Marcel Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Tomek. Gratuluje pieknych fotek z rapami. Samowyzwalacz ma swoj urok, to widac na zdjeciach. Ja bardzo takie zdjecia lubie. Sa bardzo naturalne.Gratuluje tez powtarzalnosci, bo nie jest łatwo w dzisiejszych czasach o powtarzalnosc na pieknych i rybnych polskich wodach.Wdała sie dyskusja...podpowiadam starszemu i bardziej doswiadczenu koledze. Zanim nacisniesz ,, enter ,, przypatrz sie dokladnie zdjeciu. To pomaga.Fotka idzie w ,, swiat ,, szkoda takich wpadek. Tymbardziej ze mlodsz epokolenie czyta...Pozdrawiam i czekam na kolejne aspiusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ach wobek, jaki Ty tajemniczy się zrobiłeś, wykadrowałeś żeby przynętę schować, hehehhe piękny, gratulujęTajemniczy?Nie to problemy z szybkim zdjęciem telefonem.Bujo wobki boleniowe na ten sezon mają 13g,pracują troszkę delikatniej od zeszłorocznych.Nadają się do wolnego prowadzenia.Przyspieszenie w odpowiednim momencie powoduje że bolek atakuje wobka .Dlaczego tak się dzieje?Bo bolesław to drapieżnik,płynie troszkę z tyłu poniżej wobka i jak się przyspieszy odbiera to jako ucieczkę potęcjalnej ofiary.Uruchamia się odruch do ataku tak jak u każdego drapieżnika.Widziałem to na czystej bzurze.Natomiast w Wiśle tego nie widać ale bolki siadają na kiju,więc pewnia tak to działa.Mam jeszcze wobka o wadze 17 do 18 gram,to jest przynęta pracująca w odpowiednim tempie.Raczej do bardzo szybkiego prowadzenia się nie nadaje.No i bardzo przykra sprawa z tyłu musi mieć kotwicę nr4 co wizualnie nie wygląda za ciekawie.Zadał mi jeden z kolegów pytanie a co z tonięciem przy wolnum prowadzeniu.Odpowiedz jest prosta,jak wobler pracuje to nie tonie,toną te woblery,które nie pracują.Zaczynają pracować przy szybszym tempie i wtedy też przestają tonąć.Ale takie wobki pozostawiam dla innych,to nie mój styl.Pozdrawiam i życzę taaaakich boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziś krótki dwugodzinny desant. Siadła mi taka rapa na RH 85 że w kadr się nie chciała zmieścić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ja na trzy wyjścia w Warszawie widziałem tylko jednego bolka i zaliczyłem jeden nieudany hol ( pierwszego maja ) od tej pory woda jest jak martwa Gratuluję i zazdroszczę wszystkim którzy połowili, ja niestety na pierwszego bolka w tym sezonie muszę jeszcze poczekać. Obserwacje mam analogiczne jak @milupa. Pływałem wczoraj przez ładnych kilka godzin na Wiśle powyżej Warszawy i woda sprawiała wrażenie kompletnie martwej, mimo poprawy pogody. Ja wypatrzyłem tylko jeden powierzchniowy atak niedużej rapki i na tym koniec. Przykosy, główki, przelewy, burty, wszędzie cisza. Za to wypróbowałem swoje pływadło, będzie dobrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziś krótki dwugodzinny desant. Siadła mi taka rapa na RH 85 że w kadr się nie chciała zmieścić Alconite przyznaj się na groszka go złowiłeś i specjalnie tak wykadrowałeś, żeby nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ..ładniutki rapciak Kubuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 HejGratuluje wszystkim zaliczonych rybek:)Mi się dziś udało dwóch rapowatych dopaść.z jednym sobie zrobiłem zdjęcie. Ryby skusiłem na woblerki własnej roboty "duszki-czwóreczki"Łowiłem sobie Kongerkiem IRI lucky 305 skróconym do 2,9m..katryna to Red Arc 20Nad brzegami błocka tyle ,że były potrzebne "gumiaki" bo inaczej Pan nie przejdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 w końcu cos siadło... na speed bleak'a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Kozackie bolki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 brawo brawo brawo ....tylko pozazdrościć , oczywiście pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertson Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Gratulacje szczęśliwym łowcom ! Andego bolo złowiony w okolicach Dobrzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Gratulacje szczęśliwym łowcom ! Andego bolo złowiony w okolicach Dobrzenia ? egzakli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Andego - ładne siadło, Bobi - na swojaka liczy się podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Wyjechał spod samego brzegu 70+ Edytowane 7 Maja 2013 przez Tomus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Noooo i to rozumiem Andego przyjemny boluś i to na mojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Piękne rapy, ja trzy razy byłem na Wiśle na bolkach i nic. Martwa woda, z dna też lipa. Wszystko jest opóźnione w tym roku....myslę, że dobre łowienie zacznie się za 2tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 @TomusKolejny ładny bolesław.Gratki. Ja narazie zaliczyłem 58cm ale walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam wszystkichjak dzis 6szt najmniejszy 40 cm a najwiekszy 65 cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W tym roku już 11 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 @andego - mierzyłeś tego bolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) Ja również otworzyłem sezon Boleniowy oto rybki z 1 maja , łowiskiem była Wisła. Złowiłem 6 Raptorków 49 , 52 , 54 , 57 , 58 , 59 oraz Klenika 47 cm co ciekawe zebtał na Soula 5 a Bolki brały na Spiryty i samoróbkę co dostałem nad wodą . KIlka fotek z wyprawy 1 majowej CZYTAŁEŚ ZASADY UMIESZCZANIA ZDJĘĆ ?Zanderix Edytowane 8 Maja 2013 przez Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) 3 maja również byłem nad Wisła , ale było już trudniej o Bolka woda zaczęła sie znacznie podnosić rano o 6 była o jakieś 30 cm wyższa niż 1 maja a jak kończyliśmy wędkowanie była wyższa już o jakieś 70 cm , ale 3 Bolki udało się wydłubać 56 , 58 , 45 cm , wszystkie na spiryta 9 . CZYTAŁEŚ ZASADY UMIESZCZANIA ZDJĘĆ ?Zanderix Edytowane 8 Maja 2013 przez Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) @andego - mierzyłeś tego bolenia? tak - 71 cm Edytowane 7 Maja 2013 przez andego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 na zdjęciu jest skadrowany jak by miał z metr:) - Ale tak czy inaczej gratulację - moim zdnaiem każdy bolek powyżej 70 to już super rybka, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 widzę marcinspol, że jesteś bardzo wybredny, każda, każda złowiona rybka w naszych wodach jest super i bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi