kamilos Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 mam pytanko odnosnie wedki na bolenie mhx 7-21g nada sie pod ta rybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 do 21 to chyba za słabo.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek02 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) mam pytanko odnosnie wedki na bolenie mhx 7-21g nada sie pod ta rybeMoże lepiej pytać o takie rzeczy w odpowiednim dziale http://jerkbait.pl/topic/24455-w%C4%99dka-na-bolenia/ Tak ode mnie to ja używam kija 2,7m do 25gramów i nawet dobrze się łowi, ciężar wyrzutu zależy zazwyczaj od przynęt którymi łowisz. Dla porównania mam wędkę do 14 gram która idealnie nadawała by się na bolki gdyby nie to że ma 2,3m. Ponadto ostatni odcinek z serii "Z wędką nad wodę" był poświęcony bolkom i tam były używane wędki do 18 oraz 21 gram o mocy 12lb Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez klonek02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Wszystko zależy od tego co założysz na agrafkę , w jakich miejscach będziesz łowił i jak duże ryby się nastawiasz. I tu nie chodzi tylko o ciężar wyrzutu ale o siłę uciągu, opór jaki w wodzie stawia przynęta i czy kij da odpowiedni zapas mocy żeby np w brzanowym nurcie przytrzymać grubą rybę powyżej 75 cm. Pytanie czy kij ma służyć do łowienia z brzegu czy z pływała. Ponton zawsze można puścić w dryf. Na brzegu wszystko już zależy od kija. Jeśli do łowienia z pływała ten kijaszek powinien się nadać obsługuje chyba linkę do 17 lb. Ja osobiście jestem zwolennikiem szybkiego holu po co ma się rybka kwasem mlekowym zatruwać niepotrzebnie. Na większe ryby w silnym nurcie z brzegu łowię 30 funtowym kijem trociowym i powiem szczerze nie raz giął się po dolnik zwłaszcza we wrześniu kiedy ryby są w szczytowej formie. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Pszemo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Przemek to nie wiem co to za 30 funtowy kij byl. Normalny to by kazdego bolenia na klate wyrwal.30 funtowy kij to juz sumy obskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Tak jest opisany przez Trabucco - łowiłem na niego niewielkie sumki różnie to może być z tymi funtami w opisie producenta. Nie jest po prostu sztywny jak pała, ładnie się ugina ale moc w dolniku ma odpowiednią żeby pociągnąć większą rybę. Może z tym ugięciem do dolnika mnie poniosło ale jak dla mnie jest optymalny do łowienia w warunkach panująych w tamtym konkretnym miejscu.Mam komfort i zapas ( może poza komfortem w dłuższym łowieniu ) bardziej męczy rękę w przeciwieństwie do lżejszych wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) mam pytanko odnosnie wedki na bolenie mhx 7-21g nada sie pod ta rybejesli to jest st 1023 to tylko boleń na lekko.. przynetami 14g to dla niej za dużo..ona ma 6-12 lb ale 8-12 już wystarczy np batson bedzie ok on tez ma do 21g. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) maek7 tylko nie zapomnij leviathanow zabrac spoko Mifek, zawsze mam w portfelu ze dwa Znalazłem kilka nowych miejscówek gdzie spory bolesław dawał znaki życia. Niestety były to single których nie sposób było trafić w trakcie żer-ataku. A poszukiwania ich gniazdek skończyły się na zaczepach i dwóch urywkach w rozterce rzucałem raptorami na expresie ale trafiały się tylko miniaturki.... Ale to dopiero początek bo sezon boleniowy dopiero się rozkręca ... póki co wszyscy powyżej łowią ładne rapki! Graty! Może kiedyś dogonię kolegów Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez maek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Można łowić na trzeźwo .... ale po co ale kiedyś spróbujemy obiecuję BOR .... Brandy Oder Rapfen 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Na trzeźwo przynęta nie ma tej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Kuba bolo fajny ,ale Ty zmęczony jak złoto ,zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) 70-tka z małym plusem, Spirit 2 na agrafce. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez pieczywko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) @Pieczywko ,ja nawet jak bym chciał to w takim stylu foty nie zrobię,skręciłbym sobie kark .Bolo fajny jak najbardziej.Pozdro. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Bolenie klasa panowie. Zdjęcie @pieczywko mnie rozbroiło... gdzie tu dół, gdzie góra ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Żeby chociaż ślina ciekła z ust to by było wiadomo a tak lipa,hi hi.Graty za fotkę i rybkę tym bardziej,widać że się nie pierdzielisz z fotowaniem i rybka do wody ,szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Kojarzę fotki @pieczywko z forum SD, zawsze jest ekwilibrystyka, taki znak rozpoznawczy, nawet gdy rapa zasłania autora i tak nie można się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Kubuś vel Pakuła,do tej pory odbija mi się po tym wynalazku. Moczyles w tym groszki po lakierowaniu czy co? A taj btw,schowałbys cohonesy do fotki .p.s.jesteś w niedzielę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Drzewa rosną od boku, trawa od dołu, a łowca po skosie xd ;D graty ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Wiesz ja to mogę być już w sobotę Co nieco na część artystyczną mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Dawno nie byłem na rybach bo nie mam czasu. Dzisiaj dzień chlapaka. Kto łowił na chlapaki ten wie:) Sprzęt jak zwykle cts elite i TP Mg 4000. Przynety łamaniec RH i błystka podlodowa. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Krisu23 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) miejscówka bardzo mięsiarska, google maps pokazuje, że miejsce fotki to ok 95-100 m od progu, ryba złapana przy pierwszym wydeptanym zejsciu do wody prosto na opaskę czyl ok 20-30 m niżej niż fota. powyżej mnie łowiło jeszcze 2 wędkarzy na legalu. Miejsce zarobienia foty można wytłumaczyć w dość prosty sposób, cień i słońce nie prześwietlało zdjęcia oraz płaski fragment na rozstawienie statywu.To wytłumacz mi jedno, bo napisałeś kiedyś, że już Ci sie dawno znudziło łowienie przy progach. Co się stało? Stara miłość nie rdzewieje czy najzwyczajniej w świecie po dzikiemu nie biero? Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Krisu23 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 wczoraj pierwsza rapke powyzej 50 cm zlowilem slabe poczatki ale zawsze cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dzień pod znakiem rh85 na chlapaka na początek dwie 60+ Następnie mój SB:73cm Oczywiście AF wyostrzył nie ten pysk co trzeba...Na koniec miałem lokomotywe, siadła na rh12 z 6metrowej dziury i wywlekła mi 100m linki po czym wlazła w zaczep i się spięła. Jak to nie był sum to musiał być rekordowy bolesław. Ogólnie 3godzinny wypad bardzo udany. dzisiejszy faworyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Na przednim oczku łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dzisiaj było tylko zainteresowanie chlapiącymi uklejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi