zewu Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Interesuje mnie Avid AC66MHF. Znalazłem na forum info, że sprawdza się nawet podczas jerkowania Sliderem 12S, ale mi bardziej byłby potrzebny do ciężkiego opadu (główki 20-30 g.). Sprawdzi się także w tej roli? Szczytówka będzie dobrze pokazywała to co się dzieje z przynętą w opadzie, a blank przenosił sandaczowe 'pstryki' itd.? Dolnik jest wystarczająco nieustepliwy by 'dać sandaczowi w łeb'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 zewu a niechcesz Daiwy procyon 25 lbs? Mnie ona przypomina mocniejszego avida właśnie i jest sandaczowa wg mojego pojęcia. Czulszy szczyt i drągowaty dolnik. Jak chcesz więcej to na priv..pozd jW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 @jerzya dlaczego na priv, ja tez bym chcial sie cos o tym kijku dowiedziec (oprocz ceny) @zewua czy 7' nie bedzie lepszy? ja bym wolal dluzszy kij do takej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 pitt jak ladnie poprosisz to mzoe i dla Ciebie sie taki kijek znajdzie.. tyko nie wiem czy jurek bedzie mial ochote sie z nim rozstac... jesli chodzi o cene to...na pewno nie jest to cena avida ale o tym jureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 u mnie kijkow w brod, jak chcesz to ci polowe odstapie bo i tak na nie nie lowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 @pittTak, bardziej by mi pasował na rzekę kij 7', ale jako początkujący castingowiec muszę zwracać uwagę na pewien uniwersalizm sprzętu. Z tego co wyczytałem na forum i napisali mi koledzy na priva, Avid jest w stanie spełnić rolę zarówno lekkiej jerkówki, jak i obstukiwacza rzecznych rynien i dołów (no, ale na ten temat może napiszą jeszcze inni żytkownicy). Mam zatem takie 2 w 1-nym. Avid jest więc doskonałą bazą do poszukiwań bardziej specjalistycznych rozwiązań.Co prawda do moich umiejętności i potrzeb bardziej odpowiedni byłby np. Premier, ale Avida mogę kupić w krajowej cenie Premiera... (dlatego na razie nie biorę pod uwagę kija poleconego przez @jerzego, ale dzięki za propo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 nic nie stoi na przeszkodzie, zeby jerkowac kijem 7', i taki kij jest wedlug mnie bardziej uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 u mnie kijkow w brod, jak chcesz to ci polowe odstapie bo i tak na nie nie lowie powiedz co masz na zbyciu to moze cos mi sie przyda.. tylko pamietaj o jedynie slusznej metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 @pitt, za krótkie mam nóżki Do tej pory jerkowałem 6', boję się skoku na 6,6, a Ty mi o 7' piszesz BTW też prosze na priv info o tej sprzetowej wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 sorry Zewu, ze do wątku o avidzie wrzuciłem ci Daiwę... ale Pitt, proszę cie bardzo Daiwa Procyon IM7, 7,12-25 lbs, 3/8 do 1.1/2 oz, alu-oxy 9+1, uchwyt otwarty fuji, rękojeść dzielona korek lepszy niż w seryjnych Loomisach czy Lamigalsach jakie widziałem/miałem. Akcja kijaka bardzo avidowska pierwsze skojarzenie to AC66MHF. Stosunkowo lekki jak na 25 lbs, sporo lżejszy niz premier o tej mocy...to tyle. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 dzieki jurek koniec off topa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi