest zlozony na pol. Dlatego moim skromnym zdaniem przy polowie sandaczy nie tylko forma i kolor gumy odgrywaja duza role a miekkosc materialu z jakiego jest wykonana. Zdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Cebbra Jackson.The Shad.Świetna , szczupakowa guma.Masywna , gruba i miękka.6 kolorów.Rozmiary 10,12.5,15,17,20 i 25cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Cebbra Jackson.The Shad.Świetna , szczupakowa guma.Masywna , gruba i miękka.6 kolorów.Rozmiary 10,12.5,15,17,20 i 25cm. P1060527.JPGP1060528.JPGP1060529.JPGZnasz Ci cenę tego 17cm może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Widzę też ładne kolory okonia, pstrąga i białoryb. Ładnie mięsisto się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 20 kosztuje 5 euro za sztukę - po przecenie bo przedtem 8e.10 cm koszt 4.75e 2sztuki w paczce.12.5cm 6,25e 2 sztuki w paczce.15cm 7,25e 2szuki w paczce.17 cm 7,95e za 2sztuki w paczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 17 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Illex (illex) Woodloose.Żuczek - guma miękka,z komorą powietrzną.Unosi się na powierzchni.3 cm.12 kolorów.Zaczepią się ją na sam haczyk , najlepiej na zestawie UL.Po zarzuceniu do wody potrząsa się lekko wędką tak by przynęta w miejscu imitowała robala , który wpadł do wody (film2) lub pozwolić jej spłynąć z prądem.Łapią na to pstrągi a nawet szczupak potrafi łyknąć , ale szansa na wyjęcie mała. Sporo filmików jest na YT.Kilka z nich : http://www.youtube.com/watch?v=9GjGMbgEdKYhttp://www.youtube.com/watch?v=78lavXkCnJsTu chyba też na te illexy łapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Spro Snake Paddle.9 cm.6 kolorów.Delikatna,finezyjna gumka.Miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Spro Dolphin Shad7 cm 5 sztuk w paczce.10 cm 4 sztuki w paczce.Cena paczki 3 euroGuma miękka.6 kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Fajne gumki z ciekawą akcją, ale trzeba uważać na kołnierze w główkach jigowych, bo te potrafią je szybko rozerwać przy pyszczku. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Makamba...znasz te gumy? dźwigam je już kilka lat i boje się na nie łowić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Spro Dolphin Shad7 cm 5 sztuk w paczce.10 cm 4 sztuki w paczce.Cena paczki 3 euroGuma miękka.6 kolorów. P1060547.JPGP1060548.JPGPrzed uzbrojeniem tych gum w wersji 7cm polecam pozbyć się kołnierza główki (np, kombinerkami). Ciekawe gumy ale szybko je pozrywałem... miałem na nie jednego sandacza który postanowił się spiąć Edytowane 21 Września 2013 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Albo używać takich główek : Spro .Beaver Shad.9cm.5 kolorów.Ogonki można nacinać uzyskując inną pracę przynęty (DS).Guma miękka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Makamba...znasz te gumy? dźwigam je już kilka lat i boje się na nie łowić cos 013.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpegPierwszy raz na oczy takie widzę. Q/P Meiers.Zander Gufis.14cm.11 kolorów.Guma miękka.Z wtopioną folią holograficzną.Cena za paczkę (5 sztuk) 3 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Z wtopioną folią holograficzną już widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Z wtopioną folią holograficzną już widziałem.Ja też. Te co pierwszy raz na oczy widzę to te co wstawił wyżej Miras1983. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mam niejasne kłopoty, z jasnym myśleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) CalcuttaTuby Nie produkowane już.9cm.Pełny korpus (bez komory powietrznej).Guma miękka.Znajomi używali na dorsze. Rozemeijer.Octo Tail.12cm.Drop shot'owa , twardawa guma o specyficznym (chemicznym) zapachu. Edytowane 25 Września 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Fox Rage.Fork Tail.Guma miękka.Nasączane olejem rybnym.UV.(niektóre kolory).10cm,13.5cm,18cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi