makamba Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Bartku to możne wstawisz chociaż kilka zbrojonych gum?(najlepiej takich powyżej 15cm)A czemu zbrojonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) A czemu zbrojonych? bo takich tu brakuje(coś dla urozmaicenia bo oczopląsów dostaje) Edytowane 13 Października 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Fox Rage .Pro Shad Firetails.14,18 i 23cm.Solidna guma , elastyczna i nienagannie pracująca choć w dotyku wydaje się dość zwarta i twardawa.Jedyny jej mankament to ogonek.Sama guma z ogonkiem nie powstaje bowiem w jednym procesie odlewniczym , a ogonek jest do niej osobno doklejany.Tak jak przy każdych gumach z doklejanym ogonkiem - łatwo ulegają one oderwaniu w zębach szczupaka. http://www.youtube.com/watch?v=9ai2EK9_Zrw http://www.youtube.com/watch?v=-u7lSyxgkhw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Gdzieś, coś obiło mi się o uszy o kolejnej nowości ze "stajni" Fox Rage. Po konsultacji z Bartoszem jesteśmy już pewni, że w ciągu miesiąca pojawi się kolejna guma o nazwie Fox Rage Spikey Shad. Według holenderskich sklepikarzy ma to być odpowiedz i alternatywa dla Keitech Swing Impact. Poczekamy i zobaczymy.Guma długości 9cmPoniżej wzór i kolorystyka: Edytowane 13 Października 2013 przez spiningista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Storm.Wildeye Minnow Finesse.4,5cm,5,5cm,6,5cm i o ile dobrze pamiętam 10cm.Guma miękka.Oczko wklejanie , a nie malowane.Ciekawe , brudne,"okoniowe" kolorki.Bliźniaczo podobne wychodziły na rynek gumki spod logo Blue Fox - Fish Smart , więc równie dobrze mogą to być BF.Sam nie potrafię w zasadzie stwierdzić rodowodu.Chyba najtańsza guma DS na rynku. P1060612.JPGP1060613.JPGP1060614.JPGP1060615.JPG Czy te gumeczki są gdzieś dostępne w kraju w tak bogatej kolorystyce jak przedstawił @makamba ?Jakieś pojedyncze kolory są dostępne na alledrogo ale akurat byłbym zainteresowany inną kolorystyką. Edytowane 13 Października 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Czy te gumeczki są gdzieś dostępne w kraju w tak bogatej kolorystyce jak przedstawił @makamba ?Jakieś pojedyncze kolory są dostępne na alledrogo ale akurat byłbym zainteresowany inną kolorystyką.Napisałem wyżej. Jak masz kogoś znajomego w Szczecinie to podeślij go do sklepu "Kleń".Jak tam byłem , jakiś rok temu to mieli tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) W zeszłym tygodniu w sklepie gdzie zaopatruje się zauważyłem nowe (wcześniej ich nie widziałem) gumy firmy Fish Arrow Flash J Cena obłędna +/-13 EUR - wersja Shad - wersja Huddle- wersja Split Edytowane 13 Października 2013 przez spiningista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wersja shad wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Spiningista - dawaj namiar na ten sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 W zeszłym tygodniu w sklepie gdzie zaopatruje się zauważyłem nowe (wcześniej ich nie widziałem) gumy firmy Fish Arrow Flash J Cena obłędna +/-13 EUR - wersja Shad - wersja Huddle- wersja Split13 euraczy za sztuke czy za paczke ?? Jak za paczke to ile sztuk jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 13 euraczy za sztuke czy za paczke ?? Jak za paczke to ile sztuk jest ?Zobacz na e-bayu cos koło 12 $ za paczkę, chyba 6-8 sztuk. Nie jest tak tragicznie. W razie czego bym się może dołączył do zamówienia gdyby ktoś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Sklep Fish Inn w Venlo w Holandii - http://www.roven.nl/roofvis/softbaits.html?manufacturer=9015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Łoj , to dla mnie za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Bobby Garland.Crappie Spider.1.5'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Bobby Garland. Split Tail.2'' Scent Wiggl'r.2.5'' Mo Glo Stroll'r.2.5'' Minnow Mind'r,2.25'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Wersja shad wygląda imponującoImponująco to ona łowi .Live Ayu Silver swego czasu przynosiła ryby gdzie inne przynęty całkowicie zawodziły . Dorównywał im nieraz tylko Kitech Easy Shinner 4 Gold Flash Minow . Gumy Fish Arrow mają w środku zatopioną odblaskową folię dającą efekt trójwymiarowy a delikatna płetwa bardzo drobno pracuje nawet przy małych ruchach i w opadzie prowokując sandacze . Bardzo łowne gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Imponująco to ona łowi .Live Ayu Silver swego czasu przynosiła ryby gdzie inne przynęty całkowicie zawodziły . Dorównywał im nieraz tylko Kitech Easy Shinner 4 Gold Flash Minow . Gumy Fish Arrow mają w środku zatopioną odblaskową folię dającą efekt trójwymiarowy a delikatna płetwa bardzo drobno pracuje nawet przy małych ruchach i w opadzie prowokując sandacze . Bardzo łowne gumyTylko trwalosc jak za taka kase tragedia. Peka czesto po jednym braniu na "spawie" foli. 2 wada to zle umiejscowienie tej foli gdyz zdarza sie przy nawlekaniu na jiga ze ja przebijemy i czasem chcac wyjac glowke wyciagamy ja z folia. Jeszcze gorsze sa Mylar minnows firmy OSP. Nejlepiej ten problem rozwiazala firma IMAKATSU dajac 2 osobne kawalki foli zostawiajac pusta przestrzen pomiedzy nimi. Gumy to Imakatsu Needle shad flash. W przyszlym roku ma wyjsc tez podobno wersja "shad" bo narazie sa same Pin tail. Ciekawe kolorki maja w wersji Real Color. zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Predox. Slimfintail.8cm. Ribtail.7cm. Crosstail.7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Tylko trwalosc jak za taka kase tragedia. Peka czesto po jednym braniu na "spawie" foli. 2 wada to zle umiejscowienie tej foli gdyz zdarza sie przy nawlekaniu na jiga ze ja przebijemy i czasem chcac wyjac glowke wyciagamy ja z folia. Jeszcze gorsze sa Mylar minnows firmy OSP. Nejlepiej ten problem rozwiazala firma IMAKATSU dajac 2 osobne kawalki foli zostawiajac pusta przestrzen pomiedzy nimi. Gumy to Imakatsu Needle shad flash. W przyszlym roku ma wyjsc tez podobno wersja "shad" bo narazie sa same Pin tail. Ciekawe kolorki maja w wersji Real Color. zdrCo racja to racja , niestety przy dużym koszcie przynęta jest bardzo podatna na zniszczenie przez sandacze .Nieraz paczka starczyła na jedno wędkowanie i kończyłem trochę bardziej trwałymi Easy Shinerami które też pozostawiają do życzenia . IMAKATSU jeszcze nie testowałem ale wszystko przede mną chociaż mam w domu kilka tysięcy gum i tak prawdę mówiąc trzeba mieć sporo czasu aby wszystko przetestować bo wciąż pojawiają się nowe gumy i nowe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 A na takich główkach próbowaliscie?http://www.ass-angelservice.de/Gamakatsu-Bottom-Knocker-Jig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Mam rozne rozniste finesse jigs. Ja lowilem nimi glownie na nail bomb firmy decoy. Te gumy z fotki to nories spoon tail, one sa duzo wytrzymalsze jak Flash J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Te są coś koło 21gram.Nie trzeba nabijać gumki na hak po całej długości to i nie rozrywają się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 To sa chbya bottom knockers gamakatsu? Mam chyba jakies 3 szt jeszcze 7gr. Wiem ze offsety az tak nie niszcza ale problem z flash j polega na tym ze male okonie skladajac je na pol niszcza te gumki. Po za tym jakos specjalnych wynikow na nie mialem. Mam jednego flas j 5" ale jak narazie za cieplo i sandacze nie chca zrec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Mnie w tym roku 7-calowy Jerky nie zawodzi, pewnie ze 150 sandaczy już złowił Czasami dopiero przynęta jak to mówią 'bez ogona' potrafi ryby ruszyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Mnie w tym roku 7-calowy Jerky nie zawodzi, pewnie ze 150 sandaczy już złowił Czasami dopiero przynęta jak to mówią 'bez ogona' potrafi ryby ruszyć.Brzoza , mam takich gum kilkadziesiąt , ale Pike Master Lure , nazwy modelu nie pamiętam a juz chyba nie produkują.W 2 rozmiarach i kilku kolorach.Na "dropszota" je zakładasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi