Skocz do zawartości

Vision Keeper - spiochy i buty

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Przed kompem się ponoć wycierają mocno na dupie i w kroku, jak się człek za bardzo w fotelu wierci :D

A tak odnośnie tematu(albo nieco wokół niego). To się na własnej skórce przekonałem, że śpioszki nawet z wyższej nieco półki mogą być mocno zachwalane, jako wytrzymałe, ale jak się spojrzy na muszkarzy np. na jakimś Dunajcu, gdzie sobie po kamyczkach spacerują i delektują się zbiórkami suchara(i absolutnie nic do nich nie mam, wręcz zazdroszczę czasami), to jednak nijak się to ma do np. odrzańskiego sajgonu, gdzie się więcej po chaszczach biega niż stricte brodzi. I pretensji tu do nikogo nie mam, do siebie mogę mieć co najwyżej. Bo przeznaczenie gaci producent opisuje jasno, jednak warto wziąć pod uwagę okoliczności i warunki, w jakich przyjdzie nam łowić. Swoje śpiochy oddałem przed tym sezonem panu Błauciakowi. Za głowę się złapał, jak zobaczył, co z nimi nawyczyniałem. Ale reanimował je i jeszcze zamierzam w nich nieco przelatać...3 lata dały radę. Orvisy. I nie najtańsze wcale..Jakbym tylko brodził, to pewnie by z 5 razy tyle dały rade, zanim by choć lekko cieknąć zaczęły....

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Przed kompem się ponoć wycierają mocno na dupie i w kroku, jak się człek za bardzo w fotelu wierci :D

gorzej bywa ... niektorzy, od wedkowania przed kompem, to sie nawet powaznych dolegliwosci nadgarstkow nabawili :) :P :huh: B) :rolleyes:

ale masz racje kamil, mi chodzi stricte o ten model i zadowolenie z mozliwosci i osiagow, a raczej mniej o warunki, w jakich bede brodzil ... i tak, dla uspokojenia twojego snu i cisnienia - bede spacerowal :)

Z ordynarnymi, chamskimi, spiningowymi(a tfu!) WODERAMI może i nie mają... Ale w SPODNIOBUTACH (goretex Panie!!) i ze sznurem w łapie, toś gość! :D

Ok. Nie zaśmiecam Ci wątku, bo o Visionach Keeperach mowa. Będę czekał na opisy z pola bitwy, a wiem, że rzetelne i pewne będą, jak inne porady, które przydały się niejednokrotnie. Prędzej, czy później sam będę musiał się za czymś rozejrzeć, więc opinia się przyda. A patrząc na serdeczny mój palec, raczej tańsze wybiorę, niż obecne, kawalerskie jeszcze.... ;)

Pozdrówka

Kamil

Edytowane przez Kamil Z.

Czy Vision swoją rozmiarówkę butów podaje już zawyżoną o skarpetę neoprenową? Wszędzie czytam, że buty trzeba kupić o dwa rozmiary większe aby wszystko pasowało tak jak trzeba. Napisałem do Visiona, że normalnie noszę 42,5 i jaki rozmiar Keeperów będzie dla mnie odpowiedni? Dostałem odpowiedz, że będzie to 43. Przed zakupem chciałbym się jeszcze upewnić czy wszystko jest w porządku, bo nie chce mi się bawić w odsyłanie i wymianę butów. 

Generalnie mam zamiar brodzić tylko przy mocno plusowej temperaturze, gdyż w gumowych spodniobutach idzie wyzionąć ducha już po godzinie wędkowania. Także żadnych dodatkowych skarpet raczej nie będę potrzebował :) Czyli proponujesz abym wziął 44? Ma ktoś jeszcze doświadczenie z rozmiarówką Visiona? 

Edytowane przez Siksa

Dzięki. Wreszcie jakiś konkret :)  Pisałem do 2 sklepów ale jakoś..... trzymają tajemnicę.

A mógłbyś podać jeszcze długość wkładki w swojej 13-stce?

PS.

Jeśli to duży kłopot, daj spokój. Wezmę jak sugerujesz, najwyżej wymienię.

Edytowane przez popper