Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Na podkarpaciu to samo mało człowieka szlag nie trafi....

Południowa Lubelszczyzna także na razie cierpi :(

Co do chlapania rap na powierzchni to są widoczne aby sporadyczne ataki, czyżby jeszcze woda nie taka czy się jeszcze dobrze nie rozkręciły?

Gratulacje Daniel, piękna srebrna torpeda. Garbaty jak Tofik :P

Edytowane przez Tomek1988

A ja mam takie pytanie jak u was z bolkami chlapią ostro czy raczej słabo?

U siebie na Warcie dziś namierzyłem 1 sztukę chlapiącą. Trzeci pojedynczy chlapak w tym sezonie a byłem już dobre 10 razy od 1 maja nad wodą.

Natomiast przed wczoraj przed sowitą ulewą pokazały się dość imponująco. Szał. Gościu wyciągnął coś ponad 60cm. Przedstawienie nie trwało długo.

Edit:

Przepraszam nie przed wczoraj tylko jeszcze dzień wcześniej. (zmęczenie)

Edytowane przez Maestro

Ładne rybki czekam za takimi prywatnymi rekordami podziwiam i gratuluje.

U nas warta wysoka może w weekend się poszuka jakiś dyżurnych chlapakow.

Na zaporówce też się nie pokazują (jeszcze), ale jeść muszą.

rybka brata.

post-46352-0-34643900-1368654702_thumb.jpg

Edytowane przez strzalka

Południowa Lubelszczyzna także na razie cierpi :(

Co do chlapania rap na powierzchni to są widoczne aby sporadyczne ataki, czyżby jeszcze woda nie taka czy się jeszcze dobrze nie rozkręciły?

Gratulacje Daniel, piękna srebrna torpeda. Garbaty jak Tofik :P

Wisła pod Sandomierzem wygląda jak zaklęta.Wcale nie taki straszny kolor i stan tej wody,a bolków nie widać.

Poza tym straszny syf musiało nieść z wyższą wodą,wszędzie na brzegu gdzie jeszcze niedawno woda była,jedzie zdechłym szczurem :wacko:

miały być jazioklenie, ale...

DSC_9181.JPG

DSC_9183.JPG

DSC_9188.JPG

Miejscówki piękne, ale ryby średnio chciały współpracować... Przynajmniej jazie...

DSC_9192.JPG

DSC_9189.JPG

Wypad zaczęliśmy od niewielkiej rzeczki pod Szczecinem. Tam kilka brań, jakieś zbióki, ale ... coś mnie goniło do mojej Wioski na kolejną edycję Urban Fishing... 

No i okazało się, że było warto...

Na łowisku docelowym wyładowaliśmy ok 10.30. Chwila przerwy na rozejrzenie się po wodzie... i do akcji... 

Bolki nie hasały zbyt mocno... Nie mniej jednak raz na jakiś czas dało się zauważyć jak miśki 70+ gonią ukleję serwując po 2-3 ataki w pogoni...

Pierwszy skłonny do współpracy zgłosił się 70tak. Mimo niezbyt częstych wyjść postanowił się przyjrzeć z bliska Ołowkowi TOMYego... Niestety chyba miał zwichrowane oko i poza wielkim gejzerem na wodzie nie udało się go podciągnać do obiektywu (po prostu nie trafił)...

po jakiejś godzince tym razem na TARNUSa zameldował się taki oto przystojniaczek...

73cm

P1060403.JPG

Jego złowieniu towarzyszył podwyższony poziom adrenaliny bo biedak dostał w skrzela i niezbyt chętny był do oddania wobka...

P1060405.JPG

Jak widać morda nie mała więc było gdzie schować 10cm TARNUSa...

Na szczęscie udało się g oswobodzić i żwawo odpłynął w głebinkę

P1060406.JPG

P1060407.JPG

Chwila przerwy. 

zmiana miejsca i pora na dalszy ciąg czesania...

Na końcu zestawu nadal króluje Tarnus - ale tym razem inny egzemplarz - o nieco innej pracy (mniej zamiatał brzuszkiem, taki bardziej stabilny wężyk - ale "MYK" jak trzebą też dało się wywołać ;) )

Kolejny rzut. Dla odmiany nieco przyspieszam zwijanie (do tej pory prowadzenie raczej bliższe powolnemu) i jest piękny STRZAŁ!!!

Kilka odejść...

przymurowań

i jest!!! Pierwotny szybki pomiar 78cm...

Ale drugi dokładniejszy i wychodzi nieco mniej... TYLKO 76 ;)

P1060412.JPG

photo.jpg

Sprzęt:

Abu Morrum ZX 1601 IV CB + PP 10lb + metrowy FC / Daiwa (0,23mm)

Wędka zbudowana na blanku Phenix  FX802-1X by RODMAS

IMAG0017.jpg

IMAG0018.jpg
  • Like 1

Niestety po drugiej (5 godzin lowienia) mineła godzina ZERO i musiałęm wrócić...

Następnego dnia była mała poprawka. Podobny 70tak strzelil w tarnusa, niestety swiezo przewiązany FC 0.33mm nie dał rady - podejrzewam, że musiał być uszkodzony na jakiejś muszli przy wcześniejszym opuszczeniu przynęty do dna...

ale... ja tam jeszcze wróce... ;)

Witam serdecznie.

Jestem spinningistą z Warszawy, do pasji wracam po dziesięcioletniej przerwie. Czy ktoś mi szybko poradzi gdzie lepiej za boleniem po praskiej stronie:

1) w górę od pomp przy Siekierkowskim aż do  główek na wysokości EC. Siekierki

2) okolice mostu Grota od kanału żerańskiego do m. Gdańskiego

I najważniejsze gratuluję pięknych ryb:)