Skocz do zawartości

BOLENIE 2013

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Krisu, Gobio, Guzu, Davly, ładnie połowiliście, graty ;) kamilos, tobie też za pierwszego

Od kilku lat mam tak, że życiówkę bolenia albo wyrównuję, albo pobijam 0,5cm-centymetr i tym razem było podobnie.

Najpierw do dwóch 73,5 dołożyłem 0,5cm i było 74 :)

95ov.jpg

u13v.jpg

A "ciut" po tym dołożyłem jeszcze centymetr i aktualne życiówka to 75cm

ybsr.jpg

Było jeszcze 5 rapek w tym 1 rzeczny (ten poniżej minimum) i był mega odjazd, długa walka myśląc że bolo gigant albo wąsik, okazał się bolo~70 za ogon, nie focony i nie mierzony, w wodzie odpięty...

Krisu i Gobio mieli dzień chlapaka, a ja odwrotnie. Przez boleniujących i gruntujęcych obserwatorów zszedłem z prowadzeniem wabika dużo niżej i zmieniłem sposób prowadzenia, nie chciałem przy tych "typach" nic łowić, a działo się wprost przeciwnie :rolleyes:

Edytowane przez PGr1
  • Like 5

Dzięki tasiek ;)

Przy takiej minimalnej tendencji w górę (rocznie 1-3razy ciut więcej) to do metra całkiem wyłysieje i wędziskiem zamiast machać to będę się podpierał jak laską :lol: ale jak czasem czytam wypowiedzi innych Kolegów, co szybko "zaliczyli grubą lalunię" i nie mogą przejść jakiejś magicznej cyfry, to chyba lepiej małymi kroczkami...

Dzisiaj podgotowany że mety zajęte, paliłem i piłem kawę zamiast łowić... :angry:  gdy w blasku latarni najpierw ujawnił się dyskretnie, a po chwili zaatakował w wodzie pod kostki. Szybko założyłem coś na agrafkę i w 2 żucie siadł :) w sumie dwie siedemdziesiony z płycizny...

Edytowane przez PGr1

PGr1 piękne rapy. Walnął na woblera płytko chodzącego, średnio szeroko chodzącego w barwach srebrno-czerwonych. Tam gdzie wziął boleń żeruje na 10cm klenikach, uklei jest bardzo mało. Po prostu bolenie nie atakują typowo uklejowych przynęt :). Jeszcze dwa zdjęcia wrzucę

Wyrównał moją życiówke 81cm z Dunajca, ale ten był o 2 kg cięższy :D.

post-51619-0-27129400-1376718209_thumb.jpg

post-51619-0-75970500-1376718224_thumb.jpg

Edytowane przez Davly
  • Like 5

...ja też dzisiaj ładnego płetwala zaliczyłem na RapSticka.Oj działo się-relacja w moim wątku.Sesji nie zaryzykowałem.Fotki do bani ale ryba piękna pow.8dych grubo.Wob w pysku to jak by nie było 10cm.Trochę żałuje że odpuściłem sesję ale no nie dało się bez ryzyka dla ryby.
Monk no śliczny Rap :)

post-46714-0-10474400-1376768417_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 6