Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy wpis także wszystkich pozdrawiam!

Mimo że rybki na powierzchni nic sie nie chlapały to

u mnie zameldowały się dwa bolki jeden 50 a drugi 70(bez foty) ale  nowy kijek przetestowany.

Gratuluję ryby - rozumiem radość płynącą z jej przechytrzenia, ale mamy tu regulamin i Twoja ryba niestety go niespełnia...

Edytowane przez mifek

Ja też się dołączę do gratulacji dla wszystkich łowców.

Mnie nie dane było rozpocząć sezonu boleniami, byłem na zawodach "kleniowych" :)

Patu - przepiękna fotka pięknej ryby, fajnie się takie zdjęcia ogląda - o to chodzi na jb.pl :)

Ziom - Twoja rybka faktycznie jest ślicznie srebrna i do tego te czerwone płetwy środkowoodrzańskich rybek  :)

gaDza - ależ Twoje rybsko ma kark/czoło, prawdziwy kloc !!  i też czerwone płetwy

Ciekawe skąd się to bierze, że jedne je mają (czerwone płetwy), a inne z innych rejonów Polski już niekoniecznie...

Reszcie Kolegów również gratuluję.

Slavobeer

Edytowane przez Slavobeer

To jest chyba pierwsza edycja RH. Sam mam taki i jest tak samo uszkodzony jak ten ze zdjęcia. (czyt. uszkodzony przód o kamienie)

Żeby nie było off top nadmienię, że na Wiśle w moich okolicach kompletna cisza. Zero oznak żerowania na powierzchni. Głębiej też kiszka.

Edytowane przez Cezary.Łoskot

Dokładnie, to pierwszy RH. Następne siadały na nową wersję. Popper u nas na południu jeziora są spore:)  Grunt to wiedzieć gdzie szukać ryb.

A w morzu...hmm rybacy czasem łapią w siaty bolki przekraczające 10kg i metr długości. Tylko, że złowienie takiej ryby na wędkę to byłby czysty przypadek.

Co nie znaczy, że jak bym mieszkał nad morzem to bym nie próbował:)

Dziś zabrałem młodego adepta i pokazałem parę sztuczek. Na wyniki długo nie trzeba było czekać. Prym wiodły przynęty RH i własne wyroby. Młody rąbnął pierwszego bolka w życiu na 72 cm. a zaciesz mu zostanie do wieczora. Jutro może namówię swoja dziewczynę  ;)

dsc09756q.jpg

dsc09761l.jpg

dsc09762k.jpg

dsc09760au.jpg

Edytowane przez Forecast
  • Like 3