Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie szukam dużych gum pod sandacza w rozmiarze powyżej 15 cm. Coś w deseń Berkley Flex Slim Shad 18 cm. Coś co mogę dostać u Nas w Polsce. Łowienie na 10 cm. paprochy jest nazbyt mainstreamowe a i moje sandacze lepiej reagują na 15 cm i plus. Jakieś pomysły? z góry dzięki

IMG_9397.jpg
Tomek moze wegorze z SG ? Edytowane przez meme174

Witam kolegów, byłem ostatnio ze znajomym na rybkach i wyciąłem od niego z pudełka ciekawą gumkę podobną do lunatic'a, okazała się killerem u nas w rzece, szczupaki po nią z wody wyskakiwały, jednak trafiłęm na zaczep i niestety już po gumce ale na szczęście udało mi się zrobić fotkę. Może ktoś z was rozpozna co to za gumka i wie czy da się jeszcze ją gdziekolwiek dostać. Z góry dziękuje

2ic1h1k.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Gumy ILLEX wyrwane z przeceny w decathlonie.

Cross tail shad bardzo miękkie gumy,podane na lekkiej główce fajnie odjeżdżają w bok przy opadzie.Sprawdzają się również w DS.Zasypane solą.8 sztuk w paczce.Cena 9,99 złotych.

post-56412-0-65258600-1415348891_thumb.jpg

Method shad ma drobną pracę,praktycznie samego ogonka,który wbrew pozorom,jest nawet trwały.Nasączone jakimś specyfikiem.

W paczce 12 sztuk.Cena jw.

post-56412-0-80734800-1415348905_thumb.jpg

Ishad narazie w fazie testów na offsecie.Pachną bajecznie...zgniłym gronostajem ;) .6 sztuk w paczce.Cena jw.

post-56412-0-04068000-1415348920_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Gumki Effzett Longhorn, chyba nowość na ten rok ale może ktoś już używał?

w listopadzie polowilem na nie sandacze dość bogato, w leclercu już były w 2014 , poznałem też wspolprojektanta tych gum (znany polski przewodnik wędkarski) i na ten rok ma być wersja z innym ogonkiem , te pierwsze mają drobniutka prace, mi najlepiej pasowały z główką 3/0 czyli malutką i dozbrojka na plecionce z kotwiczka w ogonku.Z glowek proponuje usuwać kołnierz bo odrazu odpadaja oczka gumie i się rwie ;)

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 1

Sanger Iron Claw Slim Jim

Gumy w rozmiarach: 7, 10, 13 oraz 16 cm. Ciekawa kolorystyka, miękkie i elastyczne tworzywo.

Ogonek pracuje już przy delikatnym podciągnięciu, na lekkiej główce przynęta ładnie  lusterkuje.

Doskonale zachowuje się w opadzie.

W zeszłym sezonie modele 13 cm okazały się skuteczne na wielkopolskie szczupaki.

10 cm z pewnością sprawdzą się na sandaczach ( bardzo popularne w Niemczech), siódemki chętnie zagryzały okonie.

post-50632-0-23660200-1421074142_thumb.jpg

post-50632-0-97871500-1421074176_thumb.jpg

• Like 1

w listopadzie polowilem na nie sandacze dość bogato, w leclercu już były w 2014 , poznałem też wspolprojektanta tych gum (znany polski przewodnik wędkarski) i na ten rok ma być wersja z innym ogonkiem , te pierwsze mają drobniutka prace, mi najlepiej pasowały z główką 3/0 czyli malutką i dozbrojka na plecionce z kotwiczka w ogonku.Z glowek proponuje usuwać kołnierz bo odrazu odpadaja oczka gumie i się rwie ;)

Witam, te z leclerca to trochę inne były

Wie ktoś co to za guma, ta poniżej YUMa ?

Arig.jpg

Świetne gumy jak ktoś znajdzie co to za firma to proszę o link. Posiadam kilka sztuk ale nie mam pojęcia jakiej marki  :wacko:

Już wiem...

Chodzi wam zapewne o Yum F2 lil' Suzee Swimbait.

:)  ;)  :rolleyes:

http://www.sportsmansoutfitters.com/yum-f2-lil-suzee-swimbait-4-1-2-8bg/

http://wired2fish.scout.com/story/1466788-icast-2012-yum-adds-several-new-shapes-expands