Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Williamson Live Dredge Mackerel.

12 calowe.

Wagi nie jestem w stanie określić.

Mają "wtopione" obciążenie,

Solidna guma Big Game.

Z folią holograficzną.

Sporawa przynęta do trolla.

Teoretycznie przeznaczona na ryby morskie , ale stosowana również w trollu na szczupaka.(NL)

Prędkość trollowania od 1 do 7 węzłów.

http://www.outbackadventures.net.au/products/fishing/lures/hard-body-lures/williamson-live-dredge-mackerel-3-pk-trolling-lure-detail

post-50881-0-68052100-1427311906_thumb.jpgpost-50881-0-98419900-1427311909_thumb.jpgpost-50881-0-87331000-1427311912_thumb.jpg

post-50881-0-70494600-1427311916_thumb.jpgpost-50881-0-43166000-1427311924_thumb.jpgpost-50881-0-91945600-1427311929_thumb.jpg

Pojawia się w kilku momentach na filmikach.

Wersja z "kopytnym" ogonkiem.

https://www.google.pl/search?q=williamson+live+dredge+mackerel&biw=1920&bih=962&source=lnms&sa=X&ei=qw4TVfD6J8a4OInrgLAB&ved=0CAYQ_AUoAA&dpr=1#q=williamson+live+dredge+mackerel&tbm=vid

Edytowane przez makamba
  • Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

robiąc zapasy gumek na pokaźną jak dla mnie kwotę w nowo odkrytym przeze mnie sklepie tym samym w ferworze rozmowy z właścicielem wziąłem kilka gumek, które były w pudle z Dragonami i DAMami. 

To jeśli dobrze pamiętam to Mann's seria Hard Nose (Noise?) ale chyba... 

20150516_1522478ijci.jpg

Co ciekawe po 1zł :) Wziąłem na próbę kilka szt. 

Natomiast te kolejne to nie mam pojęcia, niby niemieckie. Właściciel mi mówił ale zapomniałem cholera. 

20150516_152230vzj1w.jpg

20150516_152154ymjfb.jpg

20150516_152138uqjnc.jpg

Ceny ciekawe po ta pomarańczowa za 1zł (dostałem w gratisie), a na pozostałych zdjęciach po 1,50zł. 

Proszę o pomoc. Przepraszam za jakość zdjęć ale robione telefonem, akumulator od lusterka wyzionął ducha w tyg. idę kupić nowy do Nikona. 

Dziękuję za pomoc, póki co lądują w pudle z chinolami, uszkodzonymi i niezidentyfikowanymi :) 

Pozdrawiam. 

Dzięki Panowie :) 

To prawda są to Sangery Iron Claw Slim Jim :) 

Zdecydowanie przekładam do lepszego pudełka, pierwsze wrażenia z uzbrajania nie taka zła guma. Zobaczymy czy pasiaste będą zainteresowane :) 

Ciekawi mnie jeszcze ta pomarańczowa, ktoś mi powiedział, że to na 100% Berkley ale mam katalog Berkley'a i żadnej tam podobnej nawet gumy nie ma :( Ktoś coś wie? 

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

DOA Lures Airhead

Nietypowa, interesująca guma do aktywnego łowienia. 

Posiada spłaszczony, ustawiony pionowo ogonek. Lusterkuje przy opadzie.

Długość 5"

Miejsce na hak offsetowy ale można również spokojnie zbroić jigami.

Made in USA

28krn1x.jpg

Edytowane przez deichkind

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich :)

Czy kojarzycie może sandaczowego riperra z dawnych lat - Seledyn, namalowany pyszczek, oko oraz malowana na biało łuska.

Gumka miała 7-8 cm i była kształtu smuklejszego rippera - nie takiego jak np. Relax Jankes czy Mann's Shad.

Ojciec kiedyś kupował te gumy w okolicach Zegrza / Warszawy...a dzisiaj jak jesteśmy w Polsce ciągle próbuje gdzieś je trafić :P

Wiecie kto mógł to produkować albo jak się nazywał model ?

Pozdrówka z UK :)

Witam kolegów, byłem ostatnio ze znajomym na rybkach i wyciąłem od niego z pudełka ciekawą gumkę podobną do lunatic'a, okazała się killerem u nas w rzece, szczupaki po nią z wody wyskakiwały, jednak trafiłęm na zaczep i niestety już po gumce ale na szczęście udało mi się zrobić fotkę. Może ktoś z was rozpozna co to za gumka i wie czy da się jeszcze ją gdziekolwiek dostać. Z góry dziękuje

2ic1h1k.jpg

Bardzo fajna gumka.  W UK łowię na nią grube garbuski 1-2 kg a kanałowe sandacze szaleją za nią :)   Na razie najłowniejsza jest biała berła-clear z kolorowym brokatem i seledyn :)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...