Skocz do zawartości

Jerkbait'owa baza gum

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Myślicie że będą skuteczne? Obecnie na rynku jest sporo gum równie dużych.

Chyba że kupujemy jak w większości przypadków okiem wędkarza :) , myśląc że nowe kształty, kolory to pewnie łowne.

A potem na łódkę trzeba ładować kolejne pudło. :(

Oczywiste jest, że najpierw kupuje oko wędkarza, później wędkarz musi dać szansę przynęcie i założyć ją na zestaw... a później to już robotę robi przynęta. 

Myślę, że warto zaufać pigletom i samemu się przekonać. Mi tak jak pisałem sprawdzają się głównie na okoniach i sandaczach. Są bardzo smukłe i z mięsistego sylikonu. 

Myślicie że będą skuteczne? Obecnie na rynku jest sporo gum równie dużych.

Chyba że kupujemy jak w większości przypadków okiem wędkarza :) , myśląc że nowe kształty, kolory to pewnie łowne.

A potem na łódkę trzeba ładować kolejne pudło. :(

Czy będą skuteczne ?

Dla mnie Pig Shad Jr. w zeszłym sezonie był skuteczny. Jeśli chodzi o pozostałe przynęty, to sezon i ryby to zweryfikują ;)

O ile Pg Shad jest bardzo zbliżony do mniejszego Jr-a (i w tym przypadku jestem pewien, że jest to słuszny wybór), to bardzo intrygują mnie nowe przynęty Piglety.

Pozdrawiam

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki, co to za riperek. Nie pamiętam kiedy i gdzie go kupiłem. Leżał długie lata w pudełku aż doczekał się w ubiegłym sezonie debiutu i zrobił od razu super robotę. Okonie oszalały na jego punkcie. Boję się że go stracę zanim uda mi się go zidentyfikować.

Pozdrawiam

post-56924-0-77227900-1488711978_thumb.jpg

post-56924-0-40466000-1488712020_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy łowiliśmy już gumami Dragon Hammer Pro 9'. Są łudząco podobne do PigShadów, połowę tańsze i zastanawiam się jak pracują.

Sęk w tym że gumy praktycznie  nigdzie nie dostępne na naszym rynku... Zainteresowały mnie te gumy jak obejrzałem filmiki na yt z targów ..Może to być dosyć dobra guma pod naprawdę duże sandały ...Chyba będzie trzeba zamówić je w pobliskim sklepie ale taką mi cenkę narzucą pewnie że mało to korzystne dla mnie będzie ...

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pytanie za 100 pkt. Wie ktos dlaczego gumy Sawamura One Up Shad są tak bardzo drogie??

Za 5 szt. 12,5cm wołają 16euro. To jest prawie 2x więcej niż podobne gumy innych firm.

Czy to jakiś tajemniczy składnik ma wpływ na niesamowita łowność i trwałość tych gum,

przez to taka cena z kosmosu??

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki, co to za riperek. Nie pamiętam kiedy i gdzie go kupiłem. Leżał długie lata w pudełku aż doczekał się w ubiegłym sezonie debiutu i zrobił od razu super robotę. Okonie oszalały na jego punkcie. Boję się że go stracę zanim uda mi się go zidentyfikować.

Pozdrawiam

kiedyś dawno tez kupowałem te no name ...były w miarę na okonie. M.T.były sztewniejsze na przegubie przy ogonku.Byc może to Relax bezimienny...poprostu w sklepach leżały sobie w pojemniczkach bez opisu za parę dziesiąt groszy :) raczej już nie do zdobycia... Edytowane przez salmon1977

Cześć :) Ładnych parę lat temu kupiłem takiego oto dziwnego twisterka. Używałem go rzadko aż do niedawna kiedy otworzył mi  wodę i okonie waliły tylko w niego. Miałem tylko jedną sztukę która straciła częśc ogonka i już nie pracuje. Zna ktoś może to dziwactwo ?

post-60443-0-21947900-1505160824_thumb.jpg