Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Krisu, nie uznałbym Twojej przygody ;) za wtopę, a raczej lekcję. Co prawda kilometr przepłynąć bez wioseł nie jest łatwym zadaniem ale różne zbiegi okoliczności mogły to zadanie utrudnić. Czasem popadamy w rutynę i zapominamy o podstawach bezpieczeństwa -  szczególnie wtedy kiedy pływamy dużo a własną wodę znamy jak własną kieszeń. Również mi udało się otrzymać kilka lekcji od życia : wypadłem z pontonu w grudniu ( nie byłem pod wpływem :D ), silnik mi padł na Wiśle i na wiosełkach też coś około kilometra  wracałem w silnym nurcie. Ważne by wyciągać właściwe wnioski a pływanie uczynić bezpiecznym, gdyż wtedy będziemy czerpać radość z wędkowania. Pozdrawiam i połamania. :)

Mozilla do momentu kiedy wpadłem na pomysł żeby przywiązać dekiel do patyka(który  na szczęście miałem) to jakieś 20minut. Później z tym pseudopagajem to już szybko jakieś 10 min.

Bajzi kupię Ci na urodziny składane wiosła, tylko co z tego jak ty  je i tak zgubisz albo utopisz:)

A ja mam takie pytanie. Bolki, które dzisiaj trafiłem były całe w takich małych blado brązowych pijawkach (?). Na każdej płetwie kilkanaście plus od strony brzucha też trochę. Ściągać te pijawki z nich? Bo dookoła pasożytów wyglądało mi to na jakieś miejsca zapalne, mocno czerwone i jakby podropiałe, ale rybki walczyły mocno, więc chore raczej nie są.

http://img203.imageshack.us/img203/5259/zdjcie0018k.jpg

Zdjęcie cudowne nie jest ale widać ile tych czerwonych plam z pasożytami jest.

Edytowane przez SHIT_TLER

Gość DAWIDspinn

Bartek a mogłeś przyjechać jednak do mnie ;) ale po kolei .....

Zameldowałem się z rana nad moją Wisełką, kiedy zobaczyłem kolor wody pomyślałem żeby odrazu wracać do domu, woda brudna, kolor brązowy, ale coś mnie podkusiło żeby trochę porzucać, po pierwszym 50 + humor mi się poprawił, i pomyślałem że warto zostać i porzucać troche dłuzej. Złowiłem kilka fajnych średniaków ale to co dostałem na koniec totalna masakra :))) Boleń przez duże B, kabanisko  C&R !!! Sprzeciwo to TD 3-14, 2,75 , plecionka 0,10 lub 0,12, Hermes Gloog prowadzony w pół wody z przyspieszeniami :)

dobreforum.jpg
Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 1

Spooko Patu... ;)  Może co niektóre moje ryby mieszczą się ledwo w jerkbaitowym wymiarze. Ale uważam że Foto można wstawić by nacieszyć oko i motywować Kolegów do wypraw na te piękne ryby ;)

Jesli chodzi o 80+ to dzięki i wzajemnie :) !!

Tomus zmień aparat,obrabiaj zdjęcia a zobaczysz że pare osób z pięknymi bolkami na zdjęciach przestanie Tobie imponować.

• Like 2

Dzięki Tomy i Patu. Ze stojącej mają swoją specyfikę i urok. Niedługo mi się źródełko skończy dlatego teraz kombinuję jak mogę, żeby być jak najczęściej nad wodą.

Tp 4000 Mg to znakomita maszyna. Nie mam Stelli ale jak dla mnie więcej od kołowrotka nie trzeba. Nawet go nie smarowałem od kiedy zmienił właściciela.

Zrobię to po tym sezonie.