Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne jest to, że łowią przed świtem-co roku się to powtarza. Szkoda, że to tak daleko bo sam bym spróbował.

Te ostatnie co Paweł wstawił to akurat wieczorne :)

Byłem dzisiaj rano martwica na powierzchni i głębiej też, wczoraj wieczorem "Strzałki" też bez rewelacji.

One co roku częściowo zmieniają zachowanie... W pierwszym sezonie miałem 1 północnego przy sandaczowaniu na małego wobka... 3 świtowe (na tego samego woba),  i reszta dziennych z różnych godzin. 2 lata temu w ciąż więcej dziennych... w tamtym sezonie lepiej w mroczniejszych klimatach gryzły i w dzień już niezbyt chętnie patrolowały brzegi.

W tym roku w maju brały blisko brzegu, nawet fajnie było można je obserwować jak pływają pod brzegami... teraz już nie podpływają i branka jak są to na maksymalnym wymachu...

No przed rokiem coś tam wspominałeś że spróbujesz ;)

Zapisuję się na lekcje skradania się - Jak ja idę to bolki uciekają z 20 m przede mną, 20 m z boku i 40 m z tyłu - przenoszą się na posiłek na drugi brzeg Odry (dobrze że chociaż czasami uda się rzucić na 30 m i coś zagryzie).

Stałem po pas w wodzie,gdzieś mi się ten pas utopił to se stałem i szukałem a co :P uklejcy fikali,bolcy je ganiali,podejść można pod bolka, tylko od zaplecza musisz on tam ma tylko jedno oko i to ślepe :lol:,przy trawie stałem,nie mylić z "po trawie" no i pasa szukałem...nagle! uklejcy uciekli a ja zamiast pasa wyjąłem bolasa,ważne by wodery nie oddychali za głośno,bo bolcy płosza się jak woder sapie,ot i cała filozofia.

img0962df.jpg

I drugi co mi pas zjadł chyba bo bebcun miał kwadratowy,wędka nie moja leżała jakaś,to pomyślałem fotka bardziej PRO będzie chyba z kijem :huh:  :P

dodam jeden 68 drugi- 69 :blink: wtf sześć dziewięć :ph34r:

img0961ss.jpg

• Like 6

No przed rokiem coś tam wspominałeś że spróbujesz ;)

Jak bym miał czas to pewnie, że bym do was przyjechał. Ale to cholernie daleko.  U mnie teraz złowić coś graniczy z cudem. Bolki są w takim rozrzucie że prawdopodobieństwo trafienia jest znikome. Wczoraj cud się stał bo jeden mi siadł. Po prostu znalazłem miejsce gdzie było ich kilka w jednym rejonie i po godzinie młócki jednego trafiłem-czysta statystyka.

Gratuluję wszystkim pięknych ryb, ja przy sandaczowaniu przegrałem w sobotę walkę z boleniem, który na cięzkim powodziowym kijku, przy plecionce 0,30 robił co chciał, na poczatku myślałem, że mam suma, rzeczywistość była inna  :( , powódź to czas wielkich ryb, ale nie ma tego złego ... woda powoli, powoli opada

Edytowane przez ziom7

bez kitu już trzeci dzień nawijam i nie moge nawinąć i takie skutki...po akcji z rana to nawet 0.22 nie bedzie przesadą zeby takiego sztywnego kabana przytrzymac  ;)

Sztywne kabany przytrzymwac jest niezdrowo. To na starosc sie moze odbic problemami z jelitem ;)

• Like 4