Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

ziom7 - Wcale nie jestem wybredny.  Zapewniam Cię też, że cieszy mnie każdy bolek i każdy wraca do wody. Zresztą każda raba wraca do wody.

Uważam jednak, że duży bolek to 70+ i tyle - zresztą pogratulowałem łowcy.

Właśnie ruszam nad wodę i mam nadzieję, że będę mógł zamieścić jakieś zdjęcie.

Edytowane przez marcinspol

Gratulacje dla wszystkich łowców pięknych Rapek, a to mój pierwszy tegoroczny z 1-go Maja , nie mierzony więc jesli mod stwierdzi, że za mały to usunie.

Rzeka Wisła, kijek CDRBR299ML zbrojony przez Piotrka Matusiaka, woblerek piątka Matusiaka, Kołowrotek Stella 4000SFE, żyłka 18 HM.

post-48292-0-69204100-1368028920_thumb.jpg

Pozdrawiam

..i dłonie jak u Goliata...ja mały nie jestem a 70taka nie ogarnę łapskiem :P ...

ten na drugim foto miał 66 tak jak pisałem a pierwszy praktycznie takie sam. Mój kciuk znajduje się poniżej garba którego posiadają bolki =)

Patu... wiadomo że każda ryba jest inna jedna szczuplejsza a dłuższa druga grubsza, wyższa a krótsza

Spooko Patu... ;)  Może co niektóre moje ryby mieszczą się ledwo w jerkbaitowym wymiarze. Ale uważam że Foto można wstawić by nacieszyć oko i motywować Kolegów do wypraw na te piękne ryby ;)

Jesli chodzi o 80+ to dzięki i wzajemnie :) !!

Edytowane przez Tomus

Tomuś nie tłumacz się, na tym forum są tacy, którzy zazdroszczą innym i zawsze coś skrytykują, bo sami nie maja takich efektów. Zacznijcie jeździć na ryby Panowie, to może dorównacie Tomusiowi - on na łowisku jest codziennie!!!

Ciekawi mnie,czy kolega miał na myśli Patu,bo akurat on boleni to chyba nie musi zazdrościć...

Ja wczoraj zaliczyłem najgorszą wtopę od kiedy pamiętam. Wypłynąłem na jezioro. Totalna lipa. Czekałem aż się ruszą. Że się ruszyły to raczej nie powiem-pokazało się kilka. Jednego przerzuciłem w tempo. Atomowe uderzenie i luz-strzeliła plećka :( . Dobrze, że kotwice pozaginane to się mojego ulubionego woba pozbędzie. Czekałem do wieczora i nagle wylazły w innym miejscu. W tym momencie siadł mi silnik(elektryczny). Nie mogłem się dostać do ryb bo łódka pożyczona wioseł niet. Bolki skończyły bić a ja kilometr dymałem wiosłując na dziobie deklem od pudełka z przynętami. Dobrze, że była flauta bo jak by mnie zniosło na drugą stronę zbiornika to bym się w domu mógł rano znaleźć.

Ale się odegram ;)

• Like 1

Tomus,- mój wpis o przesadnie wyprostowanych rękach nie miał żadnego jadu w sobie!!!!

Po prostu zwróciłem uwagę byś przez tzw 'czeski błąd' nie umniejszał swojego sukcesu w oczach kolegów,- być może zazdrosnych kolegów, bo jak wiadomo tylko zazdrość jest bezinteresowna  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: szczególnie w PL  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ja Ci tylko tego zazdroszczę, że jesteś codziennie na rybach, poza tym niczego ;) a szczególnie boleni, które łowiłem notabene takie same w Polsce czyli z rzadka powyżej 80cm. Tu gdzie teraz łowię 80-ki nie są rzadkością a 70-ki zwykłą normą bez specjalnych podchodów. Raczej rzadkością jest wbicie się w stado ryb 50-60cm ale też się zdarza co może wynikać oczywiście z tego iż wybieram starannie miejsca w których bywają raczej większe ryby, zazwyczaj pomijając główki....

Edytowane przez Rheinangler