Mielony Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Cześć koledzy szukam jakiegoś kija na szczupłego. Budżet to 250zł. Co do parametrów to chciałbym kij najbidniej 3m-3.15max.Cw. myślę że tak 10/15-35/40g Obecnie używam Konger Tiger Cross Max 305 15-40g(ale według mnie to troche taki klusek i typowy parabolik).I kurcze trochę ciężki( 270g ). Kijek którego szukam powinien być sztwny i mieć typową szczytową akcję(coś jak kij sandaczowy). Jeżeli macie jakiś taki sprawdzony kijek to proszę o info w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 http://www.okonek.com.pl/konger-wdka-world-champion-classic-p-391.html mam ten patyk na zbyciu w 3m wersji .Kupiony tu na forum z myślą wyjazdu na troć,niestety nie doszedł do realizacji wyjazd i użyłem go dosłownie raz na Bugu i leży niepotrzebny .Stan bardzo dobry z pokrowcem.cena 170 albo wyślij mi tego cross tigera i doplac 100 pln ,jakby Ci to odpowiadało.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Coś nie moge skopiowac tego linku dobrze.Chodzi o Koger World Champion Classic 3m do 35 gr Edytowane 3 Maja 2013 przez pawelG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Coś nie moge skopiowac tego linku dobrze.Chodzi o Koger World Champion Classic 3m do 35 grhttp://www.okonek.com.pl/konger-wdka-world-champion-classic-p-391.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Trochę krótszy bo 2,70 ale w dobrej promocyjnej cenie, kolega właśnie takiego zakupił i myślę że spełnił by twoje oczekiwania. http://allegro.pl/daiwa-exceler-jigger-2-70m-25g-mega-wyprzedaz-i3219013456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dziwnie brzmi polecanie czegoś, co kupił inny, jeszcze nie używał, a właściwa opinia jest praktycznie żadna bo niby skąd ma być jak się nie łowiło (przynajmniej z sezon) danym polecanym kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dziwnie brzmi polecanie czegoś, co kupił inny, jeszcze nie używał, a właściwa opinia jest praktycznie żadna bo niby skąd ma być jak się nie łowiło (przynajmniej z sezon) danym polecanym kijem Kolega kupił ale ja też ją już przetestowałem i wydaje się być ciekawą propozycją . Jeżeli nie miał bym jej w ręce nad wodą to bym nie wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Witam, poszukuję wędki tak do 250zł najlepiej, może być miej Głównie szczupaczek, ale jak to bywa często uczepi się coś innego, poza tym nie mam wędki do każdego gatunku ryby innej, mam tylko do lekkiego, średniego oraz ciężkiego spina, i tak wiem niezbyt łatwo to wszystko pogodzić. Długość najlepiej 240cm, c.w. około 10-30g, myślałem o Okuma Black Rock 275cm 7-30g, ale trochę długa, może coś podobnego ? Krótszego ? Jak ktoś ma coś przyzwoitego na sprzedaż też rozważę Co byście mi polecili ? Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2016 przez SpinnONB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Okuma Black Rock jest średnio szybka i poddaje sie pod rybą. Taka akcja w sumie jest dość uniwersalna, bo i nie zgubi okonia, a także ma dość mocy by zapiąć sandaczyka... Model 2,40 5-25 powinien być optymalny.Jeśli chodzi o alternatywę to całkiem niezłe właściwości ma także Daiwa Exceler. W inazume na przykład lepiej nie wchodzić, bo to typowa sandaczowa kosa.Moim zdaniem takim uniwersałem jest Dragon Moderate, wędka o bardzo fajnej, głebokiej akcji, tylko, ze to nie ten przedział cenowy, no ale moze uda sie cos wychwawczym na używkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bierz Okumę jak kolega radzi.Za te pieniądze super kijek uniwersał.2,4 to i łódka i brzeg, 5-25g -> dobierzesz przynęty pod wszystkie popularne drapieżniki w naszych wodach.Gumy, blachy, woby.Mam wersję krótszą /głównie z łodzi łowię/ do 18g i mega uniwersalny kijek jest. Polecam A jak trafisz używkę to i za 120-150zł wyjdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 A wiecie czy ta Okuma 245cm 5-25g ma dobrze oszacowany zakres wyrzutu ? Bo czytałem trochę o nich i niby są mocniejsze... Jaki by był jej realny zakres wyrzutu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Przyłapałem taka Okuma (275, 5-25g) poprzedni sezon.Rzeczywiście wg. mnie jest ciut nie doszacowywana, ale nie pogarsza to jej czułości.Jest ciut słabo wyważona, z lżejszym młynkiem leci na ryj... tylko czy to taki super problem ?Założyłem to niej Batla 4000 i było git. Generalnie za taka kasę - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 a od ilu zaczyna się komfortowo nią łowić ? Od ilu gram ? I do ilu można nią rzucać ? Bo o tej do 30g słyszałem że i Slidery 10 latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Myślę że te 5g dolne jest dość realne.Mam takie wobaski ze swojego dłubania właśnie koło 5-6g i na lince 10 LB zupełnie spoko latały.Maks co na nią zakładałem to główka 22g i kopyto... na tej niżówce zeszłorocznej nie było potrzeby więcej, ale czuć było jeszcze spory zapas.Myślę że 30g plus guma ogarnie bez zająknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodzu Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mam 5-25g 2,75 i to fajna wędka ale na szczupaka moim zdaniem zdecydowanie za mały cw, lepsza będzie do 30g a nawet do 35g. Jedyny minus, odkleił się pierścień od foregripa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1982 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja swoją okume black rock sprzedałem po dwóch miesiacach. Kupiłem z myśla o szczupakach ale tyle nie zaciętych szczupaków to nawet nie miałem na kija za 50zł. Jest to super kij pod bolenia , klenia bo bardzo dobrze amortyzuje ale według mnie jest za wolny na szczupaka a juz nie mówie o sandaczu gdzie trzeba zdrowo przyładować. Może tobie spasuje ale mnie doprowadzał momentami do białej gorączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Albo inazumę kup do 22g. Spory kawałek czasu służył mi jako uniwersał i dobrze się sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Uff... Raczej jednak postawię na Okumę, dużo ma pozytywnych opisów. No ale jak wiadomo nie każdemu przypasuję, najwyżej będe żałował... Przeboleje i wezmę chyba dłuższą 275cm 7-30g. Jeszcze do marca czas na przemyślenia Edytowane 5 Lutego 2016 przez SpinnONB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zerknij na serię Exceller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapiq99 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Okume BR 2.75 5-25 miałem jeden sezon, sprzedałem, bardzo dużo szczupaczych spadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Es Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ja posiadam wklejkę Tiger Cross Max 3-18g 270cm i szczerze to nie wiem czy poleciłbym komuś ten kijek gdyż dla mnie jest on zbyt miękki i średnio lubię na niego łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zapoznaj się z nową ofertą Mikado na 2016. Jest kilka świetnych spinningów za niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zapoznaj się z nową ofertą Mikado na 2016. Jest kilka świetnych spinningów za niewielkie pieniądze. I co ten post ma wnosić do tematu.Jeżeli masz jakieś konkretne propozycje poparte własnym doświadczeniem to je przedstaw, a tak to wygląda na słabą reklamę jednej firmy którą zresztą po raz kolejny nachalnie stosujesz. Jeśli jesteś przedstawicielem tej firmy to zapraszam do kontaktu mailowego: biuro@jerkbait.pl celem uzgodnienia warunków reklamy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Może zbyt ogólnikowo napisałem. Nie jestem przedstawicielem tej firmy. Następnym razem będę bardziej precyzyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Shimano df bx 2.7 30cw moge oddac za niewielkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi