gorzala Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Forecast niezly serial dajesz. Chyba łowisz „nieambitnie” tym na co biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ta rzeka jest uzależniająca. Zero oznak ryb nawet drobnicy przy powierzchni nie widać. Jeden zakręt drugi zakręt a na następnym "gryzą". 20 minut brań i jak ręką odjął ... na którymś kolejnym to samo. Mają jakieś swoje najścia. Na woblery powierzchniowe też biorą ale małe. Starszyzna lubi grubszą wodę i inne przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Tylko zazdrościć rybek , ja może wreszcie jutro złapię pierwszego w sezonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Kuba, niedługo zakrętów Ci zabraknie Piękne Rapki, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Kubuś,ladniutki . Ja może wreszcie wyskoczę w niedzielę ...woda nareszcie idzie w dół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 NIe rekordowy, ale forumowe normy spełnia w sam raz - trzeci rzut nowy spirit 7... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Hasior piękne bolenie Na takie rybki i na takiego StradicKa X i ja poluje Gratki ! Edytowane 30 Maja 2013 przez TMedic3hs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Maciek i Mateusz przygotowali mi wrzutki, na moim obecnym kompie nawet wklejanie fotek w e-mail to jakieś~2h męczarni...!), dobrze że nie włącza się jeszcze tak długo jak dawne atari Zaporowe rybki z maja, wszystkie z siódemką na przodzie.Sprzęcik: TD 270/4-21 , PENN Battle4000, żyłka chyba jakiś HM 0,18 , na końcu moje wobki.Kiedyś myślałem że na zalewie o skuteczne tarło będzie ciężko, siurek zasilający zbiornik prawie stoi bo woda idzie przez odstojniki, a reszta rowków płynie tylko wiosną i po burzach, tak suche. Od jakiegoś czasu wydawało nam się że widzimy małe bolki, ale w tym roku widziałem jak patrolowało kilka takich ryb 40-50cm; w stadach drobnicy też chyba szwendają się małe (~18cm) bolki. Po ranach na większości ryb złowionych w tym roku, znów zanosi się na skuteczne tarło... zwłaszcza że wysoka woda długo utrzymywała się w zasilających ciekach... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Gratki dla łowiących i pobijających rekordziki. pgr ładne rybki szkoda za biorą o takiej godzinie ale warto. Skuteczność twoich pocisków i ploteczek miałem okazje sprawdzić. Małych bolków coraz więcej wszędzie widać są tez rodzynki pod 9dych (pewnie niedługo zapodasz fotkę). Najlepsze są te atomowe brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Gratki dla łowiących i pobijających rekordziki. pgr ładne rybki szkoda za biorą o takiej godzinie ale warto. Skuteczność twoich pocisków i ploteczek miałem okazje sprawdzić. Małych bolków coraz więcej wszędzie widać są tez rodzynki pod 9dych (pewnie niedługo zapodasz fotkę). Najlepsze są te atomowe brania.A usztywniłeś tą kotwicę? Ja zanim usztywniłem... to jednego dnia 3 puste "atomowe", a następnego z 8 tylko 2 ryby wyjechały, może przypadek ale po usztywnieniu na pocisku 100%...Ano o takiej porze najłatwiej je przechytrzyć, w pełni dnia też miałem jakieś branka, ale "nieśmiało" patrolują brzegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Gratki, piękne ryby!Wstawiam największego z dzisiaj, strzelił w spirita 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Maciek i Mateusz przygotowali mi wrzutki, na moim obecnym kompie nawet wklejanie fotek w e-mail to jakieś~2h męczarni...!), dobrze że nie włącza się jeszcze tak długo jak dawne atari Zaporowe rybki z maja, wszystkie z siódemką na przodzie.Sprzęcik: TD 270/4-21 , PENN Battle4000, żyłka chyba jakiś HM 0,18 , na końcu moje wobki.Kiedyś myślałem że na zalewie o skuteczne tarło będzie ciężko, siurek zasilający zbiornik prawie stoi bo woda idzie przez odstojniki, a reszta rowków płynie tylko wiosną i po burzach, tak suche. Od jakiegoś czasu wydawało nam się że widzimy małe bolki, ale w tym roku widziałem jak patrolowało kilka takich ryb 40-50cm; w stadach drobnicy też chyba szwendają się małe (~18cm) bolki. Po ranach na większości ryb złowionych w tym roku, znów zanosi się na skuteczne tarło... zwłaszcza że wysoka woda długo utrzymywała się w zasilających ciekach...Piotruś dajesz do pieca !Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Mój dzisiejszy z Warty tuż przed burzą równe 70 cm srebra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 To i ja się czymś pochwalę.Dzisiejszy boluś 75cm z zaporówki, który stał się moją życiówką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Już ok... Edytowane 31 Maja 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 FidoAngel palce były zaraz pod pokrywą,więc nie dotykałem wnętrzności ani skrzeli i .tiaa bolek zjedzony nad wodą wypuszczony jak każda inna ryba!!!fotkę usuwam dla Twojego spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Fido, zawsze dużo łowiłes, czemu sprawiasz wrażenie jakbyś mniej czasu przebywał nad wodą ostatnio???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Z tego co widzę, nie tylko u mnie ostatnio na Spirita 7 chętnie współpracują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Bo mi dyski powypadały i mnie plecy napier....ją a wtedy czepliwy jestem. Sorrki i pozdrawiam. Gratki za piękne bolki. Te nocne to prawdziwa "sztuka wędkowania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Mało brakowało i tez bym miał co wkleić, przy warkoczu podczas jaziowania pojawił sie bolek trwało to może ze 20min,ale atak za atakiem, pokusiło mnie i posłałem mu sieczke 3cm, i w trzecim żucie siedział, ale na 0,14 nie dał mi zadnych szans, po 10min wlazł w patyki i tyle go widziałem,a piekny był koło 80cm spokojnie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dziś testowałem nowe boleniówki,bolki nie za potężne ale jeden załapał sie do fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Mało brakowało i tez bym miał co wkleić, przy warkoczu podczas jaziowania pojawił sie bolek trwało to może ze 20min,ale atak za atakiem, pokusiło mnie i posłałem mu sieczke 3cm, i w trzecim żucie siedział, ale na 0,14 nie dał mi zadnych szans, po 10min wlazł w patyki i tyle go widziałem,a piekny był koło 80cm spokojnie miałNie mało brakowało tylko dużo bo taka ryba na 0.14 jest nie do wyjęcia, a nawet jak się uda to nie będzie się nadawała do wypuszczenia. Ten boleń żył pewnie około 15 lat, a teraz będzie zdychał z głodu z woblerem w pysku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Nie mało brakowało tylko dużo bo taka ryba na 0.14 jest nie do wyjęcia, a nawet jak się uda to nie będzie się nadawała do wypuszczenia. Ten boleń żył pewnie około 15 lat, a teraz będzie zdychał z głodu z woblerem w pysku. Popieram w 100%. Pierwszą głupotą jest próbować łowić bolenia (tym bardziej jak widać, ze ryba jest słusznych rozmiarów) na żyłkę 0.14, znam takie przypadki właśnie z 0.14 czy 0.16 i celowym łowieniem boleni, żyłki trzaskały a bolki odpływały z wobkami w pysku Nie popieram łowienia bolków na lekko moim zdaniem minimum to żyłka 0.20mm, 18 jak dla mnie za cienka i nawet przy dobrym ustawieniu hamulca potrafiła strzelić jak bolek przywalił na krótkim "dyszlu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Wobler odzyskany, bo jak wlazł w patyki to i go wytrzepał,zgadzam sie z wami i mam nauczke na przyszłość zeby nie kusiło.. W tym przypadku poniosły emocje po całym dniu biczowania bez brania.. Mam nadzieje ze bolkowi nic nie bedzie, i widze ze znów 2 kije trzeba nosić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 No to akurat miał szczęście, jak się pozbył to przeżyje. Dwa kije, albo zapasową szpulę z 0.22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi