siwypike Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Krisu, nie uznałbym Twojej przygody za wtopę, a raczej lekcję. Co prawda kilometr przepłynąć bez wioseł nie jest łatwym zadaniem ale różne zbiegi okoliczności mogły to zadanie utrudnić. Czasem popadamy w rutynę i zapominamy o podstawach bezpieczeństwa - szczególnie wtedy kiedy pływamy dużo a własną wodę znamy jak własną kieszeń. Również mi udało się otrzymać kilka lekcji od życia : wypadłem z pontonu w grudniu ( nie byłem pod wpływem ), silnik mi padł na Wiśle i na wiosełkach też coś około kilometra wracałem w silnym nurcie. Ważne by wyciągać właściwe wnioski a pływanie uczynić bezpiecznym, gdyż wtedy będziemy czerpać radość z wędkowania. Pozdrawiam i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Mozilla do momentu kiedy wpadłem na pomysł żeby przywiązać dekiel do patyka(który na szczęście miałem) to jakieś 20minut. Później z tym pseudopagajem to już szybko jakieś 10 min.Bajzi kupię Ci na urodziny składane wiosła, tylko co z tego jak ty je i tak zgubisz albo utopisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) A ja mam takie pytanie. Bolki, które dzisiaj trafiłem były całe w takich małych blado brązowych pijawkach (?). Na każdej płetwie kilkanaście plus od strony brzucha też trochę. Ściągać te pijawki z nich? Bo dookoła pasożytów wyglądało mi to na jakieś miejsca zapalne, mocno czerwone i jakby podropiałe, ale rybki walczyły mocno, więc chore raczej nie są. http://img203.imageshack.us/img203/5259/zdjcie0018k.jpg Zdjęcie cudowne nie jest ale widać ile tych czerwonych plam z pasożytami jest. Edytowane 11 Maja 2013 przez SHIT_TLER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Bartek a mogłeś przyjechać jednak do mnie ale po kolei ..... Zameldowałem się z rana nad moją Wisełką, kiedy zobaczyłem kolor wody pomyślałem żeby odrazu wracać do domu, woda brudna, kolor brązowy, ale coś mnie podkusiło żeby trochę porzucać, po pierwszym 50 + humor mi się poprawił, i pomyślałem że warto zostać i porzucać troche dłuzej. Złowiłem kilka fajnych średniaków ale to co dostałem na koniec totalna masakra )) Boleń przez duże B, kabanisko C&R !!! Sprzeciwo to TD 3-14, 2,75 , plecionka 0,10 lub 0,12, Hermes Gloog prowadzony w pół wody z przyspieszeniami Edytowane 11 Maja 2013 przez DAWIDspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Gratulacje Dawid, ładny bolesław. Woda faktycznie bardzo syfiasta, trzeba przeczekać ten syf, może w przyszłym tygodniu będzie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Graty Dawid. Mętna Wisła zawsze darzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Forecast na gościnnych występach w ZP Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A bóbr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 a bóbr w żeremi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Tzn w szafie, tak po ludzku rozumując. Szkoda, bo jakoś ten bóbr nieodłącznie się mi "Panem Prognozą" kojarzy. A tu w lato grzywka : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Kuba, gratulacje. Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Piękna ryba i piękne zdjęcie.Graty Kuba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A no mogłem przyjechać... Ale co ma wisieć nie utonie i jeszcze bolki razem pomęczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Forecast na gościnnych występach w ZP Uploaded with ImageShack.usKuba, kto Ci pozwolił kłuć rapy na moich metach pod moją nieobecność .A tak serio - dobry boleń, zważywszy, że im się teraz poprzewracało pod łuskami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Miałem Go przez cały czas na oku co by za wiele nie połowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Fakt Patu trudno się z nimi gadało ale po żółtym trunku miękkość w nadgarstku wróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Spooko Patu... Może co niektóre moje ryby mieszczą się ledwo w jerkbaitowym wymiarze. Ale uważam że Foto można wstawić by nacieszyć oko i motywować Kolegów do wypraw na te piękne ryby Jesli chodzi o 80+ to dzięki i wzajemnie !!Tomus zmień aparat,obrabiaj zdjęcia a zobaczysz że pare osób z pięknymi bolkami na zdjęciach przestanie Tobie imponować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Sprzęt CTS do 1oz, Tp4000 Mg. Wobler RH85. W sumie dwie ryby złowione, jedno odprowadzenie pod łajbę i jeden dobry strzał ale się ryba nie zapięła.Pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us Tym razem miałem wiosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Pięknie i ze stojącej wody to liczy się podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ładnie Krisu, gratuluję. Te ze stojącej to inna bajka.Ja tez wczoraj ukłułem sztukasa na RH85...P.S. jak hula eMGek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Dzięki Tomy i Patu. Ze stojącej mają swoją specyfikę i urok. Niedługo mi się źródełko skończy dlatego teraz kombinuję jak mogę, żeby być jak najczęściej nad wodą.Tp 4000 Mg to znakomita maszyna. Nie mam Stelli ale jak dla mnie więcej od kołowrotka nie trzeba. Nawet go nie smarowałem od kiedy zmienił właściciela.Zrobię to po tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Krisu, teraz mam porównanie...kręci chyba płynniej od Stelli 07 i `10...No i ten "megaciasny" i równy nawój dzięki oscylacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Gratuluję Kuba i Krisu, ładne rybyu mnie kilka sztuk w deszczowy weekend, bez szału rozmiarowego, wszystkie od razu wróciły do wody Edytowane 13 Maja 2013 przez ziom7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwro Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Gratuluję łowcom pięknych ryb ,większa z dwoch odrzańskich rap z weekendu ryby przechytrzone na mojego wobka troche glebiej i wolniej prowadzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Gratulować tylko takich dużych boli he oj boli, boli że się takich dużych nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi