Skocz do zawartości

Uniwersalny multiik

Suchy498

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy miał ktoś z Was w użytkowaniu Scorpiona 1501 (Curado) i może mi o nim coś więcej opowiedzieć ?

pzdr,

Robert

miałem krótko ten multik, kupiłem z drugiej ręki, bardo mocny. scorpion 1501 to japońska wersja curado 201 bsf. Jak chcesz go uzywać to do wabików 12-60 jak znalazł. Jest też wersja scorpion quickfire lub amerykański castaic to jest ten sam (more or less) multiplikator.. walor użytkowy tego multi. jest sporo większy niż jego cena..

pozd JW :D

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

W zwiąsku z tym że dostałem od Standerusa spinna do 30 to już nie potrzebuje multika do lekkich przynęt bo mam teraz 2 spinnny do 20 i do 30gr. Więc zmienie sobie plany średniego casta na mocniejszą jerkówke (na moje łowiska myśle że wystarczy do 60 gr.) ;) Więc mam pytanko który z tych multików będzie to tego zakresu lepszy ABU C3 4601 czy OKUMA Sen Juan 25??

P.S --> Wiem że marudze :blush:ale wle zsięgnąć rady specjalistów... <_<

ja wole c3 4601 bo jest bardziej sprawdzony iw iem czego sie moge po nim spodziewac... a poa tym jak komuś coś odbije to ... jest sporo czesci do tunningowania... co prawda większość tych części kosztuje niemal tyle co sam multik, ale.... to nie ma znaczenia

.... można sobie zrobić maszynke do lekkich przynęt(wystarczy tylko kupić płytką szpulke za 80$ <_<)

pytanie tylko po co? Wyobraż sobie, 4601 na lekkim kiju 12 lbs..Jak szukasz czegoś do lekkiego łowienia to nie kieruj sie tylko lekkością czy płytkością szpuli. Ważniejsza jest średnica zewnętrzna, a ta sie nie zmienia z wymianą szpulki na tuningowaną. Ważne jest też jak daleko umieszczony jest wodzik od szpuli czy jakosć łożysk głównych. W 4601 wodzik jest ruchomy podczas rzutu jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak np. 5g buchera salmo rozpędzającego szpulę i wodzik.. Niewszystko co wymyślą japońce ma sens. Takie szpulki do starych ABU robi się bardziej dla kolekcjonerów niż wędkarzy

pozd JW :D

curado 201 w cenie C3/4601?? Chyba tylko starszą, tę zieloną, wersje 201B.. no i używaną. Jak myslisz o curado 201D to trzeba wyłorzyć 160$ + wysyłkę + cło + vat..No chyba, że z drugiej ręki od kogoś na forum.. Jak jednak chcesz coś do cięższych wabików to kup revo S. Żałować nie będziesz... :D

• 3 tygodnie później...