Skocz do zawartości

Kołowrotek z dużym przełożeniem klasy 4000 (Shimano XG...) , pod Bolenie

Krzysiek184

Rekomendowane odpowiedzi

Shimano Stradic ;)

Jeżeli już schodzimy sporo z ceny i skłaniamy się w stronę SIEMANO to niezłym rozwiązaniem wydaje się być - Szymek "STRADICK" 4000FJ. To jeśli chodzi o NOWOŚCI jak używka to szukałbym cusik w DAJWOWATYCH - ostatnio jakiś wysyp ich na portalach :D

Edytowane przez miramar69

A co powiecie na Team Daiwe 3012D. Kosztuje połowe z tego co mogę przeznaczyć a czytałem że się nadaje pod bolka. Zapomniałem dodać że preferuje przedni hamulec

To kup od razu Excelerka, kosztuje 3 razy mniej niż zakładałeś, a to to samo co ta TD3012D...

I za około trzy stówki, własnoręcznie się Pan przekonasz czy naczytałeś się dobrze i jak długo do tego "bolkowania" się nada... :rolleyes:

To kup od razu Excelerka, kosztuje 3 razy mniej niż zakładałeś, a to to samo co ta TD3012D...

I za około trzy stówki, własnoręcznie się Pan przekonasz czy naczytałeś się dobrze i jak długo do tego "bolkowania" się nada... :rolleyes:

Moją po 2 sezonach ostrego boleniowania słychać z drugiego brzegu odry :) Połowa znajomych ma polewę ze naganiam bolki tym młynkiem.

• Like 1

Daiwa w rozmiarze 4000 pasuje do boleniowego kija jak pięść do nosa  :lol:  :lol:  :lol:  a w każdym razie nie jest to rozwiązanie dla estetów  :lol:  :lol:  :lol:

Znacznie lepiej pasuje każda 3000 a i 2500 spełni również oczekiwania prędkościowe,- chyba że założeniem jest to żeby kręcić tak szybko żeby boleń broń Boże nie zdążył :lol:  :lol:  :lol:

Rheinangler ubawiłeś mnie z samego rana :)

Daiwa 2500 nawija około 70 cm żyłki za jednym obrotem 3000 około 80 cm, choć może nie nie pamiętam ale zawsze można sprawdzić. Myslę że wystarczajaco szybko można prowadzić przynetę. Ja bym brał Turka który jest na giełdzie choć ciut przekracza Twój budżet ale jest wart swojej kasy, jest też TD 2500 lżejsza ale nie sądzę by mocy jej brakło oba maja szpulki płytsze choć Turek bardziej pojemny.Niedawno były fajne Emblemy na Allegro, jeden z dwiema szpulami w stanie wyśmienitym i za naprawdę nie duże pieniądze,coś około 650 zł. Daiwa prosta jest jak budowa cepa nie ma elementów które mogą się popsuć, łatwo wyczyścić i przesmarować.

Gość White-fish

Daiwa Ballistic

Co do dawiy to brałbym coś opartego na Infinity lub poszukał Emblema/Turka/ Team Daiwa czy SS-II.

Ballistic, Cardia, Cercate bym sobie odpuścił bo mają plastikową zembatke w mechaniźmie...

pzdr Łukasz.

Co do dawiy to brałbym coś opartego na Infinity lub poszukał Emblema/Turka/ Team Daiwa czy SS-II.

Ballistic, Cardia, Cercate bym sobie odpuścił bo mają plastikową zembatke w mechaniźmie...

pzdr Łukasz.

W którym miejscu Certate ma plastikową zębatkę? Pomijając że mam dwa stera Aero GT z plastikową zębatką i po 20 latach wygląda jak nowa, podczas gdy metalowa przekładnia złapała już duży luz i w zasadzie przetałem je używać.

Daiwa w rozmiarze 4000 pasuje do boleniowego kija jak pięść do nosa  :lol:  :lol:  :lol:  a w każdym razie nie jest to rozwiązanie dla estetów  :lol:  :lol:  :lol:

Znacznie lepiej pasuje każda 3000 a i 2500 spełni również oczekiwania prędkościowe,- chyba że założeniem jest to żeby kręcić tak szybko żeby boleń broń Boże nie zdążył :lol:  :lol:  :lol:

W moim przypadku wielkość 2500 nie pasuje mi do kija którego mam. Chodzi o wyważenie całości. A co do tej prędkości zwijania to przy dużym przełożeniu nie trzeba napie....... jak szalony korbką żeby bolek nie zdążył B) .