Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Lucky John Hogy Shrimp: gumy bardzo miękkie,nasączone atraktorem rakowym.

Ceny nie znam (dostałem od dobrych ludzi) ale coś koło 20 zł za 10 sztuk.

attachicon.gif 20150103_104741.jpg attachicon.gif 20150103_105046.jpg

Najlepsza guma od Lucky Johna. Kolor magic (UV), polecam na kwiecień (tuż tuż) i maj do połowu okoni, choć i szczupaczki bywają częstym przyłowem. Zbrojenie to mały hak offsetowy plus czeburaszka ołowiana 4g (uniwersał na większość wód). Jakoś gdy zakładałem volframową lub cięższą ołowianą czebu to brania były tylko przypadkowe. Sposób prowadzenia dowolny - od krótkich skoków po dnie  z pauzą aż po dwa silne szarpnięcia i opad (ważne: między jednym a drugim podbiciem nie należy zwijać zbyt szybko luzu a nawet lepiej "oddać" przynętę. Po sekundzie góra dwóch zwijamy luz i mocno podbijamy i od znowu zwijamy luz aby nie stracić kontaktu z przynętą). Pewnie i na kropka byłyby dobre te gumiśki.

• 1 miesiąc temu...

W październiku ubiegłego roku kupiłem stosunkowo drogie  Savage Gear Mayfly Nymph 5cm  , w trzech róznych kolorkach . Zachciało mi się powrotu do łowienia kropasków na gumki trochę inne niż ripperki czy twisterki . Przewertowałem net i trafiłem właśnie na te nimfki . Gotowe i uzbrojone do łowienia . Youtube tylko upewnił mnie , że tego szukam . Rozpakowałem i włożyłem do pudełka tak aby nie miały kontaktu z innymi gumami . Sezon się zbliża , więc uzupełniam przynęty , sprawdzam pudła i lekko mnie zirytowało to co zobaczyłem . SG nimfki stwardniały , powykrzywiało je , część odnóży odpadła  :rolleyes:  WTF ! 

post-50013-0-94851000-1519758411_thumb.jpgpost-50013-0-94657800-1519758423_thumb.jpg

I tak miales szczescie z moich zostaly tylko haki :o Popelnilem ten sam blad i wypalilo mi dziury w pudelkach :D. SG Mayfly Nymph musisz przechowywac w oryginalnym opakowaniu. Gumy te sa wykonane z TPE cokolwiek to znaczy i dzieja sie z nimi cuda w kontakcie z innymi przynetami lub z PVC

Edytowane przez d.daz76
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Panowie, mieliście jakieś doświadczenia z polskimi gumkami Water King? Wydają się fajne na okonia, może ktoś je już używał?

attachicon.gif Waterking.jpg

Mam małe żaby tej firmy na jesienne okonie , bardzo ładne kolory , intensywny zapach i wytrzymałość lepsza niż keitechy, praca w normie chociaż to mniej istotne przy okonkach.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam wie ktoś może jaka jest nazwa tej gumy ? Pod koniec tamtego roku dostałem 2 szt i ogonki znikły w ciągu 3 h  :) . Jestem prawie pewien że każdy wie jaka to guma ale ja aż tak bardzo obeznany nie jestem gdyż częściej ganiam za okoniami niż szczupłymi . Z góry dzięki za pomoc  :D

PS. Sorki za jakość zdjęcia.

post-66699-0-08461000-1524308072_thumb.jpg

post-66699-0-93786900-1524308079_thumb.jpg