Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

A co to w ogóle za pierdoły.Jakie to ma znaczenie czy pod mostem,czy koło mostu itd.Łowi się Bolki tam gdzie są.Bolki tresowane :lol:  :lol:  :lol:  bez jaj aż tak kumate

Startujac wiele razy w zawodach Gpx spin. w swoim okregu wiem i jesli nie sa wykluczone obiekty z terenu zawodow to ci ktorzy lowia pod mostem lub przy moscie osiagaja lepsze wyniki. Tak samo sprawa sie ma do promu.

Wiec gadajac pierdoly moze spytamy sie pana A.L. czy wypowiedzial takie zdanie w swoich artykulach i czy to kwestionujesz?? W zyciu kazdego szanujacego sie wedkarza jest podarzanie za trudnosciami losu a nie chodzenie na łatwizne. W zyciu jest tak samo. Skoro @Tomy uwazasz ze bolki sie lowi wszedzie to widac jakie masz podejscie.

Nawiazujac do twojego cytatu: "Krowa ma dluzszy jezyk i sie nie chwali"

Też jestem zdania że jeśli choć trochę ma się pojęcie i lubi się łowić ta sprytną rybę to podstawą jest jej zlokalizowanie nie mówię o bolkach które sie chlapią czy to jest most czy drzewa czy inne okoliczności to żeby ryby łowic regularnie trzeba poznać jej zwyczaje i to na danej rzece bo nie na każdej wodzie będzie sprawdzać się ta sama teoria

ps.też się trochę uśmiałem z tresowanych bolków :lol:

Endzik22 czy P.Andrzej Lipiński to jest jakaś wyrocznia...?Jest dobrym wędkarzem,robi świetne przynęty itd ale nie rób z niego wszechwiedzącej alfy i omegi...Znam lepszych wędkarzy na tym forum i co z tego...?Nie wynoszę ich na piedestał bo może sami sobie tego nie życzą..To po pierwsze a po drugi w Kolumba się nie baw bo każdy o tym wie,że bolki lubią wodne budowle ale nie koniecznie muszą być łatwiejszą zdobyczą i miej wartą pokazania tym samym na forum...Tomek napisał,że łowi bolki wszędzie,a może łowi je tam bo ma zasobne łowisko...?Znasz go osobiście,znasz jego łowisko..?Raczej nie jest to fajne jeśli podważasz wiedzę i prawdomówność kogoś kogo w ogóle nie znasz...Odrobiny powściągliwości życzę w ferowaniu wyroków...pzdr

Jeśli dobrze rozpracujemy łowisko i rybki które tam sobie żyją to mozna połowić i takie, ten jest z zeszłego roku w tym jeszcze nie podchodzę do tematu bo woda nie taka jak by się chciało ale uciąg w tym miejscu sprawia ze jeszcze nie miałem takich haków których ryby w podobnej wielkości mi nie poprostowały. nie mierzony bo szybko wrócił do wody waga 8kg bez kilku gramów. w tym roku bede chciał pobić ten prywatny rekordzik.

post-49888-0-05115900-1372186814_thumb.jpg

Edytowane przez FRS1985
  • Like 5

Możliwe że jest zbliżony, jestem też pewny tego ze miałem wiele ryb podobnej wielkości jak i wiekszych , ale plecionka brak kompromisów które stwarzało łowisko i specyfika łowienia sprawiała że wielokrotnie ostałem się ze swoimi marzeniami bez ryby na brzegu. Kilkukrotnie też zapiełem tam brzane szacunkowo między 6 a 7 kg rybka w takiej wodzie była niemal nie do zatrzymania i nie wyjechał żaden egzemplarz powyżej 60cm. zycze kazdemu takich rapek piekna sprawa choć poswiecam im tylko ok miesiaca czasu w roku kiedy wiem ze moge połowic te lepsze w wiekszych ilosciach. w tym roku woda zniszczyła kilka inych moich pieknych łowisk a jej poziom sam w sobie wyklucza samo łowienie ehhhh. pozdrawiam

Jeśli dobrze rozpracujemy łowisko i rybki które tam sobie żyją to mozna połowić i takie, ten jest z zeszłego roku w tym jeszcze nie podchodzę do tematu bo woda nie taka jak by się chciało ale uciąg w tym miejscu sprawia ze jeszcze nie miałem takich haków których ryby w podobnej wielkości mi nie poprostowały. nie mierzony bo szybko wrócił do wody waga 8kg bez kilku gramów. w tym roku bede chciał pobić ten prywatny rekordzik.

Ryba marzenie.