Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Bolenie takie ścigacze w okolicach 65-67cm na BS'a.Klenie też na tą samą przynętę i z nich jestem bardziej zadowolony.

Na tej miejscówce jest dziwna sprawa 50% Boleni ma takie otarcie/ranę na policzku raz z jednej raz z drugiej strony.Co to może być?

post-46714-0-31682500-1377106748_thumb.jpgpost-46714-0-70095800-1377106769_thumb.jpg

Tylna kotwa w wobkach zaczyna mnie coraz bardziej mierzić.

Edytowane przez Tomy

Moze jakis ichtiolog sie wypowie, moze jakas choroba, pasozyt a byc moze blizny po kotwach.A walsnie troche nie na temat ale dzis widzialem duzego klenia i mial rane na celej szerokosci boku, tak jakby go przecial ktos skalpelem jak stal w nurcie to mu az ta skore podnosilo.To robota szczuplego czy suma?Sum chyba zdarlby mu luski raczej, wiec chyba szczuply?

Swoja droga piekne bolki :)

Edytowane przez grunwald1980

Kurde to na rzece bylo a jeszcze nie widzialem tam zadnej motorowki ani nic ze spalinowym silnikiem.Klen zyl nie byl rozproty, zaczailem sie na niego ale jak zobaczylem jaka ma rane to odpuscilem, to bylo iscie  chirurgiczne ciecie jak skalpelkiem, po srobie to by rybe pewnie rozdarlo.

Edytowane przez grunwald1980

Kawał rapy, gratuluję. 8 z przodu robi wrażenie 

Korzystając z wolnego dnia, wybrałem się dzisiaj nad Oderkę. 2:1 dla mnie, tzn. 3 ryby na haku i dwie wyjęte. Kurdupel w kole 50 z plusem i średniak na forumowe minimum 65 cm.

post-45734-0-13854400-1377529117_thumb.jpg 

Oczywiście spiął się największy. Pięknie przywalił na rh12 z dna. Już szukałem dobrego miejsca do foty i ..... zostałem z kocią mordą  :huh:

Jak go poczułem na kiju a później zobaczyłem to stwierdziłem, że musi mieć z 8 dych. Biorąc poprawkę na wyobraźnię i adrenalinę to była pewnie gruba 70  ;)

Edytowane przez Artech
  • Like 1

Kawał rapy, gratuluję. 8 z przodu robi wrażenie 

Korzystając z wolnego dnia, wybrałem się dzisiaj nad Oderkę. 2:1 dla mnie, tzn. 3 ryby na haku i dwie wyjęte. Kurdupel w kole 50 z plusem i średniak na forumowe minimum 65 cm.

attachicon.gif65.jpg

Oczywiście spiął się największy. Pięknie przywalił na rh12 z dna. Już szukałem dobrego miejsca do foty i ..... zostałem z kocią mordą  :huh:

Jak go poczułem na kiju a później zobaczyłem to stwierdziłem, że musi mieć z 8 dych. Biorąc poprawkę na wyobraźnię i adrenalinę to była pewnie gruba 70  ;)

Artech @,fajno  że łowisz,z boleniami już tak jest dlatego je kocham .Ten wygląda jak by z siatki spierdzielił niedoszłym oprawcom . Całe szczęście że im a nie Tobie bo by już nie pływał.