Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Fox Rage .

Pro Shad Firetails.

14,18 i 23cm.

Solidna guma , elastyczna i nienagannie pracująca choć w dotyku wydaje się dość zwarta i twardawa.

Jedyny jej mankament to ogonek.

Sama guma z ogonkiem nie powstaje bowiem w jednym procesie odlewniczym , a ogonek jest do niej osobno doklejany.

Tak jak przy każdych gumach z doklejanym ogonkiem - łatwo ulegają one oderwaniu w zębach szczupaka.

post-50881-0-77601200-1380737736_thumb.jpg   post-50881-0-62745900-1380737740_thumb.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=9ai2EK9_Zrw

http://www.youtube.com/watch?v=-u7lSyxgkhw

• 2 tygodnie później...

Gdzieś, coś obiło mi się o uszy o kolejnej nowości ze "stajni" Fox Rage. Po konsultacji z Bartoszem jesteśmy już pewni, że w ciągu miesiąca pojawi się kolejna guma o nazwie Fox Rage Spikey Shad. Według holenderskich sklepikarzy ma to być odpowiedz i alternatywa dla Keitech Swing Impact. Poczekamy i zobaczymy.

Guma długości 9cm

Poniżej wzór i kolorystyka:

spikey-colors.jpg

Edytowane przez spiningista
  • Like 1

Storm.

Wildeye Minnow Finesse.

4,5cm,5,5cm,6,5cm i o ile dobrze pamiętam 10cm.

Guma miękka.

Oczko wklejanie , a nie malowane.

Ciekawe , brudne,"okoniowe" kolorki.

Bliźniaczo podobne wychodziły na rynek gumki spod logo Blue Fox - Fish Smart , więc równie dobrze mogą to być BF.

Sam nie potrafię w zasadzie stwierdzić rodowodu.

Chyba najtańsza guma DS na rynku.

attachicon.gifP1060612.JPGattachicon.gifP1060613.JPGattachicon.gifP1060614.JPGattachicon.gifP1060615.JPG

Czy te gumeczki są gdzieś dostępne w kraju w tak bogatej kolorystyce jak przedstawił @makamba ?

Jakieś pojedyncze kolory są dostępne na alledrogo ale akurat byłbym zainteresowany inną kolorystyką.

Edytowane przez Zwierzu

Czy te gumeczki są gdzieś dostępne w kraju w tak bogatej kolorystyce jak przedstawił @makamba ?

Jakieś pojedyncze kolory są dostępne na alledrogo ale akurat byłbym zainteresowany inną kolorystyką.

Napisałem wyżej. ;)

Jak masz kogoś znajomego w Szczecinie to podeślij go do sklepu "Kleń".

Jak tam byłem , jakiś rok temu to mieli tego sporo.

W zeszłym tygodniu w sklepie gdzie zaopatruje się zauważyłem nowe (wcześniej ich nie widziałem) gumy firmy Fish Arrow Flash J 

Cena obłędna +/-13 EUR

Fish_Arrow_Flash_J_2_1-500x500.jpg

- wersja Shad

Fish_Arrow_Flash_J_Shad_3_1-500x500.jpg

- wersja Huddle

flash-j-huddle55.jpg

- wersja Split

Flash-J-Split_ima2.jpg

Edytowane przez spiningista
  • Like 1

W zeszłym tygodniu w sklepie gdzie zaopatruje się zauważyłem nowe (wcześniej ich nie widziałem) gumy firmy Fish Arrow Flash J 

Cena obłędna +/-13 EUR

Fish_Arrow_Flash_J_2_1-500x500.jpg

- wersja Shad

Fish_Arrow_Flash_J_Shad_3_1-500x500.jpg

- wersja Huddle

flash-j-huddle55.jpg

- wersja Split

Flash-J-Split_ima2.jpg

13 euraczy za sztuke czy za paczke ?? Jak za paczke to ile sztuk jest ?

Wersja shad wygląda imponująco

Imponująco to ona łowi .Live Ayu Silver swego czasu przynosiła ryby gdzie inne przynęty całkowicie zawodziły . Dorównywał im nieraz tylko  Kitech Easy Shinner 4 Gold Flash Minow . Gumy  Fish Arrow mają w środku zatopioną odblaskową folię dającą efekt trójwymiarowy a delikatna płetwa bardzo drobno pracuje nawet przy małych ruchach i w opadzie prowokując sandacze . Bardzo łowne gumy

Imponująco to ona łowi .Live Ayu Silver swego czasu przynosiła ryby gdzie inne przynęty całkowicie zawodziły . Dorównywał im nieraz tylko  Kitech Easy Shinner 4 Gold Flash Minow . Gumy  Fish Arrow mają w środku zatopioną odblaskową folię dającą efekt trójwymiarowy a delikatna płetwa bardzo drobno pracuje nawet przy małych ruchach i w opadzie prowokując sandacze . Bardzo łowne gumy

Tylko trwalosc jak za taka kase tragedia. Peka czesto po jednym braniu na "spawie" foli. 2 wada to zle umiejscowienie tej foli gdyz zdarza sie przy nawlekaniu na jiga ze ja przebijemy i czasem chcac wyjac glowke wyciagamy ja z folia. Jeszcze gorsze sa Mylar minnows firmy OSP. Nejlepiej ten problem rozwiazala firma IMAKATSU dajac 2 osobne kawalki foli zostawiajac pusta przestrzen pomiedzy nimi. Gumy to Imakatsu Needle shad flash. W przyszlym roku ma wyjsc tez podobno wersja "shad" bo narazie sa same Pin tail. Ciekawe kolorki maja w wersji Real Color.

zdr

Tylko trwalosc jak za taka kase tragedia. Peka czesto po jednym braniu na "spawie" foli. 2 wada to zle umiejscowienie tej foli gdyz zdarza sie przy nawlekaniu na jiga ze ja przebijemy i czasem chcac wyjac glowke wyciagamy ja z folia. Jeszcze gorsze sa Mylar minnows firmy OSP. Nejlepiej ten problem rozwiazala firma IMAKATSU dajac 2 osobne kawalki foli zostawiajac pusta przestrzen pomiedzy nimi. Gumy to Imakatsu Needle shad flash. W przyszlym roku ma wyjsc tez podobno wersja "shad" bo narazie sa same Pin tail. Ciekawe kolorki maja w wersji Real Color.

zdr

Co racja to racja , niestety przy dużym koszcie przynęta jest bardzo podatna na zniszczenie przez sandacze .Nieraz paczka starczyła na jedno wędkowanie i kończyłem trochę bardziej trwałymi Easy Shinerami które też pozostawiają do życzenia . IMAKATSU jeszcze nie testowałem ale wszystko przede mną chociaż mam w domu kilka tysięcy gum :) i tak prawdę mówiąc trzeba mieć sporo czasu aby wszystko przetestować bo wciąż pojawiają się nowe gumy i nowe kolory. 

To sa chbya bottom knockers gamakatsu? Mam chyba jakies 3 szt jeszcze 7gr. Wiem ze offsety az tak nie niszcza ale problem z flash j polega na tym ze male okonie skladajac je na pol niszcza te gumki. Po za tym jakos specjalnych wynikow na nie mialem. Mam jednego flas j 5" ale jak narazie za cieplo i sandacze nie chca zrec -_-

Mnie w tym roku 7-calowy Jerky nie zawodzi, pewnie ze 150 sandaczy już złowił

jerky710_120.jpg

Czasami dopiero przynęta jak to mówią 'bez ogona' potrafi ryby ruszyć.

Brzoza , mam takich gum kilkadziesiąt , ale Pike Master Lure , nazwy modelu nie pamiętam a juz chyba nie produkują.

W 2 rozmiarach i kilku kolorach.

Na "dropszota" je zakładasz?