pitt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 suchy napisze tobie jeszcze raz chcesz kombajn do czeresni, to skrzyzuj szpaka z zyrafa, a jak chcesz maly multiplikator na slona wode, to kup sobie dawie alphas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Scorpion ma krótką rączkę co jest dosy ć wk.... jak łowisz coś większego niż pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 To ma byś uniwersalny zestawik czyli odradzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Jak dla mnie premier lub 101D..Było wyże x razy Hmm kombajn na czereśnie niezły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Scorpion ma krótką rączkę co jest dosy ć wk.... jak łowisz coś większego niż pstrągiPowoli się przyzwyczajam, Kuba. Zeby tylko te większe chciały brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Pewnie że da się i można się przywyczaić - scorpion to w sumie przecież bardzo fajny multi do lekkiego łowienia. Ale przynajmniej dla mnie jest on słabo wygodny, na pstrągach tak tego nie odczuwam, ale przy normalnym łowieniu przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 krótka raczka w scorpionie czy antaresie jest do bani - to fakt,no ale zawsze można kupić inną ZPI na przykład. poza długością raczka jest leciutka więc i kołowrotek też ja tak zrobiłem w antaresie i jest oki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Warto dodać że prawie podwoimy wartość multika <_< Znaczy kosztuje ok 50% multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Co to DAIWY to mnie nie ciągnie spowodu plastikowej ramy jeśli juzz daiwy to Viento 100L. (ale jakos mnei nei ciągnie) ja chce ABU (jakoś tak z niewyjaśnionych przyczyn mnei do nich ciągnie). PS>Co prawda niektórym siępodoba krótka rączka w SCORPIONIE - osobiście nie miałem go jeszcze w ręku as bardzo bym achciał a nóż może by mi ta rótka tączka do gustu przypadła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 A właśnie co byście powiedizeli o DAIWIE VILNEO 100L i jej systemie (Twitchin Bar)?? PAsowała by to triumph'a TRC66MF czy lepszy od niej byłby Abu revo premier?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Chyba ci chodzi o Daiwe Viento PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ajj.. .. no pokręciło mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 W tym watku poruszone zostalo kilka ciekawych tematow na raz...@Jerzy: Nie moge sie oprzec temu wrazeniu, ze tak jest, jak piszesz... laty wstecz kupilem Daiwe (korbe), Made in Japan. Rok po tym, nastepce tego modelu Made in Korea, praktycznie tylko po zabiegach kosmetycznych, ok. 60% ceny japonczyka... ale juz nie to. Japonczyk ma w miedzyczasie 20 lat i nadal lezy w 100% uzyteczny piwnicy, po koreanczyku slad zapadl bez wiesci...Podobna analogia w tym roku: ABU Record 41, Made in Sweden - 100% zadowolenia z wykonania i funkcji(choc konstrukcja owszem przestarzala ), nastepnie PREMIER (Korea): Plastyk, plastyk, plastyk... wg. mnie przynajmniej dwa bledy lub zaniedbania konstrukcyjne. Choc jestem wiernym fanem ABU (posiadam przynajmniej 10 roznych, w tym topowe modele tej firmy - 0 Shimano - na razie), po raz pierwszy poczulem rozczarowanie... co do wykonania. Natomiast pod wzgledem odleglosci rzutow PREMIER jest wg. mnie najlepszym mlynkiem ABU. Może i Made in Japan jest lepsze o 5% a dlaczego droższe o 100%?@explorator73: zawsze tak jest Przyrost ceny w zaleznosci od przyrostu jakosci jest funkca wykladnicza... i jest do pewnego stopnia uzasadnione... a potem odwoluje do basni Andersena Nowe szaty cesarza Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Czyli jak chce wytrwały solidny młynek to odradzasz produkty z korejii... jeśli już to chiny, japonia albo szwecja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Chiny to już nie lepiej pojechać na stadion dziesięciolecia przynajmniej za przesyłkę nie zapłacisz PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Slider zapomniałeś że już KORONY na stadionie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Wytrwali są jeszcze PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Acha to faajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Dysponuje ktoś zdjęciem przedstawiającym Revo i Curado 201 leżące obok siebie? Nt. Curado można przeczytać w samych superlatywach, ale wszyscy zwracają uwagę na jego spore gabaryty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 pogadaj z peresadą, On chyba puścił taką fotkę w dziele handlowo/usługowym.. 201DPV jest dłuższy i szerszy od revo ale do AC66MHF pasował by swietnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Czy to będzie Curado okaże się np. po wrażeniach z użytkowania jego mniejszego brata- 101D. Z tego co można przeczytać na forum za Curado 201 przemawia fakt, że bez zająknięcia radzi sobie z klockami do 60g i jerkowaniem, no i oczywiście obsłuży moje sandaczowe wabie 15g+ dużo lepiej niż SX. Czekam cierpliwie na opinie po dłuższym użytkowaniu Revo Premiera (szczególnie z jerkami), czy będzie równie wytrzymały i wtedy podejmę decyzję.Czy multik będzie przykręcony akurat do tego Avida- czas pokaże. Pieron wie jaką okazję kliknie się w międzyczasie na ebay'u Właściwie, to jeśli podobną postawę przyjmę przy multikach, to powyższe dylematy znikają... I tak wypróbuję obydwa Niecierpliwość i chęć poznawania typowa dla nowicjusza...Ale fotkę porównawczą chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 że bez zająknięcia radzi sobie z klockami do 60g i jerkowaniem, no i oczywiście obsłuży moje sandaczowe wabie 15g+ dużo lepiej niż SX. Revo da radę!!!! mój SX robi w zakresie 50-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam.Czy miał ktoś z Was w użytkowaniu Scorpiona 1501 (Curado) i może mi o nim coś więcej opowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Revo da radę!!!! mój SX robi w zakresie 50-120 Tak, SX przedstawialiście na forum jako świetnego 'jerkowca', dlatego go kupiłem Premiera też będziesz poddawał podobnym próbom (wystarczy zakres 40-60g i jego kondycja po kilku miesiącach takiej szarpaniny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 do 40-50g łowię już jakoś ponad miesiąc. Więcej nie zamierzam raczej bo po co??zobaczymy wiosn ą w jakim będzie stanie po zimie i deszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi