Skocz do zawartości

Avid AC66MHF

zewu

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie Avid AC66MHF. Znalazłem na forum info, że sprawdza się nawet podczas jerkowania Sliderem 12S, ale mi bardziej byłby potrzebny do ciężkiego opadu (główki 20-30 g.). Sprawdzi się także w tej roli? Szczytówka będzie dobrze pokazywała to co się dzieje z przynętą w opadzie, a blank przenosił sandaczowe 'pstryki' itd.? Dolnik jest wystarczająco nieustepliwy by 'dać sandaczowi w łeb'?

@pitt

Tak, bardziej by mi pasował na rzekę kij 7', ale jako początkujący castingowiec muszę zwracać uwagę na pewien uniwersalizm sprzętu. Z tego co wyczytałem na forum i napisali mi koledzy na priva, Avid jest w stanie spełnić rolę zarówno lekkiej jerkówki, jak i obstukiwacza rzecznych rynien i dołów (no, ale na ten temat może napiszą jeszcze inni żytkownicy). Mam zatem takie 2 w 1-nym. Avid jest więc doskonałą bazą do poszukiwań bardziej specjalistycznych rozwiązań.

Co prawda do moich umiejętności i potrzeb bardziej odpowiedni byłby np. Premier, ale Avida mogę kupić w krajowej cenie Premiera... (dlatego na razie nie biorę pod uwagę kija poleconego przez @jerzego, ale dzięki za propo).

sorry Zewu, ze do wątku o avidzie wrzuciłem ci Daiwę... :unsure:

ale

Pitt, proszę cie bardzo

Daiwa Procyon IM7, 7,12-25 lbs, 3/8 do 1.1/2 oz, alu-oxy 9+1, uchwyt otwarty fuji, rękojeść dzielona korek lepszy niż w seryjnych Loomisach czy Lamigalsach jakie widziałem/miałem. Akcja kijaka bardzo avidowska pierwsze skojarzenie to AC66MHF. B) Stosunkowo lekki jak na 25 lbs, sporo lżejszy niz premier o tej mocy...to tyle. ;)

pozd JW :D

post-268-1348913645,5999_thumb.jpg

post-268-1348913645,6551_thumb.jpg