Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

..Pszemo dobrze prawi...jak na ten okres sezonu to strasznie niedożywiona...jeziorowa powinna być szeroka jak krawężnik ;)

Patryku ,ona jest ,ta ryba ,po prostu źle uwieczniona ;)Moim zdaniem jednak to ryba maks na 70 cm,ale to i mocno naciągane jest .

Edytowane przez tofik

Kolego nie próbuj insynuować że zawyżam wymiar ryby.Po co miałbym to niby robić?Ryba mierzona przy koledze z forum -

duzers

Witam, Dokładnie ryba został złowiona w mojej obecności. Piękny kolocek o wskazanym wymiarze. Ryba uwieczniona przeze mnie na szybko faktycznie nie odzwierciedla wielkosci,  jednak fakt to fakt - 76 cm. Może i sporotwy ale kaban.  

Dziś dorwałem bolka 68 i nie ma co porównywać..

Wogóle dodawanie centymrtów  tu i ówdzie nie miałoby sensu - jest jak jest Panowie :)

Spoko spoko,porównałem go do kilku fotek w swojej kolekcji , i wypadł naprawdę średnio ,nie piszę tu nawet o wadze,ale ogólnie .Jak miał to miał,a właściwie to najważniejsze że być może kiedyś będzie miał więcej . :)

Rapa w świetnej kondycji wróciła do wody zatem będzie miała okację zmienić dietę, tak aby na kolejnej fotce się lepiej zaprezentować.

Garatulację dla łowców kabanów i powodzenia nad wodą.

No właśnie o to mi chodziło że chudzinki jakieś - ten drugi też pistolecik. A nie o podważenie długości ;)

Wygląda na to że nie polują na ukleje w stadach tylko na pojedyńcze małe ryby jak piszecie jakieś jaziki, płoteczki.

Muszą się napływać żeby coś upolować to i wygląd maratończyka mają

Na Wiśle ciężko spotkać rybę powyżej 70 cm która ma płetwę ogonową szerszą od wysokości ciała w miejscu płetwy grzbietowej

Ja w weekend zaliczyłem pierwszego w życiu bolka z Narwi :)

Ryba pięknie ubarwiona i tłusta niemiłosiernie. Trochę mnie rozczarował bo szedł jak szmata aż do trawy pod nogami i tam niestety przypomniał sobie, że trzeba walczyć o życie. Może na mięsiarza wyglądam

Ta się szamotał, że nawet nie próbowałem go powstrzymywać co by nie wyrządzić mu krzywdy.

Sam się uwolnił i odpłynął

Edytowane przez Pszemo

Witam. Piękne bolenie Koledzy łowicie :)  Może troszkę nie na temat, ale czy możecie mi polecić jakieś dobre boleniowe woblery. Jest tego trochę a nie bardzo wiem co warto kupić bo miałem dosyć długą przerwę w spinie :rolleyes: Nie lubię chodzić obładowany pudełkami z przynętami więc wolę kilka ale dobrych i sprawdzonych przynęt. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam serdecznie.

Też zazdroszczę Wam takich okazów. Gratulacje! Na moim odcinku Wisły sprawdziły sie najbardziej Sieki i Spirity 9 kolor srebro+czarny grzbiet z tym że większych sztuk niż 75 cm to na nie nie wyciągnąłem. Ale zauważyłem że koledzy z forum wyciągają ładne bolki na gumy RH, ja na razie ciągam je bez efektu z tym żę dopiero stawiam pierwsze kroki w łowieniu z dna.

Edytowane przez maciek1b

Dobre woblery ma JAZ i Piotr Mołdoch, ale jeżeli chodzi o Mołdocha to czasem trafiają się buble, których nie da się ustawić. U mnie podstawą jest spirit 9 i 7, mam też tego spirita II i daje radę ;) Fantom jest też ciekawym "wobkiem", ale za krótko na niego łowiłem, żeby cokolwiek powiedzieć. Możesz też poszukać wyrobów Matusiaka i Oleixa - woblery kozaki ;) Kolega Tomala ma też ciekawe wobki, znajdziesz go na forum.  To tyle ode mnie.