meme174 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 ostatnio kupowalem buty keepery co do rozmiaru - nosze 45 na codzien - kupilem 46 - w samej skarpecie z spiochow jest dosyc spory luz - jak w zimie dojdzie 2 para skarpet neoprenowych powinno byc ok. Jak nie zamierzasz lowic w zime i nie bedziesz nakldac dodatkowych skarpet z neoprenu to mozesz brac w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Noszę się z zamiarem kupna butów.Koledzy podzielcie się swoimi wrażeniami z użytkowania Keeperów.Jakie mają plusy a jakie minusy?Będę wdzięczny za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Śmiało Panowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Moje zaczynają puszczać na szwach, gumowa podeszwa szybko się zużywa. Mają ciężki życie od ponad roku. Ciężko opisać plusy bo innych nie miałem i nie ma do czego porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Panowie odgrzeję kotleta. Mam zamiar kupić Visiony Ikon, do tego jakies buciki, ale pojawia się problem. 197cm 135kg budowa regularna bez badziocha piwnego. Wcisnę się w XXL ?? I drugi problem buty, noszę 47-47,5 czyli dlugosc stopy 31cm, raczej marne szanse żebym się wcisną w coś z oferty Visiona ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 I drugi problem buty, noszę 47-47,5 czyli dlugosc stopy 31cm, raczej marne szanse żebym się wcisną w coś z oferty Visiona ??Ja noszę 31.5 cm. Kupiłem największe Visiony jakie były dostępne i ... zniszczyłem skarpetę w śpiochach. Pan Sikora w serwisie patrząc na stan skarpety od razu stwierdził, że buty nie te... Więc pytałem (nawet w tym wątku), szukałem i znalazłem Korkersy - oczywiście największe (no prawie). Teraz na oryginalne skarpety zakładam jeszcze jedne skarpety zabezpieczające i z podwójną warstwą neoprenu bujam się po Odrze Tyle, że koszt 500zł. Za pierwszym razem chciałem zaoszczędzić, więc oczywiście na tym straciłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor73 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Generalnie mam zamiar brodzić tylko przy mocno plusowej temperaturze, gdyż w gumowych spodniobutach idzie wyzionąć ducha już po godzinie wędkowania. Także żadnych dodatkowych skarpet raczej nie będę potrzebował Czyli proponujesz abym wziął 44? Ma ktoś jeszcze doświadczenie z rozmiarówką Visiona? ja kupowałem loikka w sklepie hurch.pl i typ midobrze wszystko wytlumaczyl i doradzil (bez sciemy i naciągania jak w.....innym sklepie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ja noszę 31.5 cm. Kupiłem największe Visiony jakie były dostępne i ... zniszczyłem skarpetę w śpiochach. Pan Sikora w serwisie patrząc na stan skarpety od razu stwierdził, że buty nie te... Więc pytałem (nawet w tym wątku), szukałem i znalazłem Korkersy - oczywiście największe (no prawie). Teraz na oryginalne skarpety zakładam jeszcze jedne skarpety zabezpieczające i z podwójną warstwą neoprenu bujam się po Odrze Tyle, że koszt 500zł. Za pierwszym razem chciałem zaoszczędzić, więc oczywiście na tym straciłem. Przydatne info dzięki Powiedz mi jeszcze jaki model masz Korkersów ?? I co tam masz za spiochy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.korkers.com/footwear/fishing/buckskin.htmlTo ten model. Trudno go już teraz gdzieś w Polsce dostać. Ja czekałem parę miesięcy. Jak będziesz chciał to i rozmiar Ci powiem - teraz nie pamiętam czy to 14? czy 15 czy 14,5? Śpiochy Visiona - Keeper. Gdy przetarłem skarpetę sprzedałem je znajomemu - bo myślałem, że długo nie kupię dobrych butów. Życie pokazało, że jednak kupiłem Korkersy i kupiłem znowu Visiony (te same). Kumpel nie ma żony, więc miał czas solidnie je przetestować Z butów po połowie sezonu (tych oryginalnych Visiona) nie zostało prawie nic. A śpiochy zaczęły się mocno rozklejać. Szczególnie na skarpecie oraz na szwach - tam jest taka taśma naklejona, która zaczęła przepuszczać. Nie chcę mówić, że po pół roku śpiochy się rozleciały - bo po prawdzie zaliczały w w odzie 50 godzin tygodniowo. Buty Korkers wydają się solidne, a śpiochy są na prawdę dobre. Z pewnością następne kupię te same (mowa o śpiochach) - szczególnie dlatego też, że pan Sikora prezentuje kapitalny serwis i świetny kontakt. Gdy wysłałem je do naprawy - On wysłał mi rezerwowe śpiochy, bo naprawa miała trwać 3 tygodnie. Nie chciał, żebym tracił sezon. To było mistrzostwo świata! Edit. I pamiętaj, żeby zawsze mieć miejsce na dodatkową skarpetę. Inaczej zawsze piasek będzie drążył miejsce sklejenia neoprenu skarpety. Powoli, powoli aż zaczniesz to super glue sam podklejać. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez SPIDERLING84 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zbyszek wielkie dzięki, bardzo mi się te info przyda. Buty wyglądają na max profi i chyba zainwestuję żeby później się nie denerwować. Tylko może ktoś wie czy jest szansa dostać je gdzies PL ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ja je kupiłem na allegro u tego pana: http://allegro.pl/promo-buty-do-brodzenia-korkers-white-horse-i4910338623.htmlPrzypadkiem siedzibę ma 20km od mojego miejsca zamieszkania więc odebrałem osobiście. Ale z tego co wiem, pracownik obsługujący "Polskę" - urzęduje tutaj w Miedźnej a "samszef" mieszka w USA - więc nie dzwoń do niego. Ale możesz napisać e-meil. Z tym, że problem może być z tym akurat modelem. Ale czasem 200 zł dołożyć to nie dużo, więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zbyszek, podaj mi rozmiar jaki nosisz. Jest dostępny 14 nie wiem czy może nie zamówić 15 dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Us 15UK14EUR50 (i niech mi się tu ktoś zaśmieje z tego EUR ) (tak że idź w 15...Nawet nie myśl o 14) Edytowane 23 Grudnia 2014 przez SPIDERLING84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 185cm 95 kg wagi.polecam XL.Keepery to dobre wodery,używałem i używam sporo.błoto,krzaki,nieprzesadnie o nie dbam.schną w bagażniku.mimo to dają radę, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Buty Keeper reklamowałem, odkleiła mi się podeszwa. Wymienili na nowe od strzału. Też szukałem czegoś w przyzwoitej cenie, no tu na jakości można sie przejechać. Następnym razem kupie chyba najtańsze buty trekingowe nad kostkę z decathlonu, będę miał min 2 lata spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kolega kupil Simms Rivershed za 1000 3 wyprawy pstragowe i zostal bez podeszwy...tak ze niema co sie uzalac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Buty Keeper reklamowałem, odkleiła mi się podeszwa. Wymienili na nowe od strzału. Też szukałem czegoś w przyzwoitej cenie, no tu na jakości można sie przejechać. Następnym razem kupie chyba najtańsze buty trekingowe nad kostkę z decathlonu, będę miał min 2 lata spokoju.Miniony sezon przelatałem w "trekkingach" produkcji 3M, a zakupionych w Lidlu. Godnie zastąpiły rozczłapane Greys Platinumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Niestety, ale te co teraz są w lidlu to już szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja natomiast ubiegły sezon zaliczyłem w Quechua trekingowych z Decathlonu, relacja cena--jakość na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Odświeżam temat - Czy ktoś ma coś do dodania na temat spodniobutów Vision Keeper? Ile wytrzymały zanim zaczęły puszczać wodę i w którym miejscu się rozszczelniły? Zamierzam kupić oddychacze i wygląda na to, że do ekstremalnych zastosowań nie ma co wydawać więcej niż ok. 500zł.W tym przedziale cenowym są sprawdzone modele Caperlan 3C, Vision Keeper, i Jaxon (tfu) AB TUA - które byście wybrali? Dzięki! Edytowane 6 Października 2015 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wybrał bym caperlany 3C z decathlonu, a dlaczego? W razie awarii nie robią problemów z gwarancją naprawiają lub od razu wymieniają na nowe. Podejście decathlonu do tematu reklamacji przemawia za zakupem tych śpiochów właśnie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Również skłaniam się w tym kierunku. Z wielu opinii wynika, że właściwości mają całkiem przyzwoite, cena jest bardzo rozsądna, a podejście do gwarancji - zwłaszcza liczba sklepów, i to że nie kręcą nosem jak inne sklepy w Polsce - przemawia tylko na korzyść Caperlanów. Wciąż interesuje mnie natomiast kiedy użytkownikom Vision Keeper'y zaczęły puszczać wodę i w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Kumpel miał i dosyć szybko reklamował. Poszukaj na flytiers tam chyba dosyć dużo było na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi