Krzysiek184 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Poszukuję aktualnie kołowrotka pod bolenie do 1000 zł. Może być używany choć wolałbym nowego. Może macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 TPH ma 6;2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Daiwa Ballistic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Shimano Super X 4000 GTM 7:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Może macie jakieś propozycje?Mamy. "Normalne" przełożenie i szpulka o większej średnicy. "Prędkość nawoju" ta sama, a żywotność maszyny jakby większa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Shimano Super X 4000 GTM 7:1Chyba 6,2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak jak Pan Tomasz pisał są dwie drogi albo cos z shimano 4000 H albo praktycznie kazda daiwa w rozmiarze 3000-4000 z normalnym przelozeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Chyba 6,2:1 Były dwie wersje GTM 6,2:1 i 7:1Pewne na 100% - obie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 7:1 były jak najbardziej. Odległościowe. Mam takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Były dwie wersje GTM 6,2:1 i 7:1Pewne na 100% - obie miałem.Wiem, że były, ale nie widzę 7:1 do bolenia.Chyba za duże przełożenie do kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 @Jozi jak ktoś się uprze to nie ma sprawy, kwestią tylko czasu jest zanim zapuka tu z powrotem z błagalnym "POMÓŻTA CHŁOPY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Shimano Stradic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 @Jozi jak ktoś się uprze to nie ma sprawy, kwestią tylko czasu jest zanim zapuka tu z powrotem z błagalnym "POMÓŻTA CHŁOPY"No tak bo przekładnia klękła .GTM 6,2 jak najbardziej na bolusia się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) A co powiecie na Team Daiwe 3012D. Kosztuje połowe z tego co mogę przeznaczyć a czytałem że się nadaje pod bolka. Zapomniałem dodać że preferuje przedni hamulec Edytowane 6 Maja 2013 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Shimano Stradic Jeżeli już schodzimy sporo z ceny i skłaniamy się w stronę SIEMANO to niezłym rozwiązaniem wydaje się być - Szymek "STRADICK" 4000FJ. To jeśli chodzi o NOWOŚCI jak używka to szukałbym cusik w DAJWOWATYCH - ostatnio jakiś wysyp ich na portalach . Edytowane 6 Maja 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 A co powiecie na Team Daiwe 3012D. Kosztuje połowe z tego co mogę przeznaczyć a czytałem że się nadaje pod bolka. Zapomniałem dodać że preferuje przedni hamulecTo kup od razu Excelerka, kosztuje 3 razy mniej niż zakładałeś, a to to samo co ta TD3012D...I za około trzy stówki, własnoręcznie się Pan przekonasz czy naczytałeś się dobrze i jak długo do tego "bolkowania" się nada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Mam ta daiwe, ale używam jej na pstragi, jak narazie jest ok, a używam 2 lata, dosyć inyensywnie, działa nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Też mam i chwalę. Jeno jak onegdaj luz złapała, cieniuśką podkładkę podłożyłem od jakiegoś paskudnego szymaniaka, czym luz zlikwidowałem i kręcę dalej. W sumie niezły kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 To kup od razu Excelerka, kosztuje 3 razy mniej niż zakładałeś, a to to samo co ta TD3012D...I za około trzy stówki, własnoręcznie się Pan przekonasz czy naczytałeś się dobrze i jak długo do tego "bolkowania" się nada... Moją po 2 sezonach ostrego boleniowania słychać z drugiego brzegu odry Połowa znajomych ma polewę ze naganiam bolki tym młynkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Daiwa w rozmiarze 4000 pasuje do boleniowego kija jak pięść do nosa a w każdym razie nie jest to rozwiązanie dla estetów Znacznie lepiej pasuje każda 3000 a i 2500 spełni również oczekiwania prędkościowe,- chyba że założeniem jest to żeby kręcić tak szybko żeby boleń broń Boże nie zdążył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Rheinangler ubawiłeś mnie z samego rana Daiwa 2500 nawija około 70 cm żyłki za jednym obrotem 3000 około 80 cm, choć może nie nie pamiętam ale zawsze można sprawdzić. Myslę że wystarczajaco szybko można prowadzić przynetę. Ja bym brał Turka który jest na giełdzie choć ciut przekracza Twój budżet ale jest wart swojej kasy, jest też TD 2500 lżejsza ale nie sądzę by mocy jej brakło oba maja szpulki płytsze choć Turek bardziej pojemny.Niedawno były fajne Emblemy na Allegro, jeden z dwiema szpulami w stanie wyśmienitym i za naprawdę nie duże pieniądze,coś około 650 zł. Daiwa prosta jest jak budowa cepa nie ma elementów które mogą się popsuć, łatwo wyczyścić i przesmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Daiwa Ballistic Co do dawiy to brałbym coś opartego na Infinity lub poszukał Emblema/Turka/ Team Daiwa czy SS-II.Ballistic, Cardia, Cercate bym sobie odpuścił bo mają plastikową zembatke w mechaniźmie...pzdr Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Co do dawiy to brałbym coś opartego na Infinity lub poszukał Emblema/Turka/ Team Daiwa czy SS-II.Ballistic, Cardia, Cercate bym sobie odpuścił bo mają plastikową zembatke w mechaniźmie...pzdr Łukasz.W którym miejscu Certate ma plastikową zębatkę? Pomijając że mam dwa stera Aero GT z plastikową zębatką i po 20 latach wygląda jak nowa, podczas gdy metalowa przekładnia złapała już duży luz i w zasadzie przetałem je używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Na chwile obecną mam na oku Team DaiweS 3500CU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Daiwa w rozmiarze 4000 pasuje do boleniowego kija jak pięść do nosa a w każdym razie nie jest to rozwiązanie dla estetów Znacznie lepiej pasuje każda 3000 a i 2500 spełni również oczekiwania prędkościowe,- chyba że założeniem jest to żeby kręcić tak szybko żeby boleń broń Boże nie zdążył W moim przypadku wielkość 2500 nie pasuje mi do kija którego mam. Chodzi o wyważenie całości. A co do tej prędkości zwijania to przy dużym przełożeniu nie trzeba napie....... jak szalony korbką żeby bolek nie zdążył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi