Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Janek,jeszcze nie jeden raz bedzie taki "oświecający" wpis po nieudanym holu na łamach Jerka.

@Tomy ma rację,ale koniec off.Trzeba fotki pstrykać ;)

Pewnie tak i jak zawsze szkoda ryb, szanujmy nasze bolenie bo też ich coraz mniej. Dobre 0.22 moim zdaniem wystarczy. W zeszłym roku musiałem kupić 0.20 strofta bo akurat zabrakło 22, choć nie byłem z tego zadowolony. Obławiałem ładne boleniowe zwarki i na 9-tke z powierzchni siadł mi sumek. W pierwszym momencie myślałem że mam bolka 85-90, ale po 5 min już wiedziałem co jest grane. Pod prąd nie szło tej ryby wyjąć, choć trzymałem ją w miejscu, dopiero podniesienie kotwicy i hol w dryfie sprawił że rybka wyjechała. Z dychę miał, więc uważam że dobre, nowe 0.22 wystarczy, chyba że ryba weźmie na dokręconym hamulcu na krótkim dyszlu.

wujek

Dodatkowo, jakby uwzględnić fakt, że Stroft jest o te 0,02mm przegrubiony, to ani chybi, rachunek się zgadza ;).

I pełne poparcie dla tezy, że podstawa, to świeża linka. A przy lotnych kleniówkach(Bromba, Bullet) jednym zestawem można i za klenikami pomachać w przerwie od "mielenia" za rapą... ;)

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Dziś urlop na żądanie i odpowiednio zagospodarowany czas - przedsmak weekendu, pierwsza 70 + w tym sezonie na żyłkę 0,22 w silnym nurcie :o, ładnie się zmęczył i wyjechał do łapy. Troche pokiereszowany po powodzi, pewnie jakieś sumisko chciało go dorwać od tyłu hehhee, jak zwykle spirit 9, było jeszcze kilka boleni, ale bez fotki.

DSC_0858.jpg

• Like 1

Apropo Strofta, pomijajac jej przegrubienie - jest to najchetniej uzywana zylka przez najlepszych wedkarzy splawikowych kiedy w trudnych warunkach na stosunkowo cienkie zylki musza wyjac duze ryby. Dlatego tez Janek Twoja historia wcale mnie nie dziwi i jestem pewien, ze ten Stroft SWIEZY!! Utrzyma bez problemu wszyskie rapy. Przepraszam za pisownie, pisane z tel.

I wracajac do tematu piekne rybki panowie, oby wiecej takich!!!

Cześć,

no to i ja się pochwale bo już sporo czasu forum przeglądam a dopiero pare dni temu złowiłem bolka spełniającego wymogi wielkościowe:) Wedka team dragon Silver edition 2,7 28g, kołowrotek spro blue arc 9400, żyłka 0,2mm i na końcu ukleja RH.

Rybka miała 82cm, a fotografem i towarzyszem wyprawy był kolega forumowy Wyjec.

pozdrawiam i mam nadzieje, że teraz będę miał szanse częściej się chwalić swoimi wynikami:)

post-50803-0-87453600-1371905080_thumb.jpg

• Like 10

Cześć,

no to i ja się pochwale bo już sporo czasu forum przeglądam a dopiero pare dni temu złowiłem bolka spełniającego wymogi wielkościowe:) Wedka team dragon Silver edition 2,7 28g, kołowrotek spro blue arc 9400, żyłka 0,2mm i na końcu ukleja RH.

Rybka miała 82cm, a fotografem i towarzyszem wyprawy był kolega forumowy Wyjec.

pozdrawiam i mam nadzieje, że teraz będę miał szanse częściej się chwalić swoimi wynikami:)

Marcys nie ważne jak mężczyzna zaczyna ale ważne jak kończy  ;)  (choć końca sezonu nie widać) - Gratulacje !

Tomasz K

Ładny-kolejny :) pogratulować.Dorzuć coś jeszcze od siebie;jaki sprzęt(wędzicho,przynęta) ;) okoliczności przyrody :D  :lol: ??

MarcysTorun

Gratulacje za wyjęcie pradziadka :)

mi tylko dzisiaj pomachał na pożegnanie i darmowy prysznic jeszcze dostałem :D nie mogłem skubańca za karczycho objąć :huh: no i se popłynął -_-

Edytowane przez wildriver
  • Like 1

Tomasz K

Ładny-kolejny :) pogratulować.Dorzuć coś jeszcze od siebie;jaki sprzęt(wędzicho,przynęta) ;) okoliczności przyrody :D  :lol: ??

To może zacznę od okoliczności przyrody... - były sprzyjające.., prócz komarów  :)

Sprzęt, uwaga! - wędka Milo, super czuła i super węglowa, 2,4 długa, czyli jak na polski stereotyp - krótka.  :)

Plecionka Nanofil - 0,15 size

Kołowrotek to Abu, taki szary, już zniszczony...

Ach, bym zapomniał, przynęta to wobler Andrzeja L.

Takim zestawem złowiłem prawie wszystkie bolenie w tym sezonie - wyjąwszy przynętę, bo te często zmieniam  :)

Edytowane przez Tomasz K