Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje okazów! To mówicie że długośc nie ma znaczenia? Mój ostatni wypad skończył się około 20 cm bolenikiem i jak oglądam wasze zdjęcia to gul rośnie :angry: oj rośnie... Do tego doszedł 1 niezacięty, przy samym brzegu zaatakował ale żem się zgapił :unsure: Co prawda na kolosa nie wyglądał ale miał zdecydowanie więcej cm niż wcześniejszy śledzik. Przyatakował gumę RH 8 cm więc powoli chyba łapię jak ją prowadzić i to chyba jedyny pozytyw z ostatniego wypadu.

Trochę mnie poczochrał ten bolek wiec pomiar był expresowy zeby wrócił szybko do wody :) cm nie sa ważne ale jak siada wreszczcie ładna rybka to człowiek jest ciekawy, nie mierze każdej ryby :)

Mifek oto szczegóły połowu,tuż po podebraniu ryby

post-48814-0-59522600-1375696277_thumb.jpg ;)

Rybka jak przystało na słuszne rozmiary uderzyła z dna a potem to już jazda na wesoło hehe

Edytowane przez dzerwys

Gratuluję fajnych fishów, Maek, sądząć po Twoich ostatnich wynikach  to teraz chyba pora na sporego srebrniaka ;) . 

Odra teraz dość trudna,  jeśli chodzi o nieprzypadkowe, przyzwoite bolenie. Zzdecydowanie lepiej za kleniem połazić, ale mi ciężko odpuścić. Niżówka to tez dobry czas, żeby potestować nowe przynęty, przygotowane specjalnie na ten okres. Dziś sporo łowiłem nowym woblerem, który nazywa się bolt i dał jedną grubą rybę

DSC_1184.JPG

Pięknie Panie Ziom,

wystarczy raz z Tobą nie pojechać i już zacząłeś łowić...

@Ziom

fajne rybki , tylko prosze łów tam gdzie wolno ;) .

a będa dwa razy cenniejsze

Danek

• Like 2

miejscówka bardzo mięsiarska, google maps pokazuje, że miejsce fotki to ok 95-100 m od progu, ryba złapana przy pierwszym wydeptanym zejsciu do wody prosto na opaskę czyl ok 20-30 m niżej niż fota. powyżej mnie łowiło jeszcze 2 wędkarzy na legalu. Miejsce zarobienia foty można wytłumaczyć w dość prosty sposób, cień i słońce nie prześwietlało zdjęcia oraz płaski fragment na rozstawienie statywu.

Edytowane przez ziom7

Witam,

znalazłem nowe miejsce na Dunaju gdzie w nocy Bolenie sie grupują, rzeka łączy sie z kanałem gzie Barki parkóją. Boleń jest tam w nocy aktywny w nocy bo woda jest naświetlona pomarańczowymy Latarniami.

To jeden z trzech z dzisiejszej nocy na tam bardzo łownego Tendera.

post-50385-0-24071400-1375805059_thumb.jpg