bigos Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Heniutek ,zadzwon do ZO w Slupsku ,tam Ci powiedza gdzie inkubowana jest ikra.Tylko nie pytaj prosze o nr telefonu.Te dotacje jak je nazywasz, to zaplata za ciezka robote i poniesione koszty, a nie jalmuzna .Zadzwon np do MIRu tez sie dowiesz ile i za co jest zaplacone, to nie sa tajne informacje.chcialbym jeszcze zauwazyc ze nie jestem zatrudniony na stanowisku rzecznika prasowego wymienionych i nie wymienionych instytucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 @Bujo, różnicę między karpiem a trocią znam. To co jest w tym przypadku wspólne (jak rozumiem) to że sztucznie utrzymuje się gdzieś populacje ryby, która w sposób naturalny nie miała by tam szans przeżycia - z powodu niemożności odbycia tarła. Żeby Ci ułatwić zadanie dodam odrazu, że wiem że powody tej niemożności, w przypadku troci i karpia są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Panowie,Prosze o kulturalna wymiane zdan. Powolywanie sie na stolce i inne podobne rzeczowniki nie jest mile widziane. Dyskusja TAK, epitety i inne tego rodzaje okrelenia NIE. PozdrawiamAdmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Dyskusja ciekawa,problem gorący-już niedługo początek sezonu.Proza życia skłoni pewnie do zastanowienia-dlaczego znowu tak słabo?Odpowiedzi nie znajdziemy chyba u kolegi Bigosa.No chyba ,że sformułowaną w tak bezczelny i impertynencki sposób jak w trakcie wymiany zdań na forum.Skąd taka pycha i nieukrywane poczucie wyższości? Czy wynikają z doskonałych wyników zarybień wód Pomorza?Więcej umiaru kolego.Pozdrawiam Paweł Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Wynika to z tego że Bigos jest naprawdę dobrym ichtiologiem, pracuje w jednym z najlepszych łowisk łososi w Irlandii. Jak napisał niezbyt jest z kim podjąć dyskusję, gdyż mało ludzi ma jakiekolwiek pojęcie na ten temat, więc po co odstawiac postfakerstwo, skoro nieukrywając w temacie jest lekka ja wiem??? ignorancja?? Niewiedza?? Jakby tego nie formułować wiezy i praktyki, ale tej konkretnej, nie gdzieś tam kiedyś czytałem/słyszałem brak. Dodatkowo temat jak się okazało jest...delikatnie rzecz biorąc manipulacją i niezbyt trzyma się kupy jak się przeanalizuje całość, okazuje się że nie samochody a rowery i nie dają a kradną Co do bezczelności, Bigos jedzie prosto z mostu, czemu miałby tego nie robić?? Nie uprawia musturbancji forumowej jak np ja.Dlatego oceniłbym treść a nie unosił się świętym oburzeniem co jest słabą stroną tego wątku.A poczucie wyższości może wynikać np z wyników osiąganych przez fishery w którym Bigos pracuje. Myślę że w Polsce po za Sanem ciężko by uświadczyć wodę tak zarządzaną - choć nieukrywam mało wiem na ten temat. Bigos właśnie śmiga w NZ za pstrągami, stąd pozwalam sobie wytłumaczyć pewne nieścisłości w jego imieniu, choć pewnie ani chciał ani o to prosił.W każdym razie zanim zaczniecie dziko bulgotać to zas6tanówcie się czy warto, jeśli chodzi o doświadczenie wędkarskie i ichtiologiczne to chyba niewielu jest w kraju którzy mogą stawać w szranki , większość na FF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Ja nie wiem, ale chyba wszystko można powiedzieć normalnie, a nie tak jak @bigos i nie jest to związane z forumową masturbacją, ale szacunkiem do rozmówcy, nawet jeżeli się nie zna na ichtiologii.Co do tego, że jest dobrym ichtiologiem. Pewnie jest, może być i najlepszym na świecie, ale poczucie własnej wartości nie powinno być tożsame z poczuciem wyższości. Pozdrawiam. Acha i nie uważam to za dziki bulgot, choć przyznaję ciekawe sformułowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Wiesz standerus wiele dobrego powiedziałeś o bigosie, nie tylko na forum ale i off-line. Ale trzeba przyznać że troszku się nie znalazł. No bo jak tu, nawet przy piwie, pogadać z kimś, ryzykująć stwierdzenie że nie będzie z tobą rozmawiał bo nie jesteś do tego partnerem. Potem dyskusja zeszła by na komputery i windowsa i musiał bym mu odwalić tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Wiesz standerus wiele dobrego powiedziałeś o bigosie, nie tylko na forum ale i off-line. Ale trzeba przyznać że troszku się nie znalazł. No bo jak tu, nawet przy piwie, pogadać z kimś, ryzykująć stwierdzenie że nie będzie z tobą rozmawiał bo nie jesteś do tego partnerem. Potem dyskusja zeszła by na komputery i windowsa i musiał bym mu odwalić tym samym Ponieważ Marcin (alias Bigos) jest moim dobrym znajomym, to parę słów na ten temat. Proszę prześledźcie ten wątek na FF i tutaj. Ktoś cos napisałał i od razu zaczeły padać słowa o przekrętach, złodziejstwie i rzezi troci (wszak taki jest tytuł tego wątku). Często zarzuty tego typu są formułowane przez ludzi mające mgliste pojęcie o metodach rozmnażania ryb. Proszę mi wybaczyć ale ja w słowie stolec ( nie jest to wulgaryzm) nie widzę nic zdrożnego, natomiast stawianie komuś zarzutów o handel trocią w Rzeszowie czy Bóg wie gdzie jest oburzające. Moim zdaniem jest to barwny, ale celny opis .Bardzo dobrze, że wędkarze starają się patrzeć na ręce ludziom, którzy pracują nad wodami. Czasami jednak warto zgłębić temat przed oskarżeniem kogoś, że jest złodziejem.PS. Polska część ekipy wylatuje do NZ w niedzielę, miałem lecieć z nimi, ale moja urocza małżonka wdrożyła swój plan. To jest właśnie st.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Proszę mi wybaczyć ale ja w słowie stolec ( nie jest to wulgaryzm) nie widzę nic zdrożnego Niee, no stolec jest OK Nie o to mi chodziło. O stolec to chyba tylko admin miał pretensje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 WWW jest naprawde www, wiec sobie poczytalem co tu wypisujecie.Proponuje zmienic tylul watku na : ,, wypowiedzmy sie na temat bigosa, mimo ze nie znamy goscia’’ Kuby I Myszy nie dotyczy:)Tomaszek@Przy piwie mozemy pogadac o wszystkim, ale na publicznym forum na pewno nie o windowsie I komputerach –bo mam o tym blade pojecie .Teraz wciel sie w moja skore I pomysl o tym co napisalem w odniesieniu do ryb wedrownych.Sochun@Nie wiem jak wydedukowales, ze mam jakies problemy z poczuciem wlasnej wartosci I uwazam za madrzejszego od, na przyklad Ciebie?Wspominasz o szacunku do rozmowcy –poczytaj sobie ten watek od poczatku, a znajdziesz tam wiele szacunku zwlaszcza dla Rudnika.Poza tym miedzy szacunkiem do rozmowcy, a szacunkiem do tego co ten rozmowca prezentuje w dyskusji jest przepasc .Do tego co zostalo zaprezentowane w dyskusji o trociach z Leby nie mam zadnego szacunku .Jesli ktos mi zadaje glupie pytania to niech nie liczy na sensowna odpowiedz .Jesli nie uwaza tych pytan za glupie –to juz jego problem.Kardi@ Nie znajdziesz u kolegi bigosa odpowiedzi na pytanie dlaczego nie zlowiles ryby w pomorskich rzekach na poczatku sezonu .Dlatego ze bigos nie bedzie lowil Twoja wedka I nie ma nic wspolnego z gospodarka rybacka w tym rejonie.Ton w jakim sie wyrazam nie wynika z zadnej pychy I innych dyrdymal, tylko z tego ze mam nie zachwiana gospodarke hormonalna I mnie zwyczajnie wk…iscie tymi swoimi idiotycznymi wypowiedziami. Zatem nie oczekujcie, ze bede wypowiadal sie w jezyku ,, gejozum-waselinum I gratulki I tlumaczyl komus na forum jak sie rybe wyciera I dlaczego trzeba szybko nalowic tarlakow.Nie mam na to ani ochoty ,ani czasu ani to nie w moim stylu-w odniesieniu do jezyka .Co do umiaru to zycze wszystkim tyle umiaru ile jest we mnie –zwlaszcza klikajacym po tym forum .Gdyby nie bylo we mnie umiaru I pokory to by tu nie jeden zamilkl na wieki po wymianie argumentow.I nie dlatego, ze jestem king congiem wszystko wiedzacym I najinteligentniejszym, a rekordowe pstragi lowie nawet kiedy nie lowie- tylko dlatego, ze czasem tu czytam takie bzdury, ze nawet irlandzki pasterz( ktory rodzi sie juz w gumiakach I do dwudziestych urodzin potrafi wyartykulowac tylko ,, hee?’’) ,pokonalby w dyskusji tych fachowcow od siedmiu bolesci –czy ichtiologow samosiejnych jak ktos woli.Admin@Panie Admin ,to jest Twoje forum I mozesz tu robic co chcesz, ale tym komentarzem to…co najwyzej mogles kogos rozsmieszyc.Kuba@ Hmm…wesoly post, z ktorym moglbym dlugo polemizowac :)Misio jak przeczyta to…. bedzie mnie meczyl glupimi tekstami przez conajmniej pol roku…:)dzieki…Mysz@Przyslemy Ci kartke zebys ja mogl spalic w piecyku…Sory, ale sie nie moglem powstrzymac:):)Za rok pojedziemy do Chile I Argentyny, zacznij indoktrynowac rodzine:) Nara chlopaki I proponuje pisac wiecej o rybach, a mniej o bigiosach. Piasc, ale nie glupoty, bo ktos je pozniej czyta I sie po glowie stuka. Ps: I jak ,teraz ladniej napisalem ? Bedzie jakis,, portret psychologiczny zabojcy’’ po tym poscie?:)Skrzynke mi zawalacie panowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Mysz@Przyslemy Ci kartke zebys ja mogl spalic w piecyku…Sory, ale sie nie moglem powstrzymac:):)Za rok pojedziemy do Chile I Argentyny, zacznij indoktrynowac rodzine:) To teraz pojechałeś po bandzie .W ramach odszkodowania w czerwcu jadę na Kolski (małżonka zaproponowała jako pokutę ). O przyszłym roku pogadamy jak wrócicie z NZ, a ekipa Squry z Chile. Kartkę przyślijcie to przykleję ją na piec. Łam kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Hmm…wesoly post, z ktorym moglbym dlugo polemizowac :)Misio jak przeczyta to…. bedzie mnie meczyl glupimi tekstami przez conajmniej pol roku…:)dzieki…miso juz wydzwania z bananem na twarzy powodzenia w NZpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Admin@Panie Admin ,to jest Twoje forum I mozesz tu robic co chcesz, ale tym komentarzem to…co najwyzej mogles kogos rozsmieszyc. Żegnam - z uśmiechem na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @Bigos dziękuję za normalne posty.Nareszcie ktoś powiedział jak wygląda rzeczywistość.Z niektórymi użytkownikami na forach jest tak jak z domorosłymi pseudo-ekologami (mało wiedzą, a mają najwięcej do powiedzenia)To jest coś w rodzaju lepiej wycierać z mazutu i tak skazaną na śmierć mewę, niż w humanitarny sposób pozbawić ją życia.Pozdrawiam Artur (też ichtiolog, choć nieczynny zawodowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Nie wiem skąd te pomysły wypuszczania ryb (troci) po sztucznym tarle do wody. Chyba tylko jako materiał dla pleśniawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Dzisiaj otrzymałem pocztą nowy numer WŚ. Znalazłem w nim, na stronie 30-tej, artykuł p. Romana Pietrzaka pt. Idą trocie. Znalazłem w nim ciekawe wiadomości dotyczące spraw, które jako nie ichtiolog śmiałem się poruszyć. Zainteresowanych odsyłam do lektury, sam nie komentuję. Pzdr. Kryst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi