Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 A masz może jeszcze te Mann'sy- duży ripper, z takimi przewężeniami i na ogonie, na grzbiecie oznaczenia z numeracjami haka i kanalikiem przez całą długość wabika od "dupki" po pyszczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jedyne co mi przychodzi do głowy to Mann's Kipper Shad.Nie mam ich ze sobą w NL , także fotki też wstawić aktualnie nie mogę.http://www.motackle.com.au/fishing/lures/kipper-shad-10-for-475.htmlAle czy one mają oznaczenia pod hak - to nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Calcutta Swamp Bug Tube.4''Guma miękka.Puste w środku , "otwarte".(bez komory powietrznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jedyne co mi przychodzi do głowy to Mann's Kipper Shad.Nie mam ich ze sobą w NL , także fotki też wstawić aktualnie nie mogę.http://www.motackle.com.au/fishing/lures/kipper-shad-10-for-475.htmlAle czy one mają oznaczenia pod hak - to nie pamiętam.To te. Dzięki za podpowiedź. Miałem tylko jedną, bądź dwie. Poszukać ich będę musiał, bo...fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Slider Crappie Grubs.Większe 1 1/2''.Cena 4.50e paczka 20sztuk.Mniejsze 1''.Cena 2.50e paczka 20sztuk.Guma miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Yum Wooly Beavertail.1,5''Guma miękka.Dostępne również w rozmiarze 2''.Szeroka gama kolorów .Wersje jedno i dwukolorowe.Mniejsze 15sztuk w paczce - cena 4.50e. http://www.youtube.com/watch?v=OwxSYJ4d4IE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Balzer Mr.Tremble.7cmGuma miękka,galaretkowata.5sztuk w paczce.Cena paczki 3,50e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Culprit Crappie Bait .Tassel Tail Grub.2''19 kolorów - większość dwukolorowe.Guma miękka.20sztuk w opakowaniu - cena 4.95e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kalin'sCrappie Scrub.1 3/4''Guma miękka.10 kolorów.Cena za paczkę w NL 4.59 , w USA 2,50dol. 10sztuk w paczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Yum Wooly Beavertail.1,5''makamba, powiedz w jakim celu te gumki są posypywane solą w paczce? to jakiś konserwant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 makamba, powiedz w jakim celu te gumki są posypywane solą w paczce? to jakiś konserwant?Zazwyczaj po to by rybie po nie udanym braniu został w pysku smak soli kojarzony ze smakiem ryby a nie gumy.Taki prosty atraktor smakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Podobno, wg producentów, ryba dłużej trzyma taką gumę w pysku, co daje więcej czasu na udane zacięcie. Podobno, gdyż różnicy pomiędzy solonymi i zwykłymi nie odnotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Lunker City Grubster.7cm.Szeroka gama kolorystyczna.Guma miękka.Cena za paczkę 10sztuk 4.50e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Świetna przynęta gryziona przez holenderskie sandacze. Zalecany rozmiar 4,8"Cena 9,95 EUR/5 szt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Paladin.Trout-soft-spin.Przynęta stworzona głównie z myślą o pstrągach i do metody/zestawu sbirulino , ale sprawdza się również na okoniach w bocznym troku .Kontakt ze szczupakiem to 100% obcinka ze względu na brak przyponu i delikatność zestawu.Jest to gumowa spiralka/śruba , która wiruje w wodzie .Silnie nasączana atraktorem czosnkowym.6 kolorów.Miękka guma.2,5cmOtworek/rurka przez całą długość spiralki.Przez ten otworek przewleka się żyłkę a na końcu dowiązuje się hak.Ja stosowałem zamiast hak maleńkie kotwiczki.Groty nie wystawały po za obrys skrzydełek świderków przez co były praktycznie bez zaczepowe. Cena za słoiczek zawierający 15sztuk to 2.50, euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Reaction Strike.Raczki z serii JR."Kulkowate" szczypce podnoszą się do góry po opadnięciu przynęty na dno.7,5cm.5 sztuk w paczce.Ceny nie znam - gratis od dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Jak znalazł na "zimne" pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Wiele przynęt na black bassa ma komory powietrzne. Dziś raczek po lewej "dał" mi 12 bassów na zestawie texas rig. Ten jest dodatkowo z dodatkiem soli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Podobno, wg producentów, ryba dłużej trzyma taką gumę w pysku, co daje więcej czasu na udane zacięcie. Podobno, gdyż różnicy pomiędzy solonymi i zwykłymi nie odnotowałem. Róznica jest przy normalnej przynęcie silikonowej ciąć muszę od razu a z dodatkiem soli łowię na luźnej lince i gdy odjeżdza w bok - tnę. Gdy pierwszy raz je używałem to zrobiłem test na małych bassach. Silikon od razu wypluwały a solą próbowały odpłynąć.Przynęty Grego Yamamoto są z dużą zawartością soli i przez to bardzo kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Używałem salty crawly na pstrągach. Z bardzo pozytywnym skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Castaic.Jerky J Kicker.Guma miękka.10.5cm i 13cm.Ceny nie znam.Prezent od dystrybutora , firmy Pike XL.Sprzedają tylko na sklepy i szukają nowych klientów chętnych do współpracy.Kontakt i katalog na stronie http://www.pikexl.com/pages/nl/pikexl-producten.php Praca przynęty tu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Chciałem przedstawić dwie gumki z rodziny "Frędzle" ,bardzo łowne i sprawdzonepierwsza to Rooster Skirt Tail w ośmiu kolorach ,aromatyzowana, pływająca mieszanka gumowaSkuteczność gumy potwierdzona a zaletą tak jak i następnej którą przedstawię jest jest to że guma pukając w dno ustawia się pod kątem c.a. 45 st i sandacze często zgarniają ją z dna , jednak większość brań w klasycznym opadzie. Drugą gumą którą przedstawię jest Camo Scater Tails w rozmiarze 5 inch W rzeczywistości gumki wyglądają troszkę inaczej niż na reklamach Przypominam o zbrojeniu gum hakami 3/0 -4/0 oraz stosowaniu przywieszek na kotwiczkach nr 8-10 Sandacze inhalują gumę i składają ją na pół więc krótszy hak jest lepszy (jak zauważyłem) i jak hak spudłuje zostaje przywieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Sandacze inhalują gumę i składają ją na pół Z tą "inhalacją" to chyba coś faktycznie jest na rzeczy.Jak pytałem gościa , od którego dostałem tego castaic jerky kickera - co daje taki cienki,płaski,twisterowaty ogonek to pierwsze co zrobił to zmiętolił w palcach przynętę i pokazał mi ze słowami - "Zobacz,właśnie tyle (w sensie-tak mało) ma sandacz w pysku w chwili gdy zaatakuje przynętę.Mniejszy "opór" gumy i cała przynęta łatwiej się mieści w pysku , przez co łatwiej zaciąć". Ps.Tymi frędzlami jigujesz tradycyjnie z brzegu czy vertical z łódki? Edytowane 9 Września 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Z tą "inhalacją" to chyba coś faktycznie jest na rzeczy.Jak pytałem gościa , od którego dostałem tego castaic jerky kickera - co daje taki cienki,płaski,twisterowaty ogonek to pierwsze co zrobił to zmiętolił w palcach przynętę i pokazał mi ze słowami - "Zobacz,właśnie tyle (w sensie-tak mało) ma sandacz w pysku w chwili gdy zaatakuje przynętę.Mniejszy "opór" gumy i cała przynęta łatwiej się mieści w pysku , przez co łatwiej zaciąć". Ps.Tymi frędzlami jigujesz tradycyjnie z brzegu czy vertical z łódki?Obie gumy skonstruowane są do obu metod a Rooster, doskonale sprawdza się w werikalu ponieważ został do tej metody storzony , bo guma jest tak zbudowana że korpus jest stosunkowo gruby i ciężki a frędzle leciutkie i miękkie przez to ładnie pracują falując jak powoli przesuwasz gumkę i tak jak ci już kolega tłumaczył sandacz łatwo taką gumę składa . Zobacz jak zacięte są sandacze a zrozumiesz mechanikę działania gumy.Atak następuje przeważnie w środek lub w 1/3 długości gumy. Niektóre firmy malują dodatkowo czerwony punkt na gumie jako "tarczę strzelniczą " ,guma jest składana w pysku a hak ląduje w górnej szczęce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 BLUE FOX.Seria Fish Smart.Sardine.7cm,10cm i 12cm.Guma miękka.Pakowane po 2 sztuki w paczce plus dwa haki.Cena około 2,50zł za paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi