Skocz do zawartości

Vision Keeper - spiochy i buty

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

A może ktoś mi poda odpowiednik dla nr 45?

Waldek przy rozmiarze 45 to 13-ka.Kiedyś mierzyłem simmsa 12 i była przyciasnawa.Skarpeta neoprenowa+czasem grubsza na stopę + lekki zapas.Nie możesz mieć absolutnie ciasno bo będzie zimno w nogę przez brak krążenia.

Waldek przy rozmiarze 45 to 13-ka.Kiedyś mierzyłem simmsa 12 i była przyciasnawa.Skarpeta neoprenowa+czasem grubsza na stopę + lekki zapas.Nie możesz mieć absolutnie ciasno bo będzie zimno w nogę przez brak krążenia.

Zgadza się. Dzisiaj gadałem z chłopakami z VISION POLSKA. Zmierzyli sprawdzili i wyszło, że jedzie do mnie rozmiar "szczęśliwy"  :lol: 

Ponoć długość wewnętrzna wkładki, to 31,5cm (o ile dobrze zrozumiałem, bo troszkę telefon kiksował).

Edit:

Dotarły dzisiaj. Z wyglądu solidne.

Rozmiar 13/46. Józek, miałeś rację. Ten rozmiar jest OK.

Próbowałem na bosą nogę z wkładką Airprene Fleece   i mam jeszcze nieco luzu na właściwą, neoprenową.

Poprzednie miałem z wkładką 32,5 więc porównanie ........ właściwie, co tu porównywać  :D

post-45714-0-64864300-1368033450_thumb.jpg

Edytowane przez popper

Miał ktoś do czynienia z mniejzymi rozmiarami ? Polecono mi rozmiar "S" przy 1,7 m , 55 kg i stopa 40 ( nike )

S moze sie zgadzac, ja odebralem dzis moje M, pasuje jak ulal (tylko troche przyszerokawe, taki urok tych gaci) buty wez wedlug ich rozmiarowki tzn. 40, keepery sa wieksze niz normalne buty i powinny bezproblemowo pasowac

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Generalnie mam zamiar brodzić tylko przy mocno plusowej temperaturze, gdyż w gumowych spodniobutach idzie wyzionąć ducha już po godzinie wędkowania. Także żadnych dodatkowych skarpet raczej nie będę potrzebował :) Czyli proponujesz abym wziął 44? Ma ktoś jeszcze doświadczenie z rozmiarówką Visiona? 

Bierz 43 jeśli brodzić będziesz latem.

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...

Zanim kupiłem swoje "gacie" to sporo szukałem po necie opinie. Zarówno keepery jak i caperlany zbieraja dobre opinie. Ostatecznie kupiłem Scierry do pasa. Właściwie sięgają sporo powyżej pasa i dla mnie są wystarczające. Jeśli potrzebowałbym długich to ze względu na serwis brałbym Visiony. Chyba, że trafiłbym 5c w dobrej cenie...

Edytowane przez Patryk1125

Z tym, że serwis gwarancyjny w Decathlonie też stoi na bardzo wysokim poziomie. Przynosisz uszkodzony towar i dostajesz nowy. W tym momencie można jeszcze wyrwać C4 za 500zł. Od czerwca użytkuję buty keeper z gumową podeszwą. Jak na sam początek przygody z brodzeniem, mogą być. Do tej pory łowiłem w nich ok 30 razy i w jednym miejscu delikatnie materiał odkleił się od gumy. Jednak jest totalnie nieistotne i się tym nie przejmuję. Jeżeli ktoś planuje brodzić po śliskim dnie, to obowiązkowo proponuję dokupić kolce, bo idzie się zabić. Kupując je, nie brałem pod uwagę łowienia na Sanie, ale się pozmieniało i ślizgam się aż miło :)

Z tym, że serwis gwarancyjny w Decathlonie też stoi na bardzo wysokim poziomie. Przynosisz uszkodzony towar i dostajesz nowy. W tym momencie można jeszcze wyrwać C4 za 500zł. Od czerwca użytkuję buty keeper z gumową podeszwą. Jak na sam początek przygody z brodzeniem, mogą być. Do tej pory łowiłem w nich ok 30 razy i w jednym miejscu delikatnie materiał odkleił się od gumy. Jednak jest totalnie nieistotne i się tym nie przejmuję. Jeżeli ktoś planuje brodzić po śliskim dnie, to obowiązkowo proponuję dokupić kolce, bo idzie się zabić. Kupując je, nie brałem pod uwagę łowienia na Sanie, ale się pozmieniało i ślizgam się aż miło :)

Zanim kupiłem swoje "gacie" to sporo szukałem po necie opinie. Zarówno keepery jak i caperlany zbieraja dobre opinie. Ostatecznie kupiłem Scierry do pasa. Właściwie sięgają sporo powyżej pasa i dla mnie są wystarczające. Jeśli potrzebowałbym długich to ze względu na serwis brałbym Visiony. Chyba, że trafiłbym 5c w dobrej cenie...

Co do tego i tego :)

Nad visionami również myślałem, bo też dobre opinie mają, ale jak okazja to okazja ;)

• 1 miesiąc temu...

Ja planuję zasuwać głównie po żwirze oraz piaszczystym dnie, żadnych wielkich głazów. Lepiej filcową czy gumową podeszwę sobie zafundować?

No i jeszcze standardowe pytanie o rozmiar...mam 188 i 90kg, numer buta 46 wkładka 30cm. Brać XL i 47 ??