Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawy silnik wędkarski

explorator73

Pytanie

Witajcie,

Znalazłem taką oto ciekawostkę i jestem ciekaw czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym silnikiem. Biorąc pod uwagę aktualny kurs dolara cena wydaje się być bardzo atrakcyjna, a Briggs&Stratton od jakiegoś czasu ma w Polsce przedstawicielstwo, co pozwala mieć nadzieję na dostęp do części zamiennych.

Dla niezorientowanych dodam, że w/w producent obok Hondy jest liderem na rynku silników przemysłowych.

Pozdrawiam,

P.

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat21276-cat100003&id=0017847015733a&amp ;navCount=8&podId=0017847&parentId=cat100003&mas terpathid=&navAction=push&catalogCode=IH&rid=&am p;parentType=index&indexId=cat100003&hasJS=true

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mnie ten kolor trochę niepokoi. Załóżmy , że odpinam silnik od burty kładę go na trawie, a potem przez pół godziny nie mogę go znaleźć :lol:

Firma B&S jest absolutnym liderem w produkcji silników do ......kosiarek do tawy. I silniki te mają bardzo dobrą opinię :unsure:

• 0

Mnie ten kolor trochę niepokoi. Załóżmy , że odpinam silnik od burty kładę go na trawie, a potem przez pół godziny nie mogę go znaleźć :lol:

Firma B&S jest absolutnym liderem w produkcji silników do ......kosiarek do tawy. I silniki te mają bardzo dobrą opinię :unsure:

Zasada jest prosta - najpierw chowamy dobytek do samochodu a potem otwieramy flaszkę - nigdy odwrotnie

• 0

Witam!

Zanim zamowicie, wezcie prosze pod uwage: fresh water only i air cooled!

Alternatywa:

Za 799 € mozna kupic u autoryzowanego handlarza nowego Tohatsu - japonskiej firmy z dluga tradycja w budowie silnikow pozaburtowych.

Maszynka testowana w magazynie wedkarskim Rute&Rolle z dobrym wynikiem, ktory moge potwierdzic z doswiadczenia. Polecam!

--Yacar?--

• 0

@Κuba: Jesli masz na mysli Tohatusu, to faktycznie musial byc inny model - moj ma gaz w rumplu, oczywiscie 4-sow, 123 ccm i ok. 25 kg wagi i spala ok. 1,7 l/h przy pelnych obrotach.

Jest z reszta identyczny z akutalnym modelem Mercury 5 hp/4-sow :mellow:

W tym zakresie jest i tak chyba obojetne, jaka marke sie wybierze.

Natomiast Yamahy staja sie ciekawe od 6 hp - maja juz 2 cylindry...

Niestety, w Niemczech potrzebny jest patent juz od 3,7 KW w zwyz :(

Ale sie juz przymierzam, by go zaliczyc na wiosne :D

Pozdrawiam --Yacar?--