Skocz do zawartości

Vision Keeper - spiochy i buty

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio kupowalem buty keepery co do rozmiaru - nosze 45 na codzien - kupilem 46 - w samej skarpecie z spiochow jest dosyc spory luz - jak w zimie dojdzie 2 para skarpet neoprenowych powinno byc ok.

Jak nie zamierzasz lowic w zime i nie bedziesz nakldac dodatkowych skarpet z neoprenu to mozesz brac w tym samym rozmiarze.

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Panowie odgrzeję kotleta.

Mam zamiar kupić Visiony Ikon, do tego jakies buciki, ale pojawia się problem.

197cm 135kg budowa regularna bez badziocha piwnego. 

Wcisnę się w XXL ??

I drugi problem buty, noszę 47-47,5 czyli dlugosc stopy 31cm, raczej marne szanse żebym się wcisną w coś z oferty Visiona ??

I drugi problem buty, noszę 47-47,5 czyli dlugosc stopy 31cm, raczej marne szanse żebym się wcisną w coś z oferty Visiona ??

Ja noszę 31.5 cm. Kupiłem największe Visiony jakie były dostępne i ... zniszczyłem skarpetę w śpiochach. Pan Sikora w serwisie patrząc na stan skarpety od razu stwierdził, że buty nie te... Więc pytałem (nawet w tym wątku), szukałem i znalazłem Korkersy - oczywiście największe  :D (no prawie). Teraz na oryginalne skarpety zakładam jeszcze jedne skarpety zabezpieczające i z podwójną warstwą neoprenu bujam się po Odrze ;)  Tyle, że koszt 500zł. Za pierwszym razem chciałem zaoszczędzić, więc oczywiście na tym straciłem. 

• Like 1

Generalnie mam zamiar brodzić tylko przy mocno plusowej temperaturze, gdyż w gumowych spodniobutach idzie wyzionąć ducha już po godzinie wędkowania. Także żadnych dodatkowych skarpet raczej nie będę potrzebował :) Czyli proponujesz abym wziął 44? Ma ktoś jeszcze doświadczenie z rozmiarówką Visiona? 

ja kupowałem loikka w sklepie hurch.pl i typ midobrze wszystko wytlumaczyl i doradzil (bez sciemy i naciągania jak w.....innym sklepie)

Ja noszę 31.5 cm. Kupiłem największe Visiony jakie były dostępne i ... zniszczyłem skarpetę w śpiochach. Pan Sikora w serwisie patrząc na stan skarpety od razu stwierdził, że buty nie te... Więc pytałem (nawet w tym wątku), szukałem i znalazłem Korkersy - oczywiście największe  :D (no prawie). Teraz na oryginalne skarpety zakładam jeszcze jedne skarpety zabezpieczające i z podwójną warstwą neoprenu bujam się po Odrze ;)  Tyle, że koszt 500zł. Za pierwszym razem chciałem zaoszczędzić, więc oczywiście na tym straciłem. 

Przydatne info dzięki ;)

Powiedz mi jeszcze jaki model masz Korkersów ?? 

I co tam masz za spiochy ;) ??

http://www.korkers.com/footwear/fishing/buckskin.html

To ten model. Trudno go już teraz gdzieś w Polsce dostać. Ja czekałem parę miesięcy. Jak będziesz chciał to i rozmiar Ci powiem - teraz nie pamiętam czy to 14? czy 15 czy 14,5? 

Śpiochy Visiona - Keeper. Gdy przetarłem skarpetę sprzedałem je znajomemu - bo myślałem, że długo nie kupię dobrych butów. Życie pokazało, że jednak kupiłem Korkersy i kupiłem znowu Visiony (te same). Kumpel nie ma żony, więc miał czas solidnie je przetestować :D Z butów po połowie sezonu (tych oryginalnych Visiona) nie zostało prawie nic. A śpiochy zaczęły się mocno rozklejać. Szczególnie na skarpecie oraz na szwach - tam jest taka taśma naklejona, która zaczęła przepuszczać. Nie chcę mówić, że po pół roku śpiochy się rozleciały - bo po prawdzie zaliczały w w odzie 50 godzin tygodniowo. Buty Korkers wydają się solidne, a śpiochy są na prawdę dobre. Z pewnością następne kupię te same (mowa o śpiochach) - szczególnie dlatego też, że pan Sikora prezentuje kapitalny serwis i świetny kontakt. Gdy wysłałem je do naprawy - On wysłał mi rezerwowe śpiochy, bo naprawa miała trwać 3 tygodnie. Nie chciał, żebym tracił sezon. To było mistrzostwo świata! 

Edit. I pamiętaj, żeby zawsze mieć miejsce na dodatkową skarpetę. Inaczej zawsze piasek będzie drążył miejsce sklejenia neoprenu skarpety. Powoli, powoli aż zaczniesz to super glue sam podklejać. 

Edytowane przez SPIDERLING84
  • Like 1

Ja je kupiłem na allegro u tego pana: http://allegro.pl/promo-buty-do-brodzenia-korkers-white-horse-i4910338623.htmlPrzypadkiem siedzibę ma 20km od mojego miejsca zamieszkania więc odebrałem osobiście. Ale z tego co wiem, pracownik obsługujący "Polskę" - urzęduje tutaj w Miedźnej a "samszef" mieszka w USA - więc nie dzwoń do niego. Ale możesz napisać e-meil. Z tym, że problem może być z tym akurat modelem. Ale czasem 200 zł dołożyć to nie dużo, więc? 

• 5 tygodni później...

Buty Keeper reklamowałem, odkleiła mi się podeszwa. Wymienili na nowe od strzału. Też szukałem czegoś w przyzwoitej cenie, no tu na jakości można sie przejechać. Następnym razem kupie chyba najtańsze buty trekingowe nad kostkę z decathlonu, będę miał min 2 lata spokoju.

• Like 1

Buty Keeper reklamowałem, odkleiła mi się podeszwa. Wymienili na nowe od strzału. Też szukałem czegoś w przyzwoitej cenie, no tu na jakości można sie przejechać. Następnym razem kupie chyba najtańsze buty trekingowe nad kostkę z decathlonu, będę miał min 2 lata spokoju.

Miniony sezon przelatałem w "trekkingach" produkcji 3M, a zakupionych w Lidlu. Godnie zastąpiły rozczłapane Greys Platinumy ;)

• 8 miesięcy temu...

Odświeżam temat - Czy ktoś ma coś do dodania na temat spodniobutów Vision Keeper?

Ile wytrzymały zanim zaczęły puszczać wodę i w którym miejscu się rozszczelniły?

Zamierzam kupić oddychacze i wygląda na to, że do ekstremalnych zastosowań nie ma co wydawać więcej niż ok. 500zł.

W tym przedziale cenowym są sprawdzone modele Caperlan 3C, Vision Keeper, i Jaxon (tfu) AB TUA  - które byście wybrali?

Dzięki!

Edytowane przez kineret

Również skłaniam się w tym kierunku.

Z wielu opinii wynika, że właściwości mają całkiem przyzwoite, cena jest bardzo rozsądna, a podejście do gwarancji  - zwłaszcza liczba sklepów, i to że nie kręcą nosem jak inne sklepy w Polsce - przemawia tylko na korzyść Caperlanów.

Wciąż interesuje mnie natomiast kiedy użytkownikom Vision Keeper'y zaczęły puszczać wodę i w którym miejscu?