Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki ładnych rybek gorzala i dla kumpla też.

Ostatnio przeprosiłem gumki RH ale zamiast bolków zandery się wieszały (w połowie wody).

Kilka odprowadzeń na chlapaki jedno branko niezapięte. Wiatr strasznie przeszkadzał w łowieniu.

Edytowane przez strzalka

Ostatnio przeprosiłem gumki RH ale zamiast bolków zandery się wieszały (w połowie wody).

Kilka odprowadzeń na chlapaki jedno branko niezapięte. Wiatr strasznie przeszkadzał w łowieniu.

Jak zobaczyłem pierwszy raz RH12 to myślałem, że się producent pomylił i zamiast na suma poleca na bolenia. Poszedłem nad wodę rzuciłem parę razy i siadł mi sum nie do zatrzymania :) Przynęta chyba na wszystko bo widziałem i niezłego zębacza złowionego na RH10.

• Like 1

Tak jest, dokładnie jak piszesz, przynęta na wszystko a uniwersalna RH 10 to chyba moja ulubiona przynęta z całej palety przynęt Roberta.

Jeszcze tylko tego piekielnego ołówka nie rozgryzłem, ale też i przy tak marnym żerowaniu bolenia jakie mamy w tym roku na Wiśle w Warszawie z każda inną przynętą jest problem, trzeba się nagimnastykować okrutnie by coś tam ułowić. :(

@ Czoper fajne rybki. Może coś więcej na temat połowu tj. opiszesz miejsce gdzie stały, jak podałeś i poprowadziłeś przynętę. Dominował express czy może stały głębiej. Przyznam, że każda informacja byłaby miło odebrana i pomogła mi jak i innym aby skuteczniej się do nich dobrać. U mnie na razie same krótkie do 60cm.

Jeden z nich był namierzony po tym jak uderzył w stado uklei , które zgromadziły się tuż za malutkim odkosem na zakręciei rzeki- zdjęty w 2-3 rzucie..agresywnie polował więc było łatwo :)  Drugi w ogóle nie ujawniał swojej obecności,  stał odrobinkę głębiej w miejscu o podobnym charakterze... Trzeba znać swoją rzekę to będzie łatwiej...Wieprz jest specyficzna rzęką, dla cierpliwych...Tempo prowadzenia średnio-szybkie z przystankami..

Czoper