CLAUDIO Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Japońskie Ecogear Power Shad'Według producenta przynęta ta unosi się na wodzie dzięki uwięzionych w gumie bąbelkach powietrza.Wytwarza też specjalne wibro-hydro-dzwięki i dzięki odpowiednio umieszczonemu środkowi ciężkosci umozliwia dalsze rzuty.Miękka.Cena 1 euro. P1060340.JPG P1060341.JPG P1060342.JPG http://samuraitackle.com/fishing/index.php?main_page=index&cPath=139_66_99_192_195 Mam takie ,tylko ze perlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 I jeszcze takie maleństwa z Berkleya. Te akurat okoniowe 5cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 I jeszcze takie maleństwa z Berkleya. Te akurat okoniowe 5cm:Jak i gdzie to sie ceni danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Jak i gdzie to sie ceni danekNa miejscu 69DKK, ale myślę, że w kraju cena będzie bardziej przystępna. Druga sprawa: gdzie? ???Tutaj może ktoś inny pomoże . Edytowane 25 Lipca 2013 przez PLECIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Ciekawe jakby te małe berkley'e zastosować na bolenie gdy opychają się sieczką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 W dechatlonie sie czasem pojawiaja...nie pamiętamjaka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Jak i gdzie to sie ceni danek Te Power Baity w takim nie lubianym sklepie można dostać.Ponadto środkowe zdjęcie, na okonie super ! Edytowane 25 Lipca 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 W NL 7euro paczka tych Berkleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 W jednym z krakowskich decathlonów można trafić prawdziwe wisienki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Te Power Baity w takim nie lubianym sklepie można dostać.Ponadto środkowe zdjęcie, na okonie super ! dzieki Panowie ale z cena to ich pogieło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Gobio, a co to za guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Illex gambit. Mozna zbroic na rozne sposoby do D S lub klasycznym jigiem. Dobra na wieksze okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Piąty model to tuby ToobZ.Salt Impregnated.Osobiście jakoś nie mam do tub szczęścia.Albo nie potrafię nimi łowić. Wiem ,że dawały radę na dorszach , ale to nie mój rewir. Faktycznie jakieś solone gumy bo aż szeleszczą przy rozciąganiu.10cm.Cena w okolicach 2zł. DSCN2368.JPG DSCN2369.JPGTuby to jedne z najskuteczniejszych gum na Zanderki. To prawda że trzeba łowić w sposób bardzo specyficzny. Nie funkcjonują na mniejszych główkach i być może jest to przyczyną słabych rezultatów.18 g główka to minimum na płytką wodę a porządna praca zaczyna się przy 25 g + guma.Łowię do 28 g + guma i kij musi być dostosowany to znaczy nie może klękać .Wykonuje się dwa trzy małe pociągnięcia jednocześnie nawijając plećkę i pozwalając na opad , guma wali w dno i ogon z frędzli się otwiera. To pobudza Zanderki i przy następnym podciąganiu często jest już zapięta ryba. Metoda to trochę kogut trochę DS ale poćwiczyć trzeba Mam w swym arsenale frędzle od Foxa ,CAMO Scatter Tails,Reinsa, oraz Gene Larew oraz wspomniany już SALTY BITES Scatter Shad w rozmiarae 4" dodam że wszystkie są skuteczne .Zaczynałem łowić na tuby od legendarnej już Hairy Mary firmy Quantum ale to było już jakiś czas temu. Tuby z powodzeniem można założyć na montaż DropShotowy wtedy nie ma się żadnych kłopotów z prowadzeniem.pozdrawiam Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Wiecie gdzie takie tuby można dostać w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Wiecie gdzie takie tuby można dostać w PL?W Szczecinie. Renosky Fotoprint.7,5cm,12,5cm,15cm.guma miękkaCena od 0.95e do 2.50e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Rip Tide Realistic Crab.W krabowym atraktorze.Guma mięciutka.10cmCena za opakowanie 4szt 3.95e ale w USA znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 O fakers. Czego to ludzie nie wymyślą. Brakuje tylko jeszcze sylikonowej imitacji chomika, kaczki i kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeśli o morskich łowach: Kinetic Magic Minnow Scary Jerry Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez PLECIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Wysypało się po sklepach sporo ostatnio tych przynęt Kinetic.Niektóre w wadze 730gr i w rozmiarze 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 A ja myślałem że już sporo gum na oczy widziałem . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Mann's Three For All .Nowość w EU.Dostępne w rozmiarach 10 i 7,5cm i w 6 kolorach.Guma miękka.W paczce główka z wąsem anty-zaczepowym i 3 komplety "trojaczków.Cena za paczkę 8,95e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Mann's Hard Nose Jerk Bait6"Dostępne w 6 kolorachZ domieszką twardszej,mocniejszej gumy w przedniej części przynęty.Reszta gumy miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Mann's Hard Nose Mullet.4 1/2'' 6 kolorów.Również z domieszką twardszej gumy w "główce/pyszczku" przynęty zapobiegającej spadaniu z haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 A jak po uzbrojeniu? Ta twardsza guma nie jest krucha? Nie pęka przy naciąganiu na ołowiane kołnierze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 A jak po uzbrojeniu? Ta twardsza guma nie jest krucha? Nie pęka przy naciąganiu na ołowiane kołnierze?Niczego takiego nie zauważyłem.Łepek jest co prawda wyraźnie twardszy niż reszta , ale ciągle wystarczająco elastyczny.Żadnego kruszenia czy pękania.Widywałem chyba nawet przynęty całe wykonane z gumy o podobnej twardości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi