Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę mi nie podnosić ciśnienia fotką takiej rzeczki,bo miałem właśnie dzisiaj w planach powtórkę ostatniego łikendu poszukując rybek z kropkami.Niestety pogoda  zmusiła mnie do zmiany planów.Zamiast namiotu nad rzeką będzie chyba browarek i struganie woblerków w domu. :)

..pięknie..az prosi się o ryby w kropki...

Patryk mam niedaleko siebie też taką podobną rzekę w której w wielu miejscach aż się prosi o pstrągi niestety wiadomo...kleń tam rządzi...

Od tygodnia można już dostać się do wody, ale to jeszcze nie to. To co zauważyłem, bo ryba nie ruszona od tamtego roku (wysoki stan Odry), to to, że jest masa boleni do 60cm, do tego dochodzi chyba największa jaką widziałem ilość drobnicy i sieczki. Ta wysoka woda posłużyła się dla rybek. To co pokazuje się ,to tylko te max 60-taki, są ładnie spasione i silne jak na swój rozmiar. Na razie podczas pracy (ustawianie wobków i obserwacja wody) widziałem tylko jedno konkretne chlapnięcie, dlatego nie mogę niczego powiedzieć, czy te duże też są , czy nie zeszły niżej. Ustawiając wobki jest problem z ilością drobnicy na przelewach, bo co kilka rzutów wyciąga się zahaczone uklejki 7-9cm. Dlatego ciężko stwierdzić na czym żerują teraz, bo uklejka 7cm, czy uklejka 3cm to nie przeszkoda, żeby zagryzać i to robią.

nl0z.jpg 

• Like 3

No Jacku, konkretny opis, ale wobler jakoś słabo wypadł,bo mniejszy od paszczy........... pomyślał by kto że ledwie 60cm ,a to spełnia wszelkie wymogi forumowego limitu czyli 65cm .......schowaj Ty się za rybą(wyciągnij ręce) i będzie git ;) i będzie 70-tka- to nobilituje w dzisiejszych czasach :P

• Like 2

Dzięki chłopaki, w mojej rzeczułce bolki stoją w trawach i reagują na imitacje owadów, łowi się je zupełnie inaczej niż te wielkorzeczne no i nie zdradzają swojej obecności na powierzchni bo stada uklei to dla nich abstrakcja.

Przepiękna rzeka, aż się wzruszyłem... Edytowane przez Jose

jeden z kilku takiego kalibru w tym sezonie ;) ale pierwszy z którym udało się zrobić przyzwoite zdjęcie ;) duża zaleta wyjazdów z kolegami głownie łowie sam ;) sprzętowo kijek cormorana black star do 18 g daiwa caldia 2500 i woblerek doczepiony do żyłki ;)

Pozdrawiam 

Kostek

post-46827-0-41773000-1373887091_thumb.jpg