Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Kawał rapy, gratuluję. 8 z przodu robi wrażenie 

Korzystając z wolnego dnia, wybrałem się dzisiaj nad Oderkę. 2:1 dla mnie, tzn. 3 ryby na haku i dwie wyjęte. Kurdupel w kole 50 z plusem i średniak na forumowe minimum 65 cm.

attachicon.gif65.jpg

Oczywiście spiął się największy. Pięknie przywalił na rh12 z dna. Już szukałem dobrego miejsca do foty i ..... zostałem z kocią mordą  :huh:

Jak go poczułem na kiju a później zobaczyłem to stwierdziłem, że musi mieć z 8 dych. Biorąc poprawkę na wyobraźnię i adrenalinę to była pewnie gruba 70  ;)

Czasami wrecz przeciwnie, holujesz rybcie widzisz leb i myslisz ladny ale... a jak jest na brzegu w calej okazalosci to dopiero widac jego potege, bolki waleczne ryby.Gratuluje :)

Dzięki panowie. Boleń rzeczywiście miał poszarpane płetwy, ale łusek to mu nie brakowało. Nie wiem dlaczego tak wyszło na focie. Zrobiłem drugie zdjęcie z mniejszej odległości ale wyszło z "obciętym" ogonem, tam łuski ma wszystkie.

Nawet z obciętym ogonem to zdjęcie chyba lepsze jest

post-45734-0-19024800-1377603581_thumb.jpg

I ja też, "na stare śmieci się udałem", tam gdzie rzeka płynie...

attachicon.gifSAM_3738-001.JPG

Piękna ryba, bardzo stylowe zdjęcie; szczerze gratuluję. Z każdym kolejnym postem kolegów znad Odry (Patu chyba najbardziej mi podnosi ciśnienie ;)) coraz bardziej żałuję, że nigdy w tej rzece nie łowiłem...

Pzdr,

Grego.