wujek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Janek,jeszcze nie jeden raz bedzie taki "oświecający" wpis po nieudanym holu na łamach Jerka. @Tomy ma rację,ale koniec off.Trzeba fotki pstrykać Pewnie tak i jak zawsze szkoda ryb, szanujmy nasze bolenie bo też ich coraz mniej. Dobre 0.22 moim zdaniem wystarczy. W zeszłym roku musiałem kupić 0.20 strofta bo akurat zabrakło 22, choć nie byłem z tego zadowolony. Obławiałem ładne boleniowe zwarki i na 9-tke z powierzchni siadł mi sumek. W pierwszym momencie myślałem że mam bolka 85-90, ale po 5 min już wiedziałem co jest grane. Pod prąd nie szło tej ryby wyjąć, choć trzymałem ją w miejscu, dopiero podniesienie kotwicy i hol w dryfie sprawił że rybka wyjechała. Z dychę miał, więc uważam że dobre, nowe 0.22 wystarczy, chyba że ryba weźmie na dokręconym hamulcu na krótkim dyszlu. wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dodatkowo, jakby uwzględnić fakt, że Stroft jest o te 0,02mm przegrubiony, to ani chybi, rachunek się zgadza .I pełne poparcie dla tezy, że podstawa, to świeża linka. A przy lotnych kleniówkach(Bromba, Bullet) jednym zestawem można i za klenikami pomachać w przerwie od "mielenia" za rapą... PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dziś urlop na żądanie i odpowiednio zagospodarowany czas - przedsmak weekendu, pierwsza 70 + w tym sezonie na żyłkę 0,22 w silnym nurcie , ładnie się zmęczył i wyjechał do łapy. Troche pokiereszowany po powodzi, pewnie jakieś sumisko chciało go dorwać od tyłu hehhee, jak zwykle spirit 9, było jeszcze kilka boleni, ale bez fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Piękna rapka ...jak to mozliwe,że żyłka wytrzymała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Też kilka rapek udało mi sie przechytrzyć w ostatnim czasieUploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 super foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Apropo Strofta, pomijajac jej przegrubienie - jest to najchetniej uzywana zylka przez najlepszych wedkarzy splawikowych kiedy w trudnych warunkach na stosunkowo cienkie zylki musza wyjac duze ryby. Dlatego tez Janek Twoja historia wcale mnie nie dziwi i jestem pewien, ze ten Stroft SWIEZY!! Utrzyma bez problemu wszyskie rapy. Przepraszam za pisownie, pisane z tel. I wracajac do tematu piekne rybki panowie, oby wiecej takich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 kolejna rapka wraca do siebie Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Cześć, no to i ja się pochwale bo już sporo czasu forum przeglądam a dopiero pare dni temu złowiłem bolka spełniającego wymogi wielkościowe:) Wedka team dragon Silver edition 2,7 28g, kołowrotek spro blue arc 9400, żyłka 0,2mm i na końcu ukleja RH. Rybka miała 82cm, a fotografem i towarzyszem wyprawy był kolega forumowy Wyjec. pozdrawiam i mam nadzieje, że teraz będę miał szanse częściej się chwalić swoimi wynikami:) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Panie Marcyś. Nie przy obiedzie proszę. Zadławić się można przy takim "byku".GRATULUJĘ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 O cholera niezły kaban, ale ma wielki łeb Gratulację Marcyś, konkretny debiut!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Morda jak wejście do sklepu ...gratulacje....Drwęca czy Wisełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Wisła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 co zeżarł? Pewnie całe pudełko wobków by go zadowoliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 malcz czytanie nie boli Gratulacje za bolka, piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 ok ok już widzę....easy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Mariusz, gratulacje. Gruuubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Niezłego ma garba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Cześć, no to i ja się pochwale bo już sporo czasu forum przeglądam a dopiero pare dni temu złowiłem bolka spełniającego wymogi wielkościowe:) Wedka team dragon Silver edition 2,7 28g, kołowrotek spro blue arc 9400, żyłka 0,2mm i na końcu ukleja RH. Rybka miała 82cm, a fotografem i towarzyszem wyprawy był kolega forumowy Wyjec. pozdrawiam i mam nadzieje, że teraz będę miał szanse częściej się chwalić swoimi wynikami:)Marcys nie ważne jak mężczyzna zaczyna ale ważne jak kończy (choć końca sezonu nie widać) - Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Marcys,piękny Bolesław... gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Osiem dyszek, to osiem dyszek.., ale siedemdziesiątka też cieszy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Tomasz KŁadny-kolejny pogratulować.Dorzuć coś jeszcze od siebie;jaki sprzęt(wędzicho,przynęta) okoliczności przyrody ?? MarcysTorunGratulacje za wyjęcie pradziadka mi tylko dzisiaj pomachał na pożegnanie i darmowy prysznic jeszcze dostałem nie mogłem skubańca za karczycho objąć no i se popłynął Edytowane 22 Czerwca 2013 przez wildriver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Tomasz KŁadny-kolejny pogratulować.Dorzuć coś jeszcze od siebie;jaki sprzęt(wędzicho,przynęta) okoliczności przyrody ?? To może zacznę od okoliczności przyrody... - były sprzyjające.., prócz komarów Sprzęt, uwaga! - wędka Milo, super czuła i super węglowa, 2,4 długa, czyli jak na polski stereotyp - krótka. Plecionka Nanofil - 0,15 sizeKołowrotek to Abu, taki szary, już zniszczony...Ach, bym zapomniał, przynęta to wobler Andrzeja L. Takim zestawem złowiłem prawie wszystkie bolenie w tym sezonie - wyjąwszy przynętę, bo te często zmieniam Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Tomasz K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Po raz kolejny gratuluję Tomek ladnego bolka.Czy tym razem też w SPD brodziłeś @MarcyśToruńNo,no pojechaleś.Ogromny bolesław.Ciężko będzie przeskoczyć ale oczywiście życzę oby jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Sobotnio-poranne 68cmSprzetowo to Batson SH 2.80 do 21 gr, Stradic 4000MgFa, plecionka 12 lb + fluocarbon 0,40 P-Line, woblerek mojej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi