Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, łowiąc w Szwecji na różne bardziej zwykłe gumy miałem wyniki nie gorsze niż kolega który łowił na różne śmierdzące, niekoniecznie Kaitech. Łowiąc Polsce staram się używać różnych wynalazków, ale czy Kaitechy to jeszcze wynalazki ? Dla mnie już nie . Osobiście wyroby Kongera oceniam dość wysoko. Na pewną ich przynętę kolega łoił nam tyłki cały sezon

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Strike Pro Piglet Shad.

​Testowal ktoś??

Jak ze skutecznoscia, chodzi glownie o sandacze

attachicon.gifStrike-Pro-Piglet-Shad-10-cm-6-Pack.jpg

Ja polecam na sandacze i okonie. Bardzo wytrzymałe.  Spokojnie można zbroić krótkim jak i dłuższym hakiem, zachowują swoją fajną pracę przy jednej i drugiej opcji. Dobrej jakości guma. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Raffaello mniejsze chyba 9cm skuteczne są na sandacze. Takich dużych nie używałem gdzie zamierzasz kusić taką gumą.

E tam duża  :D  w Pilicy  ;) ,niestety dziewiątek nie przetestowałem bo zeszły sezon wcześnie mi się zakończył a późno je dostałem od pana ,,T,, . Ale fajnie zapowiadają się jazgarki

post-54413-0-83624800-1487143607_thumb.jpg

Edytowane przez Raffaello

takie "babki" ma też fox

NSL820l.jpg

zarówno w wersji z kopytkiem jak i w wersji "pseudo" twisterowej...w różnych kolorach....

NSL831.jpg

stawia duży opór przy podbijaniu, jest ciężka, płetwy spowalniają opad dosyć skutecznie - na tyle że w dwóch gumach je urwałem....

aaa gumy dostępne od późnej wiosny ubiegłego roku...

Po co urywać płetwy maja spełniać zadanie uatrakcyjnienie pracy, jeżeli założysz trochę krzywo gumę patrząc z góry mały łuk będą odjazdy w bok, tak jak wobler przy odchylonym w bok oczku. Mnie taka kopnięta praca chorej rybki odpowiada, dodatkowo spowolniony opad też ma czasami znaczenie. Tych gum Foxa nie widziałem i nie wiem jak pracują, wyglądają ciekawie.             

attachicon.gif12.jpg

Zarówno Piglety jak i Pig Shad'y 23cm, powinny być dostępne w sklepach koło kwietnia-maja.

Myślicie że będą skuteczne? Obecnie na rynku jest sporo gum równie dużych.

Chyba że kupujemy jak w większości przypadków okiem wędkarza :) , myśląc że nowe kształty, kolory to pewnie łowne.

A potem na łódkę trzeba ładować kolejne pudło. :(