ziom7 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Janek, pisząc to miałem na myśli lipcową niżówkę, jaka w tym roku jeszcze nie nastała. Zazwyczaj koniec czerwca i cały lipiec to ekstremalna niżówka i w tym okresie łapię najmniej boleni na przestrzeni całego sezonu. Jest to idealny czas, żeby przestawić się na łowienie kleni z rafek, przelewów, a bolenie traktowac z przymróźeniem oka. Nie wkręcać się w nie za bardzo, bo wielu młodych może się zniechęcić.Oczywiście, też się da, ale jest to trochę inne łowienie połączone ze spora ilościa powrotów o kiju. Zdecydowanie łatwiej złowić bolenia na podwyższonej wodzie w czerwcu niż na niżówce w lipcu. Koniec sierpnia i wrzesień to już początki i przedsmak jesiennego łowienia . Jak się jest regularnie nad wodą to w październiku i listopadzie można zauważyć wzrost formy - Odra. Wiadomo, że na każdej wodzie jest inaczej, inaczej jest też jak ktoś łowi z brzegu lub z pływadła.Najważniejsze, żeby samemu poznać wodę i wiedzieć co kiedy i gdzie można. Jak widać po tym roku to i tak na rzece różnie bywa, nawet jak wydawałoby się , że ją znamy to i tak nas potrafi zaskoczyć i to jest najlepsze. Mam wrażenie , że u mnie bolenie teraz zachowują się jak pod koniec maja i na początku czerwca w poprzednich sezonach - takie moje spostrzeżenie, ale ile w tym prawdy?????????????nie ma reguły na złapanie fajnego boleniapozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2013 przez ziom7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Ze wszystkim się zgadzam. Ten rok ma miesiąc przesunięcia w porównaniu do poprzednich, nigdy mi się na zdarzyło w lipcu złowić 8-śmiu ryb w 3h. Przeważnie lipiec u mnie to najgorszy boleniowy miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 dokładnie, a "prawdziwy lipiec" zacznie się z pierwszymi niżówkami , żeby przymrozków nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Tfuu Paweł bo wykraczesz i będziemy na bolki z mormychą chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Dziś się działo dobrze nad krakowską Wisłą- 4 sztuki w 45 minut 3 z minimum jerkbaitowym najwiekszy 68 cm, szeroki że ciężko było podebrać.Przynęta : salmo thrill9cmPozostałe dały się nabrać na thrilla, rh85 i rh10 Edytowane 10 Lipca 2013 przez Gobio Gobio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teves Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam się tutaj, bo przez moje niedopatrzenie przywitałem się w wątku z 2012 roku:P I tam też wystawiłem fotki z mojego początku:Pgratuluje rybek w tym sezonie:) Piękne rapki:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam się tutaj, bo przez moje niedopatrzenie przywitałem się w wątku z 2012 roku:P I tam też wystawiłem fotki z mojego początku:Pgratuluje rybek w tym sezonie:) Piękne rapki:) Pozdromy również witamy nowego kolegę choć powitalnie masz tutaj http://jerkbait.pl/topic/15424-powitanie-na-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) W końcu udało mi się nagrać filmy z braniem bolka we wtorek i środę byłem na Warcie w PoznaniuPolecam ustawić na 1080p Wtorek 9.07http://http://www.youtube.com/watch?v=MOG50GeNmVwWtorek 9.07http://http://www.youtube.com/watch?v=Qil2Py6VFm8 Edytowane 11 Lipca 2013 przez Gofer2005 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 odnośniki coś nie działająa tego maluszka to proponuje od razu osuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 hehehe:"a tego maluszka to proponuje od razu osuń ;)" u mnie też nie działa, otwiera mi się pierwsza strona wątku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 a tego maluszka to proponuje od razu osuń tak jak wyżej tylko z ta różnicą,że u mnie działają linki...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Oki usunięty linki poprawiłem już wcześniej, powinno już działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Uploaded with ImageShack.us Ze Szczecina,miejska rapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dzisiejsza rapka z Pisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Ładny,stalowy rapiszon.Graty:) Na co się połakomił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 5cm wobler uklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Gratulacje! jak tam sie talonik spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 guciolucky fajna fota wolny niczym nie skrępowany łowca i jego zdobycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 prawdziwie lucky świetne zdjęcie -ile miał ? n co się skusił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 @guciolucky - udało się wyhamować, czy wpadłeś do wody?? Fajne ujęcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) . Edytowane 12 Lipca 2013 przez maciek17_mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Gratulacje! jak tam sie talonik spisuje? Dzięki.Przy tej wielkości rapkach doskonale a jak tam MHX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 no guciolucky,widać,że na poważnie się zabrałeś za te bolesławy...gatulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) Dzięki chłopaki, w mojej rzeczułce bolki stoją w trawach i reagują na imitacje owadów, łowi się je zupełnie inaczej niż te wielkorzeczne no i nie zdradzają swojej obecności na powierzchni bo stada uklei to dla nich abstrakcja. Edytowane 12 Lipca 2013 przez guciolucky 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi