dru Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Wygrzebane w ramach wiosennych porządków. Przynęty kupione dość dawno - jakieś 10-15 lat temu. Opakowania się nie ostały więc nazwy i producenta też niestety nie mogę podać. 1. To "falujące listki" :-) Przy nawet powolnym prowadzeniu krawędzie falują, również jak przynęta stoi w nurcie. Guma miękka ale dość wytrzymała. Mi sprawdziły się na szczupakach tych polskich jak i zagranicznych. Szczególnie skuteczne wtedy gdy na inne przynęty nie było brań. 2. To taka wariacja twistera w kolorach pstrąga. Ciekawa ze względu na schowany hak w dwóch płatkach gumy (płetwa grzbietowa). Guma również miękka, wytrzymała. Pracuje ogonkiem i troszkę "lusterkuje". Przyciągała okonie. Edytowane 10 Lutego 2014 przez dru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Te falujące listki prawdopodobnie produkował Mister Twister Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Chyba jakiś nasz krajowy producent też podobne liście ma w katalogu - coś mi się wydaje ,ze widziałem gdzieś w sklepach.Mister Twister miał też innego liścia w produkcji - Wave Tail się on zwał. Ta gumka z drugiej fotki to też Mister Twister - Sassy Shiner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ktoś się orientuje, czy można obecnie dostać w jakimś sklepie coś podobnego do tych falujących liści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Jutro sprawdzę w kilku miejscach i dam Wam znać czy można to kupić. W necie nie mogłem tych "ogonów kalmarów - liści" znaleźć. Kiedyś na gumach Mister Twister było ich logo. Na tych loga nie ma???Podobną gumę do tej drugiej ma Mister Twister. http://www.pecheur.com/en/gb/buy-soft-lure-mister-twister-sassy-shiner-5cm-7-pcs-99405.html Edytowane 10 Lutego 2014 przez dru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Te listki - korpus z falbanką dookoła to często imitacje pijawek , więc często też producenci dodają nazwę leech.Jeszcze więcej wyników znajdziesz jak wpiszesz vibragrub.https://www.google.nl/search?q=VibraGRUB&rlz=1C1DVCM_enNL388NL391&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3FH5UuTTBKKV7Aa9hICoBA&ved=0CAoQ_AUoAg&biw=1920&bih=967http://evolvebaits.com/Pewien jestem ,że ma je w asortymencie jeszcze wielu innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Rzeczywiście te listki wyglądają na "wibra grub-y" a co najmniej to jakiś "remake" tych listków bo piszą, że ponownie zaczęli to produkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Spro Disc Worm 11cm. Spro Bony Shad 9cm. http://www.youtube.com/watch?v=iydULsRf78A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) W PL widziałem tylko Gunki - Speed Gun,Grubby Gun,Roller Gun,Sweep Gun.Sam jestem ciekaw kiedy się w PL pojawią bo cena za granicą spora.Dziś byłem w Bydgoszczy w nowo otwartym salonie Centrum Wędkarstwa i co Gunki zakupiłem mają duży wybór !! Edytowane 8 Marca 2014 przez KLANAD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 B - Fish - NAuthentxGumy bardzo wiotkie , miękkie i delikatne.Do zbrojenia offsetem lub główką , najlepiej bez kołnierza. Pulse - R Paddle Tail.8,2 cm.Cena 3zł. Moxi Ring.10.1 cm.Cena 2.90zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Zastanawiałem się ostatnio nad tymi gumami, w PL oprócz topfishing? są gdzieś jeszcze? testowałeś je już? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Dzisiaj dopiero nabyłem.Coś podobnego ma w swojej ofercie chyba Reins. Edytowane 11 Marca 2014 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 B - Fish - NAuthentxGumy bardzo wiotkie , miękkie i delikatne.Do zbrojenia offsetem lub główką , najlepiej bez kołnierza. Pulse - R Paddle Tail.8,2 cm.Cena 3zł. P1090492.JPGP1090493.JPG Moxi Ring.10.1 cm.Cena 2.90zł. P1090494.JPGP1090495.JPG Pytanko piszesz główki bez kołnierza robi ktoś takie jeżeli tak to napisz kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dziś byłem w Bydgoszczy w nowo otwartym salonie Centrum Wędkarstwa i co Gunki zakupiłem mają duży wybór !! Pytanko piszesz główki bez kołnierza robi ktoś takie jeżeli tak to napisz kto Poszukaj na forum.Niedawno coś na ten temat było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Te gumy w kształcie liścia ma w ofercie Relax pod nazwą WingShad-płaszczka. Guma na mój gust trochę za sztywna, być może gotowanie by jej pomogło. Po przerobieniu i skróceniu pomimo dość nędznej akcji potrafią na nią ładnie reagować przyzwoite okonie. U mnie 'idzie' do wody gdy wszystko inne zawodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Zupełnie inna guma,inna konstrukcja i działanie niż liście Uncle Josh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Ciekawe sa te przynety i jeśli się tak szybko nie rozprzestrzenia to będą lowne zapewne Edytowane 18 Marca 2014 przez jedrek115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Firma B-Fish-N ma swoje jigi do tych gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Jak na moje oko trochę krótkie te haki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Kto jest producentem tych twisterow "kaloryferow" z rdzeniem ?Pozdr., Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nikt inny jak Relax Twister turbo produkowany w dwóch wielkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Kilka nowych modeli gum w kolekcji.Większość JDM. Hideup.Stagger Weedless Swim Bait Series .Wilde Type.Designed by Hideo Yoshida.14cm.3 sztuki w paczce. Bait Breath.Mosya.1,5 cala.Zapachowe.With BYS mix flavour scent High Response.15 sztuk w paczce. Bait Breath.O - Go.5,5 cala i 2 cale.Przedziwnej konstrukcji guma.Ogonek nie ma typowego kształtu płetwy lecz zakończony jest kulką.Dodam ,że jest to kulka pełna - bez komory powietrznej.Jak miałem dziś okazję się przekonać , świetnie merda tą kulką w wodzie.Nawet przy wolnym prowadzeniu przynęty.Coś , efekt , którego nasze rybki chyba jeszcze nie znają.Bardzo jestem ciekaw jak spiszą się w odpowiednim sezonie. Bait Breath.BetanGo.Shad Tail.For Salt Water Stage.8 sztuk w paczce.2 cale.Zapachowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Fish Arrow.Flash - J Shad.2 i 4 cale. Fish Arrow.Flash - J Huddle .1 - calowe. Fish Arrow.Flash - J.3 i 5 cali. Bait Breath.T.T. Shad.4 cale.6 sztuk w paczce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Bartek.... fajne te nietypowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Lucky John. Tioga.3,4''6sztuk w paczce. Bugsy Shad.3,9''6sztuk w paczce. Oba modele gum o bardzo silnym zapachu makreli.Przeraźliwie wręcz silnym.Cena w okolicy 4 euro za paczkę. Gumy zza naszej wschodniej granicy(Łotwa).Rozmawiałem ostatnio z przedstawicielami firmy.Najpierw po angielsku na poziomie LO2 w Szczecinie , później po rosyjsku na poziomie Sp.45 - też w Szczecinie a na końcu w ojczystym języku polskim. Głównie o Putinie. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez makamba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi