maciek1b Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) Ładne bolki mają w Holandii, Spiningista gratulacje ryby i dobrego zdjęcia Edytowane 7 Września 2013 przez maciek1b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Ładne bolki mają w Holandii, Spiningista gratulacje ryby i dobrego zdjęcia Owszem, są ładne ale pieruńsko trudne do namierzenia i do złowienia. Powód - brak uklei w holenderskich rzekach przez co rzadko kiedy boleń zdradza swoje stanowisko. Większość moich przynęt to polskie wabiki wzorowana właśnie na uklei, która to z kolei nie jest czymś za czym ugania się tutejszy boleń. Druga sprawa to zasięg - długie główki oraz duże klatki między główkami sprawiają, że bolki "stoją" znacznie dalej od brzegu. Tutejsi wędkarze starają się łowić i łowią bolenie jedynie z łódek a najczęściej stosowaną przynętą o dziwo to duży popper w naturalnych kolorach.Ps. Nie wielu wędkarzy-spinningistów ugania się za boleniem mając pod nosem masę sandacza, okonia i sporo choć coraz mniej szczupaka. Edytowane 8 Września 2013 przez spiningista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Wczorajszy na RH8, później jeszcze sandacz 55cm na tą przynęnte. W Piątek dostałem paczke z Polski i znowu Ryby biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Tak sobie stałem po jaja w wodzie,bo akurat w sklepie nie było a wieczorem miało być ciasto i potrzeba była stać więc idę z Efką brzegiem cieku wodnego,ale innego niżeli ten z bolcem na meter co mnie w balona zrobił.Tym razem nie popełniłem błędu-wabik miał założone już nie tylko kółeczka łącznikowe,ale tym razem i kotwiczki myślę sobie no i dupa,nie urobię nic, bo przecież kanapki,kuźwa te kanapki,zara wyczują dziady i nie urobię,no jak nic, nie urobie...no żeby kartofla miał chociaż ale nie zabrał człowiek.no bo pomidor w kanapce i zara wyczuje,a pomidora najgłodniejsza ryba nie weźmie-bo pomidor kwaśny jest.ale nic mówię niedaleko pole idę po te kartofle,bo przyzeruje.wędkę zakopałem do pierwszej przelotki w piach udeptałem i w nurt puściłem wabia.nie odszedłem 10 łokci jak nagle wędką zaczęła się z okopu wysuwać,ot i w taki to sposób pochwyciłem bolca.....znaczy się nie tylko na kartofla.człowiek się całe życie uczy a brzuszek jego niczym worek w uklejcy napchany,a karczek jego niczym opona 255,a kolor jego silverem jest zwany ,a imię jego BOLEC się pisze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 He he dobre ,ale rybka jeszcze fajniejsza.Pasą się teraz ostro.Fajno @ hasior . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 kto ma daszek ten lowi na @marasowego złotego bączka z rozmytej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Gregorio, graty za srebro słodkich wód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 u mnie w weekend testy nowej zabawki. BLAAS XF 3,05 cm / 1,5-11g / 6lb - naturalnie cast... No coż.. pomijając fakt, że zbrojenie tego kija jest z .... czapy wziete (wg moich odczuć) to trzeba przyznać, że sama maszynka w połączeniu z morrum ZX 1601 IV CB + Avail tworzy naprawdę ciekawe narzędzie. Chyba na nowo odkrywam frajdę z używania małych przynęt... Ogólnie jakościowo było bez fajerwerków: - 2 x bolen - 3 x okon - 1 x klen - 1 x malutki esox ktory i tak postanowil się wypiąć nim ujrzal mnie z bliska Ogolnie ilościowo może być. Za to w niedziele... Oj w niedziele to było ciekawie... Jest plan na najbliższe tygodnie łowienia. JEst łowisko z ładnymi sandaczami, szczupakami oraz sumami... Łowienie takie deczko urban fishing, ale zupełnie nieznane mi do tej pory miejscówki... Trzeba tylko dobrze temat rozpracować i ... za głosno o tym nie mówić, bo inaczej ... skonczy się to kolejną nagonką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Mifek a gdzie zbroiłeś XF że taka słabiutka ocena A z miejscóweczką to szaaaaaaa bo jak się dowiedzą to bedzie jak u mnie - las gruntówek do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Kija nie zbroiłem... Rafał - Wrocław skusił mnie na swoją ofertę... Więc w sumie - można by powiedzieć, że nie miałem zadnego wpływu na sposob uzbrojenie. Nie mniej jednak nie bardzo mi pasuje ze moja ISA904 (30lb) jest uzbrojona delikatniej niz spiralnie zbrojony BLAAS XF 6lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 No to faktycznie lekkie nieporozumienie jak na kijek 6lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Jak by co mój jest tylko design w sensie optycznym.Przymierzam się do swoich wędek które będę zbroił sam.Tym czasem na X-Zoga które będzie zbroił Robert BRC.FA nie ma w 1składzie.Co do zbrojenia XF'a Krzysztof mógł się zasugerować tym ze łowię tylko Na Ryogi a wlotową lubię mieć sporą przy roundach. Edytowane 9 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Kija nie zbroiłem... Rafał - Wrocław skusił mnie na swoją ofertę... Więc w sumie - można by powiedzieć, że nie miałem zadnego wpływu na sposob uzbrojenie. Nie mniej jednak nie bardzo mi pasuje ze moja ISA904 (30lb) jest uzbrojona delikatniej niz spiralnie zbrojony BLAAS XF 6lb Zawsze masz "potencjal" by mnie zaskoczyc...to wiadomo . Ale, ze jestes w stanie pojechac na ryby z wedka, ktora Ci nie lezy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Gratuluję wszystkim pięknych boleni.@Czoper nie rozumiem tylko dlaczego ten boleń jest jesienny skoro jeszcze lato mamy Artech jak już łowię w polarowej bluzie to musi być jesień ;) pozdroCzoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Zawsze masz "potencjal" by mnie zaskoczyc...to wiadomo . Ale, ze jestes w stanie pojechac na ryby z wedka, ktora Ci nie lezy Daniel,ważne ze cast..i ma fajoski kolorek...6lb w 3m na Odrzańskie drapieżniki? :[:S:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Patu nie kazdy ma luxus lowienia z lodzi na dowolnie wybranej miejscowce ja chcialem mieć taki patyk, chcialem sprawdzic jak to jest i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Zawsze masz "potencjal" by mnie zaskoczyc...to wiadomo . Ale, ze jestes w stanie pojechac na ryby z wedka, ktora Ci nie lezy z tym lezeniem to też tak nie do konca... optycznie jak dla mnie niezbyt ciekawie... ale jak lowie to .... lowie, a nie gapie sie na wedke.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 z tym lezeniem to też tak nie do konca... optycznie jak dla mnie niezbyt ciekawie... ale jak lowie to .... lowie, a nie gapie sie na wedke.... Nie mi to oceniac , ale myslalem, ze juz przerzuciles tyle tego ze eksperymenty masz za soba U mnie to jest tak, ze z wiekiem staje sie coraz bardziej bezkompromisowy jak chodzi o dobor tego co zabieram nad wode. Po prostu kazda chwila z wedka jest tak cenna, ze nie chce jej tracic z powodu "zabawek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Daniel,ważne ze cast..i ma fajoski kolorek...6lb w 3m na Odrzańskie drapieżniki? :[:S:-P Nieraz sa drapiezniki, innym razem drapiezniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Guzu ale rotacje w sprzecie nadal podtrzmujesz mi czasem poprostu zachce sie sprobowanie czegos jeszcze i tyle... a co to tych niby 6lb... to musze powiedziec ze spodziewalem sie totalnej witki a jednak kij pokazal ze potrafi sprawnie wyjac rybe w ostrym nurcie chociaz na lodz i lowienie w totalnym nurcie bym go raczej nie zabral.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Jako że czas najwyższy poświęcić trochę czasu boleniom, popływałem wczoraj trochę po Wiśle w ich poszukiwaniu. Szukałem głównie na przykosach i... nic tam nie znalazłem, kompletna cisza. Jedyne aktywne bolenie wypatrzyłem w standardowych miejscówkach typu główki, rozmyte opaski itp. Ale tam też bez szału. Całe szczęście trafił się w końcu jeden taki, który chciał obejrzeć od środka mój ponton :-) Edytowane 9 Września 2013 przez Traq 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) u mnie teraz klatki rządzą ,blisko brzegu w trawach Edytowane 9 Września 2013 przez hasior 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 bolek70cm -small.jpg Fajny bolek. Gratki. I niech ktoś mi powie, że to nie jesienne rapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Ja będę dalej przystawal na swoim.Jak za plecami @Traqa - na topolach i wierzbach będą się mienic złotem resztki pożółkłych lisci;a watek ten spadnie na druga strone to wtedy będziemy mieli czas ,, jesiennych rap ,, Oczywiście napisałem to tak z czystej zazdrości i niemocy wedkowania na Wisle edit. Piekne bolenie i oby takie tłusciochy czescie trafiały na Wasze zestawy. Edytowane 10 Września 2013 przez Marcel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dziś boleń ten,pokazał wyraźnie iż jesień zbliża się wielkimi krokami.Wobler dziesięcio centymetrowy został chapnięty"do oporu",na szczęście udało się w miarę sprawnie uwolnić,podtuczonego osobnika :DDrugi(chyba sporo większy,sądząc po sile strzału)standardowo spadnął 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi