leepek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam,Kupiłem ostatnio 4 jerki 7cm, w opisie było wolno tonące. I tu pytanie. Czy waga jerkow na fm podana jest z kotwicami czy bez? Jak wrzuciłem wobki bez kotwic to pływają, jak założyłem kotwice zachowują sie jak neutralne. Ważyły 20g bez kotwic czyli tyle ile drunki pływające wg fm.jutro sprawdzę jak sie w wodzie zachowują ale jakby sie ktoś orientował to proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Z kotwicami, sprawdziłem na wadze 2 jerki Dorado Drunk, opis - sinking, 7cm, 25gmają w rzeczywistości...1. 26g2. 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Ja jednego zważyłem z kotwicami i miał 24g ale na wadze +/- 2g wiec mała dokładność.Co ciekawe, drunk-płotka wypływa po czasie na powierzchnie a drunk-karasiowaty na tych samych kotwicach idzie powoli na dno.o co tu chodzi..? Poleciłby ktoś jakieś cięższe kotwiczki w rozmiarze 4? te co mam to jakiś noname i mi się bardzo lekkie wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi