Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Panowie ktoś pomoże z identyfikacją przynęt? 
Kiedyś dawno temu je dostałem jako gratis do kołowrotka i za cholere nie mogę sobie przypomnieć nazwy czy chociażby producenta.

Przynęty jak na zdjeciu - około 1,5cm ale pamiętam że występowały w innych wersjach kolorystycznych.. 

Zbroję się do rozpoczęcia zabawy w "mormyszing" i myślę że te twisterki będą wręcz stworzone do mormyszek :)
Pamiętam że to chyba była jakaś amerykańska firma.. 

20181026-180153.jpg

Edytowane przez Miszka1987

Co to za guma? Korpus ma jedną stronę czarną a drugą niebieską z seledynowym pociętym ogonkiem, długość około 6-7cm z ogonkiem. Sandacze za nią szaleją mam po kilka brań na nie na Wiśle i Bugu, a zapas kiedyś się skończy ;)

post-53573-0-85152000-1541110754_thumb.jpg

post-53573-0-70212000-1541110834_thumb.jpg

Edytowane przez Remek107

Kiedyś widziałem je na Alledrogo. Rozmawiałem z kumplem,raz udało mu się je kupić w sklepie Dzikun w Warszawie.

Któraś z naszych rodzimych firm robi podobne,ale niestety to nie to samo , trochę inny korpus i ogonek. Brań na nie było tyle samo co na zwykłe twistery.

https://www.cabelas.com/product/fishing/soft-baits/grubs/pc/104793480/c/104772780/sc/104365980/cabelas-action-tail-trip-crappie-grub/1937810.uts?slotId=7

Edytowane przez trolinka666